Search
Asset 2

آمریکا: انفجار نزدیک محوطه میراث جهانی یونسکو در صنعا ناشی از موشک حوثی‌ها بود

آمریکا می‌گوید انفجار در نزدیکی محوطه میراث جهانی صنعا ناشی از موشک حوثی‌ها بوده نه حمله هوایی ارتش ایالات متحده.
حمله هوایی آمریکا به محله‌ای در پایتخت یمن، صنعا، در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۲۵. (MOHAMMED HUWAIS/AFP via Getty Images)

ارتش ایالات متحده اعلام کرد انفجار روز یک‌شنبه در نزدیکی شهر قدیم صنعا، پایتخت یمن، که یکی از میراث جهانی یونسکو محسوب می‌شود، ناشی از شلیک موشک دفاع هوایی از سوی حوثی‌ها بوده و ارتباطی با حملات هوایی آمریکا نداشته است.

به گزارش رویترز، وزارت بهداشت وابسته به حوثی‌ها مدعی شده در این حمله که به‌گفته آن‌ها توسط آمریکا انجام شده، دست‌کم ۱۲ نفر کشته شده‌اند.

سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) گفت نزدیک‌ترین حمله هوایی آمریکا در آن شب، بیش از پنج کیلومتر با محل انفجار فاصله داشته است. به گفته او، بررسی ویدیوهای محلی و بقایای موشک نشان می‌دهد که این حمله به‌احتمال زیاد توسط یک موشک حوثی صورت گرفته است. او همچنین مدعی شد نیروهای حوثی پس از این حادثه برخی از شهروندان یمنی را بازداشت کرده‌اند، اما شواهد بیشتری ارائه نکرد.

خسارت‌های ناشی از حمله هوایی آمریکا به محله‌ای در پایتخت یمن، صنعا، ۲۱ آوریل ۲۰۲۵. (MOHAMMED HUWAIS/AFP via Getty Images)

از زمان تشدید حملات ایالات متحده به یمن به دستور دونالد ترامپ در ماه گذشته، ده‌ها نفر کشته شده‌اند. به‌گفته مقامات بهداشتی محلی، مرگبارترین حمله تاکنون روز پنج‌شنبه در یک پایانه نفتی رخ داد که منجر به کشته شدن ۷۴ نفر شد.

آمریکا هدف این حملات را «تضعیف توان نظامی و اقتصادی حوثی‌ها» اعلام کرده است. با این حال، مدافعان حقوق بشر نسبت به تلفات غیرنظامیان ابراز نگرانی کرده‌اند و سه سناتور دموکرات، از جمله کریس ون‌هالن، در نامه‌ای به وزیر دفاع خواستار شفاف‌سازی درباره کشتار غیرنظامیان شدند.

حوثی‌ها که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، طی ماه‌های اخیر حملات پهپادی و موشکی متعددی به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ انجام داده‌اند. آن‌ها مدعی‌اند این اقدامات در حمایت از فلسطینیان غزه صورت می‌گیرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی