Search
Asset 2

یک مقام آمریکایی: دارایی‌های ایران فقط صرف خرید محصولات کشاورزی آمریکا خواهد شد

یک مقام آمریکایی گفته است در صورت آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران، این منابع فقط با تأیید آمریکا و صرفاً برای خرید محصولات کشاورزی آمریکا جهت تأمین غذای مردم ایران هزینه خواهد شد.
(Scott Olson/Getty Images)

یک مقام آمریکایی گفته است در صورت آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران، این منابع فقط با تأیید آمریکا و صرفاً برای خرید محصولات کشاورزی آمریکا جهت تأمین غذای مردم ایران هزینه خواهد شد.

او روز چهارشنبه، اول ژوئیه (۱۰ تیر)، در گفت‌وگو با روزنامه اورشلیم‌پست، در واکنش به گزارش‌های منتشرشده درباره آزادسازی ۳ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران، تأکید کرد که تاکنون هیچ‌یک از این دارایی‌ها آزاد نشده است.

او افزود: «هیچ دارایی مسدودشده‌ای آزاد نشده و تا زمانی که ایران الزامات مندرج در تفاهم‌نامه را برآورده نکند، هیچ دارایی مسدودشده‌ای نیز آزاد نخواهد شد.»

این مقام آمریکایی همچنین بیان کرد که بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، ایالات متحده باید نحوه استفاده از این منابع مالی را تأیید کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز در روز چهارشنبه ۳ تیر، اعلام کرده بود که این کشور بخشی از دارایی‌های ایران را که به گفته او همچنان تحت کنترل کامل آمریکا قرار دارد، برای خرید محصولات کشاورزی از کشاورزان و دامداران آمریکایی آزاد خواهد کرد.

به گفته او، این منابع برای خرید ذرت، گندم، سویا و سایر محصولات مورد نیاز ایران اختصاص می‌یابد.

همچنین اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در گفت‌وگو با سی‌ان‌بی‌سی، بیان کرد که بخش بسیار بزرگی از دارایی‌های ایران صرف خرید مواد غذایی و داروهای آمریکایی خواهد شد.

از سوی دیگر، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز پنج‌شنبه ۴ تیر در واکنش به اظهارات مقام‌های آمریکایی، اختصاص دارایی‌های آزادشده ایران به خرید محصولات کشاورزی آمریکا را تکذیب کرد.

او افزود: «آمریکا به دروغ ادعا می‌کند که دارایی‌های آزادشدهٔ ما برای خرید محصولات کشاورزی آن‌ها صرف خواهد شد…تنها محصولی که جمهوری اسلامی از آمریکا برداشت کرده، دهه‌ها بی‌اعتمادی است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی