Search
Asset 2

هشدار عضو نظام پرستاری درباره مهاجرت ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار از ایران

هشدار درباره مهاجرت ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار از ایران
یک پرستار فشار خون یک بیمار در بخش دیالیز کلینیک هلال ایران را اندازه گیری می‌کند. (BEHROUZ MEHRI/AFP via Getty Images)

عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگویی با یکی از رسانه‌های داخل ایران هشدار داد که در حال حاضر ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران کشور مهاجرت می‌کنند.

فریدون مرادی در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به معضلات صنفی و معیشتی پرستاران گفت که یکی از مطالبات مهم پرستاران، اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است.

به گفته او، مدت زمان زیادی است که تعرفه خدمات به حساب پرستاران واریز نشده و بیش از یک سال است که پرستاران این تعرفه را دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این مزایای رفاهی پرستاران، متناسب نیست.

مرادی با بیان اینکه ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند، تاکید کرد که دلیل اصلی این موج مهاجرت، عدم تامین معیشت این قشر است.

عضو شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد که «به ازای هر دانشجوی پرستاری ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان بابت تحصیل و آموزش هزینه می‌شود، اما به راحتی این نیروهای جوان آموزش‌دیده را که سرمایه کشور هستند از دست می‌دهیم و به کشورهای همسایه می‌روند».

حقوق اندک پرستاران و کمبود شدید نیروی انسانی در این حوزه

مرادی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه «حق اضافه‌کاری پرستاران بسیار کم است و در شأن آنها نیست، افزود: «اکنون یک پرستار با سابقه ۲۵ سال، به ازای هر ساعت اضافه کار ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان پول دریافت می‌کند که مبلغ بسیار پایینی است و از همین مبالغ نیز مالیات کسر می‌شود.»

عضو شورای عالی نظام پرستاری تاکید کرد که جذب نیروهای فعال در دوران کرونا نیز یکی از مطالبات جدی جامعه پرستاری از دولت آینده است.

او تصریح کرد که «نیروهایی که در دوران کرونا در بخش‌های کرونایی مشغول به کار شدند و در زمانی که نظام سلامت به وجود این افراد نیاز داشت به کمک سیستم سلامت آمدند، باید جذب شوند.»

مرادی همچنین به دغدغه‌های مالی نیروهای شرکتی این قشر اشاره کرد و گفت که مطالبات و اضافه‌کار نیروهای شرکتی گاهی تا یک سال نیز به تعویق افتاده و مزایای رفاهی این نیروها در حد صفر است.

او با اشاره به «کمبود شدید نیروی پرستاری» گفت که این نیز «یکی از معضلات مهم جامعه پرستاری است که بار آن را جامعه پرستاری به دوش می‌کشد، زیرا فشار کاری ناشی از کمبود نیرو را باید سایر پرستاران در قالب اضافه‌کاری جبران کنند و این موضوع نیز به صورت اضافه‌کاری اجباری به پرستاران تحمیل می‌شود.»

عضو شورای عالی نظام پرستاری درباره مهم‌ترین مطالبه جامعه پرستاری از دولت چهاردهم تأکید کرد: «دولت آینده باید به مسئله جلوگیری از خروج نخبگان از کشور توجه ویژه داشته باشد. بخش مهمی از این مسئله با بهبود وضعیت معیشتی پرستاران و استخدام نیروهای جوان حل می‌شود.»

اواسط اردیبهشت ماه، خبرگزاری مهر با اشاره به مشکلات کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، عنوان کرده که برخی از پزشکان و پرستاران از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت کرده‌اند.

بر اساس بررسی‌های این خبرگزاری، بیش از ۸۰ درصد بستری‌ بیماران به دلیل هزینه‌های سنگین درمان در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، این در حالی است که شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

در شرایطی که به نوشته رسانه‌ها، ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت آنها به کشورهای عربی شده است.

محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران طی ماه‌های گذشته در گفتگو با رسانه همشهری آنلاین گفت که مشکلات معیشتی پرستاران باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، شش برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

در ماه‌های گذشته، پرستاران در استان‌‌‌‏های مختلف در اعتراض به وضعیت معیشتی، اقدام به برگزاری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

تجمعات اعتراضی کادر درمان کشور طی ماه‌های اخیر شدت گرفته است. پرسنل کادر درمان و پرستاران کشور نسبت به شرایط سخت کار، ساعات اضافه‌کار اجباری و دستمزدهای ناچیز معترضند و با برپایی تجمعات و سردادن شعار خواهان تحقق مطالبات خود هستند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی