ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین فاش کرد که دولت او در حال مذاکره با دولت بایدن، بر سر توافقی بلندمدت است.
زلنسکی روز یکشنبه در سخنرانی ویدئویی روزانه خود گفت که کییف در حال مذاکره با دولت بایدن بر سر یک توافق بلندمدت است که واشنگتن را درگیر ارائه حمایت نظامی، اقتصادی و سیاسی برای اوکراین برای یک دهه بعد میکند.
او گفت که چنین تعهداتی برای اطمینان از برخورداری اوکراین از کمک مورد نیاز است تا از پیشرویهای اخیر نیروهای روسی در میدان نبرد جلوگیری کند و اوکراین بتواند در جنگ برتری خود را بر روسیه حفظ کند.
زلنسکی گفت: «ما در تلاش هستیم تا سطوح حمایتی را برای امسال و ده سال آینده کاغذی کنیم. این شامل حمایت نظامی، مالی و سیاسی و همچنین آنچه مربوط به تولید مشترک سلاح است، خواهد بود.»
اوکراین پیش از این با چندین عضو ناتو از جمله بریتانیا، آلمان و فرانسه قراردادهای امنیتی دوجانبه امضا کرده است. زلنسکی گفت که میخواهد توافق با واشنگتن قویترین توافقی باشد که تاکنون انجام شده است.
زلنسکی گفت که میخواهد پیمان دوجانبه اوکراین با واشنگتن شامل سطوح خاصی از کمکها باشد. او گفت: «توافق باید واقعاً نمونه باشد و قدرت رهبری آمریکا را منعکس کند.»
این اظهارات زلنسکی پس از آن بیان شد که بسته حمایتی ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان در مجلس نمایندگان آمریکا و سپس مجلس سنای این کشور تصویب کرد.
از این ۹۵ میلیارد دلار، بیش از ۶۰ میلیارد دلار سهم اوکراین خواهد بود و حدود ۲۶ میلیارد دلار نیز به اسرائیل اختصاص مییابد؛ ۸ میلیارد دلار نیز به تایوان میرسد.
برخی از قانونگذاران جمهوری خواه استدلال کردهاند که بایدن صرفاً جنگ و خونریزی در اوکراین را بدون ارائه استراتژی روشن برای پیروزی یا توافق صلح با روسیه طولانی میکند.
یک نظرسنجی که در ماه فوریه منتشر شد، نشان داد که تقریباً ۷۰ درصد از آمریکاییها میخواهند بایدن به جای ادامه تأمین مالی درگیری، برای حل و فصل اختلاف اوکراین با مسکو، شامل سازشهایی از سوی هر دو طرف، تلاش کند.