Search
Asset 2

پوتین قصد دارد در ماه مه از چین بازدید کند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز پنجشنبه گفت در ماه مه به چین سفر خواهد کرد که گمان می‌رود نخستین سفر خارجی او پس از پیروزی مجدد در انتخابات ماه مارس باشد.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه (NATALIA KOLESNIKOVA/POOL/AFP via Getty Images)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز پنجشنبه گفت در ماه مه به چین سفر خواهد کرد که گمان می‌رود نخستین سفر خارجی او پس از پیروزی مجدد در انتخابات ماه مارس باشد.

آقای پوتین برنامه سفر خود به چین را در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه در مسکو اعلام کرد.

او چیزی در رابطه با تاریخ دقیق سفر خود نگفت و جزئیات بیشتری نیز ارائه نکرد.

رهبر ۷۱ ساله روسیه پس از کسب ۸۷ درصد آرا در برابر سه رقیب نه‌چندان قدرتمند خود در انتخاباتی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی آن را تشریفاتی خواندند، به پنجمین دوره ریاست‌جمهوری خود رسید که از ۷ مه آغاز خواهد شد.

انزوای فزاینده اقتصادی و دیپلماتیک روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین، روسیه را به چین نزدیک‌تر کرده است؛ کشوری که زمانی برای رهبری بلوک کمونیستی در دوران جنگ سرد رقیب روسیه محسوب می‌شد.

براساس ارزیابی اخیر آمریکا، چین فروش و تأمین تجهیزات و فناوری خود را به روسیه افزایش داده و مسکو از آن‌ها برای تولید تسلیحاتی مانند موشک، تانک و هواپیما استفاده می‌کند.

پکن به‌رغم روابط اقتصادی گسترده‌‎ای که با مسکو دارد، بارها این ادعاها را تکذیب کرده است.

روز چهارشنبه، سفیر چین در سازمان ملل متحد، ضمن حمایت از وتوی قطعنامه عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا برمبنای معاهده ماورای جو ۱۹۶۷ توسط روسیه، این قطعنامه را «ناقص و بی‌ثبات» خواند.

پکن حمایت نظامی مستقیم و مرگباری از روسیه نداشته و در پی آن بوده که خود را در مناقشه اوکراین بی‌طرف جلوه دهد.

رژیم چین هرگز اشغال سرزمین اوکراین به دست روسیه را محکوم نکرده است اما تحریم‌های غرب علیه مسکو را محکوم دانسته و اعضای ناتو و آمریکا را به تحریک روسیه متهم کرده است.

شراکت «بدون محدودیت»

چین و روسیه در فوریه ۲۰۲۲، درست چند روز قبل از تهاجم نیروهای روسی به اوکراین، از طرح شراکت «بدون محدودیت» پرده برداشتند.

پکن در فوریه سال گذشته طرح صلحی را پیشنهاد کرد که به‎طور کلی با مخالفت متحدان اوکراین مواجه شد. طرح صلح ۱۲ ماده‌ای چین فاقد پیشنهادات مشخص بود و به‌طور کلی از مسئولیت «کشورهای خاص»- بدون ذکر نام- در «سوءاستفاده از تحریم‌های یکجانبه» و «ایفای نقش آن کشورها در تنش‌زدایی از بحران اوکراین» می‌گفت.

غرب همواره تأکید کرده که دستیابی به صلح مستلزم خروج کامل نیروهای روسیه از خاک اوکراین است.

طرح پیشنهادی پکن «ذهنیت جنگ سرد» را محکوم می‌داند؛ اصطلاحی که اغلب به آمریکا و ائتلاف نظامی این کشور با اروپا- ناتو- اشاره دارد. در طرح پیشنهادی پکن آمده است که «امنیت یک منطقه با تقویت یا گسترش بلوک‌های نظامی محقق نمی‌شود.»

در دسامبر ۲۰۲۱، چند ماه قبل از تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین، آقای پوتین ضمن هشدار درباره تشدید احتمالی درگیری‌ها گفت روسیه خواستار «ضمانت‌های امنیتی قابل اعتماد و بلندمدت» غرب است که «ناتو را از گسترش بیشتر به سمت شرق منع کند.»

آقای پوتین به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفت: «این اتفاقی است که باید رخ دهد. این جنگ برنده‌ای نخواهد داشت.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی