Search
Asset 2

درخواست قانونگذاران و مدافعان حقوق بشر آمریکا از چین برای آزادی وکیلی که در هفت سال گذشته رؤیت نشده است

مقامات و مدافعان حقوق بشر آمریکا خواستار آزادی فوری گائو جی‌شنگ، وکیل چینی، شده‌اند؛ کسی که محل سکونت او در هفت سال گذشته نامعلوم بوده است.
گائو جی‌شنگ، وکیل حقوق بشر، در عکس آرشیوی. (Verna Yu/AFP/Getty Images)

گائو جی‌شنگ در آگوست ۲۰۱۷ در خانه‌اش در استان شانشی در شمال چین ناپدید شد.

مقامات و مدافعان حقوق بشر آمریکا خواستار آزادی فوری گائو جی‌شنگ، وکیل چینی، شده‌اند؛ کسی که محل سکونت او در هفت سال گذشته نامعلوم بوده است.

گائو در ۱۳ اوت ۲۰۱۷ در خانه‌اش در استان شانشی در شمال چین ناپدید شد. گائو در آن مقطع به دلیل ارائه کمک‌های حقوقی به چینی‌هایی که بابت باورهای معنوی و مذهبی خود هدفِ حزب کمونیست حاکم قرار داشتند، با زندان، حبس خانگی و شکنجه مواجه شده بود.

کمیسیون اجرایی کنگره آمریکا در امور چین در بیانیه‌ای در ۱۳ اوت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هفتمین سالگرد ناپدید شدن #گائوجی‌شنگ است که شجاعانه از مؤمنان مذهبی و دیگر افرادی که تحت آزاد و اذیت مقامات چینی قرار داشتند دفاع کرد. اعضای کمیسیون خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط او بوده و می‌خواهند او مجدداً نزد خانواده‌اش بازگردد.»

ویکی هرتزلر، عضو کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا، در بیانیه‌ای درباره گائو نوشت: «او شجاعانه از حقوق اقلیت‌های مذهبی مانند مسیحیان خانگی و تمرین‌کنندگان فالون گونگ دفاع کرد.»

آصف محمود، از دیگر اعضای کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا، از دولت آمریکا خواست که مقامات چینیِ دخیل در آزار و اذیت گائو و دیگر وکلای حقوق بشر را که به دلیل حمایت آن‌ها از آزادی مذهبی انجام می‌گیرد، تحریم کند؛ بویژه کسانی را که با دپارتمان کاری جهبه متحد حزب کمونیست، بخش امنیت عمومی و ارگان‌های امنیتی دولتی همکاری می‌کنند.

درخواست محمود چند روز پس از آن مطرح شد که حدود ۱۰۰ فعال حقوق بشر- از جمله همسر گائو، گنگ هه- در مقابل کنسولگری چین در سان‌ فرانسیسکو تجمع کردند و از رژیم چین خواستند تا محل نگهداری گائو را فاش کند و به او اجازه دهد با خانواده‌اش تماس بگیرد.

گنگ در تظاهرات ۱۰ اوت گفت: «حزب کمونیست چین هیچ توجیهی برای ناپدید شدن گائو جی‌شنگ، شهروند و وکیل حقوق بشر، در هفت سال گذشته ندارد.»

«فقط می‌خواهم بدانم هنوز زنده است یا نه.»

فراخوان گائو برای حقوق بشر

مرکز اطلاعات فالون دافا در فراخوان نجات گائو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جهان شجاعت گائو را به خاطر دارد. دولت‌ها باید آزادی فوری او را طلب کنند.»

گائو از اواخر سال ۲۰۰۴ چند نامه سرگشاده به مقامات ارشد حزب کمونیست چین نوشت و در آن نامه‌ها درباره مسائل سیاسی و اجتماعی، از جمله کارزار سراسری پکن برای شناسایی و بازداشت تمرین‌کنندگان فالون گونگ ابراز نگرانی کرد.

فالون گونگ، تمرینی معنوی متشکل از مراقبه و آموزه‌های حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است. تمرین‌کنندگان فالون گونگ از سال ۱۹۹۹ که بررسی‌های دولتی نشان دادند این تمرین بیش از ۷۰ میلیون دنبال‌کننده دارد، مورد آزار و شکنجه وحشیانه قرار گرفته‌اند.

به گزارش مرکز اطلاعات فالون دافا، میلیون‌ها نفر با زندان، مراکز شستشوی مغزی و بازداشتگاه سروکار پیدا کردند و برای رها کردن ایمان خود با شکنجه، کار اجباری، مواد مخدر و دیگر مصادیق سوءاستفاده مواجه شدند. شمار زیادی- اما نامشخص- از تمرین‌کنندگان فالون گونگ به دلیل برداشت اجباری اعضای بدن در زندان‌ها و بیمارستان‌های چین جان خود را از دست دادند.

گائو در نامه‌ای سرگشاده در سال ۲۰۱۵ نوشت: «منابع سرمایه و نیروی انسانی پلیس از سرکوب تمرین‌کنندگان فالون گونگ که صرفاً برای پرورش ذهن و بهبود تندرستی خود به‌طور مسالمت‌آمیز تمرین می‌کنند، بی‌اندازه مستهلک شده‌اند. سرکوب جامعه را به مکانی نابسامان تبدیل می‌کند. این یک جنایت محض است که حقوق اولیه بشر را نقض می‌کند.»

او گفت: «تا وقتی که از امنیت فردی برخوردار هستم، به امنیت جانی آن‌ها توجه جدی خواهم داشت. این حق من است که به‌عنوان انسانِ عصر متمدن، به‌عنوان یک چینی، به‌عنوان یک شهروند و به‌عنوان یک وکیل نگران آن‌ها باشم؛ اگرچه انجام چنین کاری در چین بسیار خطرناک است.»

«وجدان بیدار و شجاعت چین»

گائو قبل از ناپدید شدن بارها ربوده شده و به زندان افتاده بود. او در سال ۲۰۰۶ به اتهام براندازی به سه سال زندان محکوم شد و در زندان تحت شکنجه قرار گرفت.

او در دسامبر ۲۰۱۱ یک‌بار دیگر به سه سال زندان محکوم شد و پس از آزادی در سال ۲۰۱۴ در حصر خانگی قرار گرفت. محل سکونت فعلی گائو از زمان ناپدید شدن او در اوت ۲۰۱۷ نامعلوم بوده است.

ژو فنگ، از چینی‌های مخالفان حزب کمونیست چین، در ۱۱ اوت در مقابل کنسولگری چین در ایسلند از حزب کمونیست خواست که از زنده بودن گائو جی‌شنگ خبر بدهد.

ژو به اپک تایمز گفت: «نام گائو جی‌شنگ نمادِ وجدان بیدار و شجاعت چین است.»

«بیایید دست به دست هم بدهیم تا مطمئن شویم این شجاعت در سیطره سیاهی قرار نمی‌گیرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی