Search
Asset 2

گزارش وزارت خارجه آمریکا در مورد آزادی مذهبی، آزار و شکنجه فالون گونگ در چین را به‌طور برجسته مطرح کرد

تمرین‌کنندگان فالون دافا تصاویر قربانیان آزار و شکنجه این روش به‌دست رژیم چین را در روز ۱۹مه۲۰۱۹ در نیویورک حمل می‌کنند. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 نویسنده: مینگهویی

وزارت امور خارجه ایالات متحده (DOS) گزارش سال ۲۰۲۲ درباره آزادی مذهبی بین‌المللی را در ۱۵مه ۲۰۲۳ منتشر کرد. «مینگهویی گزارش داد که ۱۷۲ تمرین‌کننده فالون گونگ در طول سال جاری در نتیجه آزار و شکنجه‌ای که به‌خاطر ایمانشان متحمل شده‌اند جان خود را از دست دادند. این رقم در سال ۲۰۲۱، ۱۳۲ مورد بوده است. علاوه بر این، برداشت اعضای بدن توسط حزب کمونیست چین (ح.‌ک.چ) «ممکن است معادل جنایت علیه بشریت باشد.»

فالون گونگ یا همان فالون دافا، تمرینی معنوی و مدیتیشن باستانی برای پالایش جسم و ذهن است که از حدود ۲۴ سال پیش تاکنون ازسوی حزب کمونیست چین مورد آزار و شکنجه وحشیانه و نسل‌کشی قرار گرفته است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، میزبان کنفرانس مطبوعاتی درباره انتشار گزارش ۲۰۲۲ درباره آزادی مذهبی بین‌المللی در ۱۵ مه۲۰۲۳ بود.

رشاد حسین، سفیر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی، در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «جمهوری خلق چین اویغورهای عمدتاً مسلمان را دستگیر، زندانی و به اردوگاه‌های بازآموزی تبعید کرده است. آن‌ها به سرکوب بودایی‌های تبتی، مسیحیان چینی، و تمرین‌کنندگان فالون گونگ ادامه می‌دهند که بسیاری از آنها از بدرفتاری‌های جمهوری خلق چین می‌گریزند.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت: «ایالات متحده به ایستادگی و حمایت از این مدافعان شجاع آزادی مذهبی ادامه خواهد داد. ما در ملاقات‌ها با مقامات دولتی به دفاع از آزادی مذهبی در کشورهایی که حقوق افراد در آنها مورد حمله قرار می‌گیرند، هم به‌صورت علنی و هم مستقیم ادامه خواهیم داد. ایالات متحده به کار خود برای دفاع و ترویج آزادی مذهبی اینجا در داخل کشور نیز ادامه خواهد داد.»

مارکو روبیو، سناتور ایالات متحده در فلوریدا، در همان روز یک بیانیه مطبوعاتی صادر کرد. او نوشت: «همانطور که اقدامات نسل‌کشی حزب کمونیست چین (ح.‌ک.‌چ)  علیه اویغورها و سایر گروه‌های قومی نشان می‌دهد، حزب در هنر آزار و شکنجه مذهبی استاد شده است. ح‌.ک.‌چ علاوه بر آزار و اذیت مداوم تمرین‌کنندگان فالون گونگ، اخیراً ممنوعیت‌هایی را برای تولید محتوای مذهبی آنلاین در داخل  اعمال کرده و سازمان‌های خارج از کشور را از ارائه خدمات مجازی اطلاعات مذهبی در چین منع کرده است.»

محکومیت به حبس ۴۴۶ تمرین‌کننده

علاوه بر ۱۷۲ مورد مرگ در سال ۲۰۲۲، این گزارش به اطلاعاتی از مینگهویی اشاره کرد و اظهار داشت: «در طول سال مقامات ۴۴۶ تمرین‌کننده فالون گونگ از ۲۸ استان و منطقه را به‌دلیل ایمانشان محکوم و مجازات‌هایی از شش ماه تا ۱۵ سال زندان برای آنها تعیین کردند. همچنین گزارش داد که مقامات ۳۴۸۸ تمرین‌کننده را دستگیر و ۳۸۴۳ نفر دیگر را مورد آزار و اذیت قرار دادند.

علاوه بر این، ح.ک.چ برای از بین بردن فالون گونگ و سایر گروه‌های سرکوب شده یک دستگاه امنیتی غیرقانونی و تحت مدیریت حزب را حفظ کرده است. به گفته سازمان غیردولتی حقوق بشر بدون مرز، ح.ک.چ ۲۶۴۹ نفر را به‌دلیل استفاده از حق آزادی مذهبی یا آزادی عقیده در سال ۲۰۲۲ زندانی کرد، از جمله ۲۱۰۲ تمرین‌کننده فالون گونگ.

DOS با استناد به اسناد مرکز اطلاعات فالون دافا، گزارش داد: «تمرین‌کنندگان هدف قرار گرفته از همه اقشار، از جمله کارمندان سابق دولت، استادان دانشگاه، مدیران شرکت، معلمان، پزشکان، مهندسان و حسابداران بودند.»

مینگهویی اظهار داشت که پلیس اغلب در هنگام دستگیری تمرین‌کنندگان فالون گونگ از خشونت استفاده کرده است و در طول سال افراد در شرایطی مرموز در حین بازداشت درگذشته‌اند. گزارش ادامه می‌دهد که در موارد متعدد، مقامات از تحویل دادن اجساد متوفی به خانواده‌ها خودداری کردند، در عوض آنها را بدون رضایت خانواده سوزاندند.

اجساد سوزانده شده بدون رضایت

گزارش DOS همچنین نمونه‌های متعددی از بدرفتاری با تمرین‌کنندگان فالون گونگ را فهرست کرده است. «در ۱فوریه، مقامات تمرین‌کننده جی یونژی را در خانه‌اش دستگیر کردند. آنها در حین بازداشت او را مورد ضرب و شتم و آزار فیزیکی قرار دادند و هفت هفته بعد در بیمارستانی در شهر چیفنگ، منطقه خودمختار مغولستان داخلی، درگذشت. زمانی که جی در اعتراض به این رفتار، دست به اعتصاب غذا زد، گزارش شده است که مقامات به زور به او غذا می‌دادند و مکرراً به صورتش سیلی می‌زنند. پس از مرگ او، مقامات جسد او را بر خلاف میل خانواده تحت نظارت نگهبانان مسلح به مرده‌سوزخانه منتقل کردند.»

وضعیت مشابهی برای کوی جینشی ۸۸ساله از شهر هاربین، استان هیلونگجیانگ اتفاق افتاد. پلیس او و شش تمرین‌کننده دیگر را در ۳ آوریل هنگامی که آموزه‌های فالون گونگ را در خانه مطالعه می‌کردند، دستگیر کرد. چند ساعت بعد، پلیس به پسرش گفت که او را به اورژانس منتقل کرده‌اند و در آنجا پزشک مرگ او را اعلام کرد. پسر پس از دیدن جسد مادرش گفت که گلوی کوی بریده شده بود.

چنین فجایعی در سایر استان‌های چین نیز رخ داده است. پلیس در شهر ژوکو، استان هنان، لی گواشوون و همسرش را در ۱۸ ژوئیه به‌دلیل توزیع مطالب فالون گونگ دستگیر کرد. پلیس به خانه آنها یورش برد و کتابها، رایانه، تلفن همراه و سایر وسایل آنها را توقیف کرد. روز بعد، پلیس همسر لی را آزاد کرد و به او گفت که لی به‌شدت بیمار است. آنها بعداً به پسر لی گفتند که پدرش بر اثر سکته درگذشت. این خانواده نتوانست این ادعا را تأیید کند زیرا پلیس جسد لی را بدون تحویل به خانواده سوزاند.

شکنجه و تزریق اجباری دارو

پس از بدتر شدن وضعیت سلامتی تمرین‌کنندگان به‌دلیل بدرفتاری، مقامات اغلب درخواست آنها برای آزادی مشروط پزشکی را رد کردند.

بنا به گزارش DOS: «مقامات لیو هونگ‌شیا از شهر دالیان، استان لیائونینگ را در سال ۲۰۲۱ به‌دلیل نصب پوسترهای فالون گونگ دستگیر کردند. او در ماه فوریه دست به اعتصاب غذا زد و طبق گزارش‌ها مقامات او را به تخت بستند، به زور به او غذا دادند و داروهای نامعلوم به او تزریق کردند. هنگامی که وضعیت او در ماه اکتبر وخیم شد، خانواده‌اش از طرف او برای آزادی مشروط پزشکی درخواست کردند، اما دادگاه منطقه گنجینگزی و بازداشتگاه شهر دالیان آن را رد کردند. لیو در ۸ نوامبر در زندان درگذشت.»

مثال دیگر تنگ یوگو است که در سال ۲۰۲۰ دستگیر شد، در ۲دسامبر در زندان بر اثر سرطان روده بزرگ درگذشت. «… مقامات ماه‌ها مراقبت‌های پزشکی او را نادیده گرفتند و سپس از آزادی مشروط پزشکی او خودداری کردند، زیرا او حاضر به چشم‌پوشی از ایمانش به فالون گونگ نشد. پس از مرگ او، آنها از تحویل جسد به خانواده خودداری کردند و در عوض دستور سوزاندن جسد را دادند.

مرکز اطلاعات فالون دافا اعلام کرد که مقامات اغلب تمرین‌کنندگان فالون گونگ را در زندان مورد آزار و شکنجه فیزیکی قرار می‌دهند. «در ماه ژوئیه، مقامات یک استاد سابق دانشگاه را دستبند زدند، محلول تند واسابی را به زور وارد بینی‌اش کردند و او را مورد تعرض جنسی قرار دادند. در ماه اوت، مقامات یک صاحب استودیو عکاسی را به‌مدت سه روز به یک صندلی فلزی بستند. در ۹ اکتبر، مینگهویی گزارش داد که کارکنان زندان زنان استان هیلونگ‌جیانگ با اعضای زندانی فالون گونگ بدرفتاری فیزیکی کرده و سایر زندانیان را برای مشارکت در آن استخدام کرده‌اند.»

جنایت علیه بشریت

مجله آمریکایی پیوندعضو در ۴ آوریل مقاله‌ای با عنوان «اعدام بوسیلۀ فراهم‌سازی اعضای بدن: نقض قانون اهدای عضو از افراد مرده در چین» منتشر کرد. DOS نوشت: «نویسندگان بیان کردند که پس از بررسی پزشکی قانونی ۲۸۳۸ مقاله برگرفته از مجموعه داده‌های ۱۲۴۷۷۰ نشریه پیوندعضو به زبان چینی، ۷۱ مورد را در سراسر کشور یافتند که در آن بیان مرگ مغزی در حین فراهم‌سازی اعضای بدن «نمی‌توانسته درست باشد. در این موارد، برداشت قلب در حین فراهم‌سازی اعضای بدن باید علت تقریبی مرگ اهداکننده بوده باشد.»

علاوه بر این، نویسنده مقاله معتقد است: «هویت همه اهداکنندگان زندانی نیز نامعلوم است، و بحث‌ها بر سر این موضوع که آیا زندانیان سیاسی محکوم‌نشده مانند تمرین‌کنندگان فالون گونگ و مسلمانان اویغور به‌عنوان منبع عضو مورد استفاده قرار گرفته‌اند یا خیر، مدت‌هاست که مطرح شده است.»

به گفته مینگهویی، مقامات در طول سال جاری به جمع‌آوری نمونه‌های خون و بیومتریک از تمرین‌کنندگان فالون گونگ بر خلاف رضایتشان ادامه دادند و برخی از تمرین‌کنندگان گمان می‌کنند که این بخش تلاش مداوم دولت برای جمع‌آوری اطلاعات پزشکی، برای پایگاه داده تطبیق اعضای بدن بوده است. در ادامه گزارش DOS آمده است: «در یک مورد، در ۴ اکتبر، پلیس در شهر جینان، استان شاندونگ، تمرین‌کننده فالون گونگ، شو ون‌لونگ و پسر عمویش را دستگیر کرد. به گفته پسرعمویی که چند روز بعد او را آزاد کردند، پلیس شو را در غل و زنجیر سنگینی قرار داد، نمونه‌ای از خونش را گرفت و او را تهدید به کشتن کرد. پسر عمویش گفت که پلیس از او نیز به زور نمونه خون گرفته است.»

جامعه بین‌المللی به این موضوع توجه کرده است. پارلمان اروپا در ۴مه با تصویب قطعنامه‌ای اعلام کرد: «ازآنجاکه سیستم پیوند عضو در چین با الزامات سازمان بهداشت جهانی برای شفافیت و قابلیت ردیابی در مسیرهای تهیه اعضای بدن مطابقت ندارد و دولت چین در برابر بررسی مستقل سیستم مقاومت کرده است.»

پارلمان اروپا نگرانی‌های جدی خود را درباره «گزارش‌های برداشت اعضای بدن زندانیان در جمهوری خلق چین و به‌طور خاص، از تمرین‌کنندگان فالون گونگ» با همکاری دولت به‌طور مداوم، سیستماتیک، غیرانسانی ابراز کرد. این قطعنامه تصریح کرد که این عمل «ممکن است به‌عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود، همانطور که در ماده ۷ اساسنامه رم دادگاه کیفری بین‌المللی تعریف شده است.»

سرکوب تمرین‌کنندگان سالمند

اطلاعات مینگهویی نشان داد که در طول سال جاری، مقامات چند تمرین‌کننده مسن را محکوم کردند.

به‌عنوان نمونه، دادگاه منطقه ژانگچیو،  لیو چونپینگ ۸۲ساله اهل شهر جینان در استان شاندونگ را در ۹سپتامبر به یک سال زندان و ۵ هزار یوان (۷۳۰ دلار) جریمه به‌دلیل «ترویج خرافات و تضعیف اجرای قانون از طریق عضویت در یک سازمان فرقه” محکوم کرد. »مقامات لیو را در اکتبر ۲۰۲۱ به‌دلیل توزیع مطالب اطلاعاتی در مورد فالون گونگ دستگیر کرده بودند.

علاوه بر این، مقامات شهر ویفانگ در استان شاندونگ وانگ ژیگنگ، معلم بازنشسته ۸۲ساله را به‌دلیل نصب پوسترهای فالون گونگ در سال ۲۰۱۹ در خانه‌اش در ۱۵اوت دستگیر کردند. مقامات او را به سه سال زندان و ۵ هزار یوان (۷۳۰ دلار) جریمه محکوم کردند.

آزار و شکنجه قبل از بیستمین کنگره حزب کمونیست چین

به گفته مینگهویی، در دو ماه منتهی به کنگره بیستم حزب در اکتبر، حزب در تلاش برای تضمین «ثبات» برای کنگره، «آزار و اذیت تمرین‌کنندگان فالون گونگ را تشدید کرد.»

مینگهویی اظهار داشت که پلیس، مقامات کمیته امور حقوقی و سیاسی ح.ک.چ  و مقامات دیگر سازمان‌های دولتی و کمیته‌های محله، خانه‌ تمرین‌کنندگان فالون گونگ را زیر نظر گرفتند و سعی کردند از آنها عکس بگیرند، اثر انگشت‌شان را جمع‌آوری کنند، شماره تلفن‌شان را تأیید کنند، و از آنها در مورد تمرینشان بازجویی کنند. در یک نمونه، پلیس در شهر جیوژو، شهرستان کانگ، استان هبی، به یک تمرین‌کننده فالون گونگ گفت: «مقامات بالاتر به ما دستور دادند که این کار را انجام دهیم. آنها به ما دستور دادند که عکس بگیریم تا نشان دهیم که برای دیدار با شما آمده‌ایم.» مینگهویی گزارش داد که حوادث مشابهی در سایر نقاط هبی و همچنین استان‌های شاندونگ، لیائونینگ، شانشی و هیلونگ‌جیانگ بین ژوئیه و اکتبر رخ داده است.

وزارت امور خارجه مجموعه‌ای از اقدامات را علیه نقض حقوق بشر در چین انجام داده است. گزارش توضیح می‌دهد: «در ۹دسامبر، وزارت امور خارجه تحریم‌ها و محدودیت‌های ویزا را علیه سه مقام فعلی و سابق به‌دلیل نقض جدی حقوق بشر در تبت، از جمله نقض جدی آزادی مذهبی، و بازداشت خودسرانه تمرین‌کنندگان فالون گونگ در چونگ‌چینگ اعلام کرد. این مقامات عبارتند از وو ینگجیه، دبیر حزب منطقه خودمختار تبت از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، ژانگ هونگبو، مدیر دفتر امنیت عمومی تبت، و تانگ یونگ، معاون سابق مدیر زندان‌های منطقه چونگ‌چینگ.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی