Search
Asset 2

آمریکا در واکنش به سخنان رئیسی درباره حجاب اجباری: زنان در ایران باید آزاد باشند

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا هیچ دخالتی در انفجارهای پیجرهای حزب‌الله در لبنان نداشته و از آن آگاه نبوده است. آمریکا از ایران خواست شرایط را تشدید نکند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا (Screenshot X.com)

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به سخنان ابراهیم رئیسی رئیس دولت جمهوری اسلامی درباره تهدید زنان و دختران مخالف حجاب اجباری واکنش نشان داد و عنوان کرد واشنگتن به همکاری با متحدان و شرکایش برای پاسخگو کردن ناقضان حقوق بشر ادامه خواهد داد. 

متیو میلر در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات روز چهارشنبه ابراهیم رئیسی گفت: «بله، من اظهارات او را شنیده‌ام. همان‌طور که قبلاً گفتیم، به اعتقاد ما زنان در ایران و در هر جای دیگر باید آزاد باشند تا هر چه می‌خواهند بپوشند.» 

رئیسی روز گذشته در یک سخنرانی خطاب به هواداران جمهوری اسلامی گفت: «بساط کشف حجاب هم جمع خواهد شد، هیچ نگران نباشید 

او مقاومت مدنی زنان و دختران در مخالفت با حجاب اجباری را «سازمان‌یافته و جهت‌دار» خواند و تهدید کرد که «تکلیفشان مشخص خواهد شد 

مقام وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این سخنان افزود: زنان ایران نباید نگران استفاده مقامات ایران از تکنولوژی‌های نظارتی یا هرگونه روش دیگر برای تحمیل کنترل بر آن‌ها باشند. 

طی ماه‌های اخیر جمهوری اسلامی تمام توان خود را بر مقابله با مقاومت زنان و دختران در برابر تحمیل حجاب اجباری متمرکز کرده و مقامات ارشد نیروی انتظامی بارها اعلام کرده‌اند که با استفاده از دوربین‌های هوشمند زنان بی‌حجاب را شناسایی خواهند کرد. 

همچنین آیین‌نامه و بخشنامه‌های متعددی برای مقابله با آنچه که «کشف حجاب» خوانده می‌شود از سوی نهادهای مختلف حکومتی صادر شده و مجلس نیز طرحی را در دست تصویب دارد که در آن مجازات‌هایی برای مخالفان حجاب اجباری در نظر گرفته شده است. 

هرچند این طرح قرار بود ابتدا در صحن علنی مجلس بررسی و تصویب شود اما به نظر می‌رسد انتقادها به این طرح و ناکارآمد خواندن آن در برابر نافرمانی مدنی زنان، باعث شده که آن را به صورت غیرعلنی در یکی از کمیسیون‌های مجلس به رای گذاشته و تصویب کنند. 

حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز در همین رابطه گفته است: «نیازی نیست همه نمایندگان درباره لایحه عفاف و حجاب نظر دهند 

این نماینده مجلس تأکید کرد: «بهتر است به جای صحن علنی، لایحه در کمیسیون تصویب شود زیرا کسانی باید در این باره نظر دهند که کار حقوقی کرده باشند، حکم داده باشند، تفهیم اتهام کرده باشند و. اگر لایحه حجاب و عفاف به صحن می‌آمد، شاید بررسی آن سه ماه طول می‌کشید 

او در پاسخ به این سؤال که آیا بهتر نیست روند کار کمیسیون هم شفاف باشد گفت: «اگر این‌گونه شود، مانند طرح صیانت هوا می‌شود

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی