Search
Asset 2

ترودو: تعرفه‌های آمریکا برای کانادا به کارگران و مشاغل آمریکایی هم آسیب می‌زنند

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، هشدار داده که تعرفه‌های آمریکا علیه کالاهای کانادایی به اقتصاد و مشاغل آمریکایی نیز آسیب می‌زنند. او تأکید کرده که این سیاست‌ها به زنجیره تأمین دو کشور ضربه می‌زنند. جزئیات بیشتر و تحلیل اثرات این تعرفه‌ها را در اینجا بخوانید.
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا. (NHAC NGUYEN/AFP via Getty Images)

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، می‌گوید تعرفه‌های واشینگتن برای کالاهای کانادایی نتیجه عکس خواهند داشت و به‌ناچار به کارگران آمریکایی هم آسیب می‌زنند.

ترودو در کنفرانس مطبوعاتی خود در ونکوور در ۸ نوامبر گفت: «ارتباط بین زنجیره‌های تأمین کانادا و آمریکا و اعتبار کانادا به‌عنوان شریک بخش عمده‌ای از اقتصاد آمریکا، به این معنی است که اعمال تعرفه‌ها یا دیوارکشی بین مرز کانادا و آمریکا به شکلی اجتناب‌ناپذیر بر کارگران و مشاغل آمریکایی تأثیر می‌گذارد.»

نخست‌وزیر کانادا در پاسخ به خبرنگاری صحبت می‌کرد که پرسیده بود دولت او از سیاست تجاری آمریکا چه درسی گرفته و برای نمونه به اعمال تعرفه روی چوب کانادا اشاره کرده بود.

وزارت بازرگانی آمریکا در ماه اوت تعرفه چوب وارداتی کانادا را از ۸.۰۵ درصد به ۱۴.۵۴ درصد افزایش داد. این تصمیم در پی انتشار پنجمین بررسی سالانه این وزارتخانه درباره قیمت‌شکنی (فروش با قیمت غیرمنصفانه) یا اعطای یارانه درخصوص اقلام وارداتی اتخاذ شد. اتاوا در ماه سپتامبر با دو چالش حقوقی براساس توافق کانادا-آمریکا-مکزیک به اعمال این تعرفه واکنش نشان داد.

در پی پیروزی مجدد دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر، ترودو گفت که از تمرکز ترامپ بر حمایت از مشاغل آمریکایی و پیشرفت در مسیری که به نفع مردم کشورش باشد آگاه است.

«آماده مقابله»

ترامپ اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا و اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی را پیشنهاد داده است. او در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ روی فولاد و آلومینیوم کانادا تعرفه گذاشت که اقدام تلافی‌جویانه اتاوا را به دنبال داشت. طرفین حدود یک سال بعد بر سر این موضوع به توافق رسیدند.

تحلیل اخیر تی‌دی اکانومیکس نشان می‌دهد که تعرفه‌های ۱۰ درصدی، با فرض بر این‌که کانادا در قبال واردات از آمریکا دست به تلافی می‌زند، «ضربه سنگینی» به اقتصاد کانادا وارد می‌کند و تولید ناخالص داخلی این کشور را ظرف دو سال حدود ۲.۴ درصد کاهش می‌دهد.

با این‌حال، این تحلیل می‌گوید از آن‎جا که تعرفه‌ها به اقتصاد آمریکا هم آسیب می‌زنند، بعید است که تعرفه سنگینی برای همسایه شمالی آمریکا در نظر گرفته شود.

مارکو ارکولائو، اقتصاددان تی‌دی، در گزارش خود که در ۲۴ اکتبر منتشر شد، گفت: «امیدواریم که کانادا درنهایت از تعرفه‌های کلی اجتناب کند. احتمال این‌که تعرفه‌ها اقتصاد آمریکا را ضعیف کنند، زنجیره تأمین را مختل کرده و باعث ایجاد تورم شوند، برای چشم‌پوشی از تعرفه‌های کانادا کفایت می‌کند.»

ترودو گفت دولت او تضمین می‌کند که سیاست‌های ترامپ در راستای محافظت از مشاغل آمریکایی با مشارکت کانادا اجرا خواهند شد. او افزود که اتاوا در حوزه‌های مختلف مانند خودروهای برقی با چالش‌هایی از سوی دولت بایدن مواجه شده بود، اما توانست تمام چالش‌ها را به واسطه «رویکردهای حساب‌شده و متوازن» حل‌و‌فصل کند.

ترودو در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: «شروع به کار دوباره کمیته کانادا-آمریکا نشان می‌دهد که ما برای مقابله با چالش‌های جدیدی که بدون تردید دولت جدید آمریکا برای کشورهای جهان ایجاد می‌کند آماده هستیم و کانادا برای مقابله با چالش‌ها آمادگی دارد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی