Search
Asset 2

وزارت امنیت داخلی آمریکا: بازیکنان تیم ملی ایران می‌توانند یک روز پیش از مسابقات جام جهانی وارد آمریکا شوند

وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد تیم ملی فوتبال ایران اجازه خواهد داشت یک روز پیش از هر یک از سه مسابقه مرحله گروهی خود در جام جهانی وارد ایالات متحده شود.
ورود تیم ملی فوتبال ایران به فرودگاه بین‌المللی تیخوانا در مکزیک، در ۷ ژوئن ۲۰۲۶.(Guillermo Arias / AFP via Getty Images)

وزارت امنیت داخلی آمریکا روز گذشته اعلام کرد تیم ملی فوتبال ایران اجازه خواهد داشت یک روز پیش از هر یک از سه مسابقه مرحله گروهی خود در جام جهانی وارد ایالات متحده شود.

ایران دو بازی نخست خود را مقابل نیوزیلند در روز دوشنبه ۲۵ خرداد و بلژیک در روز یک‌شنبه ۳۱ خرداد در لس‌آنجلس برگزار می‌کند و سپس برای دیدار با مصر در روز جمعه ۵ تیر راهی سیاتل خواهد شد.

تیم ملی ایران که اکنون در شهر تیخوانا در مکزیک اردو زده است، در ابتدا امیدوار بود اردوی آماده‌سازی خود را در ایالت آریزونا برپا کند. اما پس از آغاز عملیات «خشم حماسی» آمریکا در روز شنبه ۹ اسفند‌ماه، این موضوع با ابهام روبه‌رو شد.

کلودیا شینبائوم، رئیس‌جمهور مکزیک پیش‌تر اعلام کرد که تیم ملی ایران در تیخوانا مستقر خواهد شد.

او در روز دوشنبه ۴ خرداد به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده نمی‌خواهد تیم ملی ایران شب را در خاک آمریکا بگذراند.»

ابوالفضل پسندیده، سفیر جمهوری اسلامی در مکزیک نیز هفته گذشته گفته بود به تیم ایران اطلاع داده شده که باید در همان روز مسابقات وارد آمریکا شود و پس از بازی نیز خاک این کشور را ترک کند. اما سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا این ادعا را رد کرد.

او در بیانیه‌ای گفت: «این اظهارات نادرست است. به لطف سخاوت رئیس‌جمهور ترامپ، تیم ایران می‌تواند یک روز پیش از مسابقات خود وارد آمریکا شود.»

پس از هفته‌ها ابهام، آمریکا در روز جمعه ۱۵ خرداد، ۱۰ روز پیش از نخستین مسابقه ایران، برای همه بازیکنان تیم ملی ویزا صادر کرد.

با این حال، فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی اعلام کرد چند نفر از «اعضای کلیدی مدیریتی و اداری» تیم موفق به دریافت ویزا نشده‌اند.

سفارت جمهوری اسلامی در مکزیک اعلام کرد این افراد شامل مدیر تیم، دو تحلیلگر فنی، مدیر رسانه‌ای تیم و یک نماینده وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هستند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، ۲۳ آوریل گفته بود واشنگتن با حضور ایران در جام جهانی مخالفتی ندارد؛ اما هیچ فردی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط داشته باشد اجازه ورود به آمریکا را نخواهد داشت.

او افزود: «مشکل ما ورزشکاران ایران نیستند؛ بلکه برخی افرادی هستند که ممکن است همراه تیم بیایند و برخی از آن‌ها با سپاه پاسداران ارتباط دارند. ممکن است نتوانیم به آن‌ها اجازه ورود بدهیم.»

دونالد ترامپ نیز در ماه مارس گفته بود معتقد نیست که اقامت تیم ملی ایران در آمریکا «برای جان و امنیت خودشان» مناسب باشد.

مارک‌وین مولین، وزیر امنیت داخلی آمریکا، نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در روز گذشته اعلام کرد دفتر اطلاعات و تحلیل این وزارتخانه با نیروهای انتظامی محلی، بین‌المللی و فدرال برای تأمین امنیت جام جهانی همکاری خواهد کرد.

او افزود: «این نهاد در کنار دیگر بخش‌های وزارت امنیت داخلی نقش مهمی در شناسایی و مقابله با فعالیت‌های مجرمانه ایفا خواهد کرد تا جام جهانی در محیطی امن برگزار شود.»

نخستین مسابقه جام جهانی ۲۰۲۶ در روز پنج‌شنبه ۲۱ خرداد در مکزیک برگزار می‌شود. مکزیک به همراه آمریکا و کانادا میزبان مشترک این رقابت‌هاست.

داور سومالیایی از ورود به آمریکا منع شد

در همین حال، یک داور فوتبال اهل سومالی که قرار بود در مسابقات جام جهانی قضاوت کند، از ورود به آمریکا منع شد.

عمر عبدالقادر آرتان، برنده جایزه بهترین داور سال آفریقا در سال ۲۰۲۵، آخر هفته گذشته توسط مأموران اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا از ورود به این کشور منع شد.

این نهاد اعلام کرد یک شهروند سومالیایی که روز شنبه از استانبول وارد فرودگاه بین‌المللی میامی شده بود، به دلیل نگرانی‌های مرتبط با بررسی‌های امنیتی، واجد شرایط ورود به آمریکا تشخیص داده نشد.

مقام‌های آمریکایی نام این فرد را اعلام نکردند اما توضیح دادند که او پس از یک بازرسی تکمیلی معمول، اجازه ورود دریافت نکرده است.

دولت ترامپ سال گذشته محدودیت‌های سفر برای شهروندان ۱۲ کشور از جمله سومالی، را اعمال کرده بود.

آرتان پیش از بازگشت به سومالی به خبرگزاری رویترز گفت با وجود جلوگیری از ورودش به آمریکا، روحیه خوبی دارد.

او افزود: «اکنون حال بسیار خوبی دارم. می‌خواهم از فیفا که در تمام این مسیر از من حمایت کرد و همچنین از مردم سومالی تشکر کنم. از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آفریقا بسیار سپاسگزارم. این تنها چیزی است که می‌خواستم بگویم.»

در این رقابت‌ها ۴۸ کشور حضور دارند و در مجموع ۱۰۴ مسابقه برگزار خواهد شد.

فینال جام جهانی روز یک‌شنبه ۲۸ تیر در ورزشگاه مت‌لایف در ایست رادرفورد ایالت نیوجرسی برگزار خواهد شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی