مجمع جهانی اقتصاد در بیانیهای تأیید کرد که کلاوس شواب، بنیانگذار و رئیس اجرایی این گروه فراملی، از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد.
سمافور با استناد به ایمیل داخلی آقای شواب به کارکنان مجمع جهانی اقتصاد در روز سهشنبه، برای اولینبار گزارش داد که آقای شواب از سمت خود بهعنوان مرد شماره یک سازمان کنارهگیری خواهد کرد.
مجمع جهانی اقتصاد نیز در بیانیهای در وبسایت خود تأیید کرد که آقای شواب تا ژانویه ۲۰۲۵ از رئیس اجرایی به رئیس هیئت مدیره تبدیل خواهد شد و این بخشی از فرایند «تکامل حکمرانی مدون» این مؤسسه جهانی است که دیگر نمیخواهد به دست بنیانگذار خود اداره شود.
مجمع جهانی اقتصاد در بیانیهای اعلام کرد: «مجمع جهانی اقتصاد از سال ۲۰۱۵ از یک پلتفرم همایشمحور به یک نهاد جهانی پیشرو برای همکاریهای عمومی و خصوصی بدل شده است. قرار بر این است که این سازمان در بخشی از فرایند تحول خود، از سازمانی که توسط بنیانگذار آن مدیریت میشود خارج شده و به سازمانی بدل شود که رئیس و هیئت مدیره مسئولیت اجرایی تمام امور آن را برعهده دارند.»
در حال حاضر، ریاست هیئت مدیره مجمع جهانی اقتصاد برعهده رئیس گروه، «بورگه برنده»، است که به اعضای هیئت مدیره گزارش میدهد. این گروه فاش نکرد که چه کسی جای آقای شواب را بهعنوان مرد شماره یک سازمان میگیرد.
این سازمان افزود: «هیئت مدیرهای که آقای شواب بهزودی ریاست آن را برعهده میگیرد، حول محور چهار کمیته راهبردی سازماندهی خواهد شد تا اثربخشی کارهای سازمان دوچندان شود.»
این گروه در بیانیه خود افزود: «این تحولات از استمرار ما در ارائه یک پلتفرم مستقل و بیطرف جهت رسیدگی به چالشهای پیچیده جهان بههمپیوسته حکایت دارد.»
اعضای هیئت مدیره مجمع که آقای شواب قرار است رهبری آنها را برعهده بگیرد، افرادی «استثنائی» خوانده شدهاند که «پاسداران رسالت و ارزشهای سازمان» بوده و فعالیتهای گروه را در «ترویج شهروندی جهانی» زیر ذرهبین میگیرند. برخی از اعضای هیئت مدیره عبارتند از لری فینک، رئیس و مدیرعامل بلکراک، و معاون سابق رئیسجمهور آمریکا، ال گور.
احتمال کنارهگیری آقای شواب، که اکنون ۸۶ سال سن دارد، در سالهای اخیر سوژه گمانهزنیها و شایعات بسیاری بوده است. اطلاعیه روز سهشنبه مهر تأییدی بود که نشان داد نقش او در سازمان کمرنگتر خواهد شد.
شماری از جمهوریخواهان مجلس آمریکا در اوایل سال جاری لایحهای را مطرح کردند که تأمین مالی مجمع جهانی با دلارهای مالیاتی آمریکاییها را ممنوع میکرد و مجمع جهانی و اهداف آن را متناقض، نخبهگرا و «ضدآمریکایی» میدانست.
تام تیفانی، نماینده جمهوریخواه ویسکانسین، همزمان با طرح این لایحه در ماه ژانویه در بیانیهای گفت: «قانون قطع حمایت مالی داووس تضمین میکند که دلارهای مالیاتی آمریکاییها صرف تأمین بودجه مجمع جهانی اقتصاد و بازنشانی آنها در مسیر زندگی ما نمیشود.»
کوین رابرتز، رئیس اندیشکده محافظهکار هریتیج، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اطلاعیه مجمع جهانی اقتصاد درخصوص کنارهگیری آقای شواب از سمت ریاست نشان میدهد که این سازمان در حال افول است.»
آقای رابرتز افزود: «بازنشستگی کلاوس شواب حامل پیام روشنی است که نشان میدهد دوران نخبهگرایی جهانی به سبک داووس به پایان رسیده است.»