Search
Asset 2

اختصاصی: با برگشت ترامپ، حزب کمونیست چین برای حفظ ثبات جمهوری اسلامی ایران هزینه می‌‌‏‌‌‏کند

براساس اطلاعاتی که به دست یک مخالف چینی ساکن استرالیا رسیده، حزب کمونیست چین هزینه کمک‌های نظامی کره شمالی به روسیه را تأمین و همچنین برای حفظ ثبات جمهوری اسلامی ایران هزینه می‌‌‏‌‌‏کند.
نماینده‌ای پیش از آغاز کنگره ملی خلق چین در سالن بزرگ خلق در تاریخ ۵ مارس ۲۰۲۴ در پکن، چین، وارد تالار می‌شود در حالی که نیروهای امنیتی کنار در ورودی ایستاده‌اند. (Kevin Frayer/Getty Images)

براساس اطلاعاتی که به دست یک مخالف چینی ساکن استرالیا رسیده، حزب کمونیست چین هزینه کمک‌های نظامی کره شمالی به روسیه را تأمین و همچنین برای حفظ ثبات جمهوری اسلامی ایران هزینه می‌‌‏‌‌‏کند.

یوآن هونگ‌بینگ، استاد سابق حقوق در دانشگاه پکینگ چین، در ۴ دسامبر به اپک تایمز گفت که این اطلاعات را از اعضای گروه موسوم به «سرخ‌های نسل دوم»- فرزندان مقامات ارشد حزب کمونیست که بنیان‌گذار رژیم کمونیستی چین بودند- به دست آورده است؛ کسانی که بعضاً در پی به چالش کشیدن شی جین‌پینگ، رهبر چین، هستند.

زمانی که یوآن در دانشگاه پکینگ تدریس می‌کرد، با اعضای رده‌های بالای حزب کمونیست در ارتباط بود. شی نیز که در آن مقطع هنوز به قدرت نرسیده بود، جزو «رفقای هم‌پیاله» او بود.

یوآن گفت چندی پیش گزارشی به دست او رسید که نشان می‌داد مقامات نظامی ارشد حزب کمونیست چین اقداماتی را برای مواجهه با دولت دوم ترامپ در دستور کار خود قرار داده‌اند.

پرت کردن حواس آمریکا با حمایت از روسیه و ایران

براساس گزارشی که به دست یوآن رسیده، به رهبری حزب کمونیست چین توصیه شده که حمایت از پوتین و جمهوری اسلامی را افزایش دهد تا حزب آمادگی لازم را برای دوران ریاست‌جمهوری ترامپ به دست آورد.

او در ماه اکتبر به ویژن تایمز گفت: «این گزارش در ماه سپتامبر از جانب یک اتاق فکر موقت متشکل از ۹ کارشناس ارشد حوزه ژئوپلیتیک و استراتژیست نظامی ارتش آزادی‌بخش خلق چین و وزارت امور خارجه تنظیم شده است.»

به گفته یوآن، این گزارش بدرستی پیروزی دونالد ترامپ را در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا پیش‌بینی کرد و پیشنهاداتی را در واکنش به برداشت نویسندگان از سیاست‌های دولت آتی آمریکا ارائه کرده است.

یکی از پیشنهادات کلیدی این گزارش این است که سیاست «اول آمریکای» ترامپ «خودخواهانه» جلوه داده شود تا بین آمریکا و متحدان این کشور اختلاف‌افکنی کند. در این گزارش همچنین بر اقدامات دیپلماتیک در راستای کاهش تنش‌ها و تقویت روابط با اتحادیه اروپا، استرالیا، هند و کشورهای شرق و جنوب آسیا تأکید شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه (چپ)، پس از امضای قرارداد در پی مذاکرات دوجانبه در اقامتگاه دولتی کومسوسان در پیونگ‌یانگ، با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، دست می‌دهد؛ عکس از خبرگزاری دولتی روسیه، اسپوتنیک، ۱۹ ژوئن ۲۰۲۴. (Kristina Kormilitsyna/Pool/AFP via Getty Images)

از دیگر پیشنهادات این گزارش می‌توان به تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای سرگرم کردن آمریکا اشاره کرد.

او گفت: «با فرض بر این‌که دولت ترامپ به‌طور کامل از اسرائیل حمایت خواهد کرد، نویسندگان معتقدند که حماس از بین خواهد رفت و حزب‌الله به شکل قابل‌ملاحظه‌ای تضعیف خواهد شد.» و افزود: «این گزارش بر حفظ ثبات در جمهوری اسلامی ایران و تحکیم ائتلاف بین چین و ایران تمرکز دارد.»

به گفته یوآن، سپاه مهندسی ارتش آزادی‌بخش خلق در ساخت بیشتر تونل‌های زیرزمینی غزه و لبنان به حماس و حزب‌الله کمک کرده و حزب کمونیست چین نیز بودجه و مقدار زیادی تسلیحات در اختیار گروه‌های تروریستی قرار داده است.

حزب کمونیست چین هزینه کمک‌های نظامی کره شمالی به روسیه را تأمین می‌کند

به گفته یوآن، به رهبری حزب کمونیست چین توصیه شده که کمک‌های نظامی و اقتصادی خود به روسیه را افزایش داده و امکان استقرار نیروهای بیشتر کره شمالی را فراهم کند تا روسیه ابزارهای بیشتری برای چانه‌زنی داشته باشد و میانجیگری آمریکا برای آتش‌بس دشوارتر شود.

یوآن به اپک تایمز گفت که جلوگیری از آتش‌بس در مناقشه روسیه و اوکراین جزو راهبردهای کلیدی است، چراکه نویسندگان ارزیابی «بشدت بدبینانه‌ای» از جنگ اسرائیل و حماس دارند.

آمریکا در ۱۳ اکتبر کره شمالی را به ارسال بیش از هزار کانتینر سلاح و مهمات به روسیه متهم کرد.

اوکراین و کره جنوبی یک هفته بعد مدعی شدند که پیونگ‌یانگ نیروهای خود را در روسیه مستقر کرده است. آمریکا در ادامه، ادعای آن‌ها را تأیید کرد و خبر داد که کره شمالی بیش از ۱۰ هزار سرباز اعزام کرده و بسیاری از آن‌ها در کنار نیروهای روسی علیه نیروهای اوکراینی می‌جنگند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در ۱۹ نوامبر به پارلمان اروپا گفت که تعداد نیروهای کره شمالی در روسیه ممکن است «به ۱۰۰ هزار نفر برسد.»

مسکو و پیونگ‌یانگ در ماه اکتبر این اتهامات را رد کردند. این درحالی است که پکن گفته هیچ اطلاعاتی در دست ندارد و این کشور در جنگ بی‌طرف عمل کرده است.

به گفته یوآن، کره شمالی به روسیه سلاح و نیرو فرستاده و این کار را با حمایت بی‌وقفه حزب کمونیست چین انجام داده است.

یوآن گفت: «هزینه لجستیک و تجهیزات ۱۰۰ هزار نیروی ویژه از جانب حزب کمونیست چین تأمین می‌شود که به‌طور مستمر از طریق کره شمالی به روسیه سلاح فرستاده است.»

به گفته یوآن، کره شمالی با جمعیت «گرسنه» کمتر از ۳۰ میلیون نفری خود ظرفیت چندانی برای تولید گسترده تسلیحات ندارد.

او با استفاده از یک تعبیر چینی برای کسی که دستش را به کارهای کثیف آلوده می‌کند، گفت: «کل این کمک‌های نظامی از جانب حزب کمونیست چین انجام می‌گیرد و کره شمالی صرفاً نقش واسطه را ایفا می‌کند.»

نقشه‌های مربوط به تایوان

یوآن حمایت حزب کمونیست چین از روسیه و گروه‌های تروریستی را جزو «راهبردهای بنیادی» حزب می‌داند.

او گفت: «هدف این است که آمریکا را در اوکراین و خاورمیانه سرگرم نگه‌دارد تا اراده و ظرفیت سیاسی این کشور برای ورود به مسئله تهاجم حزب کمونیست چین به تایوان تضعیف شود.»

حزب کمونیست چین هرگز بر تایوان حکمرانی نکرده است، اما این جزیره خودگردان را جزئی از قلمرو خود می‌داند و گفته که ممکن است برای تصرف تایوان به زور متوسل شود.

ارتش چین در سال‌های اخیر بارها رزمایش برگزار کرده و گارد ساحلی این کشور در تنگه تایوان گشت‌زنی کرده است. برای نمونه، در ۱۴ اکتبر، چند روز پس از این‌که لای چینگ ته، رئیس‌جمهور تایوان، در سخنرانی روز ملی این کشور اعلام کرد که چین و تایوان «سنخیتی با یکدیگر ندارند»، پکن هواپیماها و کشتی‌های نظامی خود را برای محاصره این جزیره وارد میدان کرد.

به گفته یوآن، در گزارش اتاق فکر چین به رهبران حزب کمونیست توصیه شده که راهبرد خود را برای حل «مسئله تایوان تا سال ۲۰۲۷» تنظیم کنند.

براساس گزارش فوق، این هدف برای بیست‌و‌یکمین کنگره ملی حزب کمونیست چین- که قرار است در سال ۲۰۲۷ برگزار شود- حکم یک «ضمانت سیاسی» را دارد و نشان می‌دهد که نخبگان حزب مشروعیت حزب کمونیست را به الحاق این جزیره خودگردان گره زده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی