Search
Asset 2

ویکتور اوربان شکست در انتخابات مجارستان را پذیرفت

ویکتور اوربان پس از ۱۶ سال قدرت شکست در انتخابات مجارستان را پذیرفت
ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، در جریان انتخابات سراسری این کشور در ۱۲ آوریل ۲۰۲۶ در مرکز «بالنا» در بوداپست با هواداران خود دیدار می‌کند.(Attila Kisbenedek/AFP via Getty Images)

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، روز ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) شکست خود در انتخابات ملی را پذیرفت؛ رویدادی که به ۱۶ سال حضور او در قدرت پایان داد.

پیتر ماگیار، رهبر اپوزیسیون، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که اوربان برای تبریک پیروزی با او تماس گرفته است.

ماگیار در این پست نوشت: «متشکرم، مجارستان!»

او همچنین گفت که از رهبران جهان، از جمله امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، پیام‌های تبریک دریافت کرده است.

اوربان زمانی که مشخص شد انتخابات را خواهد باخت، در برابر جمعی از هواداران خود سخنرانی کرد.

او گفت: «دوستان عزیزم، نتایج انتخابات، هرچند هنوز کامل نشده، قابل درک و روشن است. این نتایج برای ما دردناک است، اما به‌وضوح مسئولیت و فرصت اداره کشور را به ما نداده‌اند. من به برندگان تبریک می‌گویم.»
او افزود: «نتیجه انتخابات امشب چه معنایی دارد و مفهوم عمیق‌تر یا والاتر آن چیست؟ اکنون نمی‌دانیم؛ زمان پاسخ خواهد داد.»

پیروزی احتمالی ماگیار می‌تواند نشان‌دهنده تغییری چشمگیر در مسیر سیاسی مجارستان باشد؛ پس از چهار دوره نخست‌وزیری اوربان که با سیاست‌هایی همراه بود که رویکرد این کشور به مهاجرت و روابطش با اتحادیه اروپا را دگرگون کرد.

یکی از مهم‌ترین اقدامات اوربان در جریان بحران مهاجرت اروپا در سال ۲۰۱۵ رخ داد. در آن زمان حدود ۳۹۰ هزار پناهجو—که بیشتر آن‌ها مسلمان بودند—وارد مجارستان شدند، بنا بر گزارش مؤسسه سیاست مهاجرت. اوربان دستور ساخت یک حصار سیم‌خاردار در مرز جنوبی مجارستان را برای جلوگیری از ورود مهاجران صادر کرد.

این مانع که در امتداد مرز با صربستان ساخته شد، با حضور نیروهای پلیس و گشت‌های نظامی تقویت شد؛ هم‌زمان دولت اقدام به محدود کردن عبور و مرور مرزی کرد.

سیاست‌های اوربان با انتقادهایی از سوی اتحادیه اروپا مواجه شد. در گزارشی از پارلمان اروپا در سال ۲۰۲۲، گوندولین دلبوس-کرفیلد، سیاستمدار فرانسوی و عضو پارلمان اروپا، اعلام کرد: «مجارستان یک دموکراسی نیست.»

ماگیار بر اساس پروفایلش در پارلمان اروپا یک وکیل مجارستانی است که پیش‌تر در نهادهای مرتبط با دولت سمت‌هایی داشته است. در همان پروفایل، به نقش‌هایی مرتبط با وزارت امور خارجه مجارستان و دیگر سازمان‌های وابسته به دولت اشاره شده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد او پیش از ورود به سیاست انتخاباتی در بخش عمومی فعالیت داشته است.

ماگیار در سال ۲۰۲۴ پس از انتقاد علنی از رهبری دولت، از آن فاصله گرفت.

او گفت که مسیر صعودش به صحنه سیاسی را می‌توان به پستی در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۴ در شبکه ایکس نسبت داد؛ زمانی که به‌طور علنی از ساختار سیاسی مجارستان جدا شد.

در آن پست که به‌طور گسترده منتشر شد، ماگیار استعفای خود از سمت‌هایش در شرکت‌های وابسته به دولت را اعلام کرد. او گفت دیگر نمی‌خواهد بخشی از سیستمی باشد که به گفته او از صاحبان قدرت محافظت می‌کند و فساد را پشت پیام‌های سیاسی پنهان می‌سازد.

ماگیار در همان پست تأکید کرد که این تصمیم به دلایل حرفه‌ای نبوده و افزود که دیگر نمی‌خواهد بخشی از سیستمی باشد که به باور او موجب تمرکز قدرت و ثروت شده است.

او نوشت آنچه زمانی تصور می‌کرد چشم‌اندازی برای یک مجارستان «ملی و مستقل» است، در نگاه او به «محصولی سیاسی» تبدیل شده که برای توجیه تمرکز قدرت و ثروت به‌کار می‌رود.

تصمیم او برای استعفا و انتقاد علنی از این سیستم، توجه گسترده‌ای را در فضای آنلاین جلب کرد و به مطرح شدن او در سطح ملی کمک کرد.

چند روز پیش از انتخابات، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، به مجارستان سفر کرد و در حمایت از اوربان کارزار انتخاباتی برگزار کرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز اوربان را «مردی فوق‌العاده» توصیف کرده بود.

در یکی از تجمع‌ها، ونس تماس تلفنی ترامپ را برای حاضران پخش کرد که در آن رئیس‌جمهور آمریکا درباره اوربان گفت: «این را به خاطر داشته باشید: او اجازه نداد افراد مانند برخی کشورها به کشور شما هجوم بیاورند و آن را نابود کنند. او کشور شما را حفظ کرده، مردم مجارستان را در کشور نگه داشته و کار فوق‌العاده‌ای انجام داده است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی