زمانی که از شادی و موفقیت های اطرافیانمان ناراحت می شویم یا از شنیدن پیشرفت دیگران، چهره مان غمگین می شود و برای مدتی ذهنمان درگیر افکار منفی می شود، می توانیم به وجود احساس حسادت در درون مان پی ببریم.
این سوال پیش می آید که مگر داشتن حسادت آسیبی به فرد وارد می کند؟ آیا دیگران متوجه وجود آن در فرد حسود می شوند؟ آیا در روابط بین افراد تاثیر منفی بجا می گذارد؟
یک فیزیولوژیست بیان کرد که ناخشنودی حاصل از حسادت، بر مزاج ما اثر می گذارد و باعث مسمومیت درونی می شود. امروزه دانشمندان کشف کرده اند که افکار ما بر محیط پیرامون اثر گذار هستند. دکتر ماسارو ایموتو، با انتشار عکس هایی از بلورهای آب که در کتاب «پیام های نهفته در آب» منتشر کرده است، بر این باور صحه می گذارد. آزمایشات دکتر ایموتو ثابت نمود که افکار منفی همچون حسادت، می توانند بلور های آب را زشت کنند و در مقابل، افکار عشق و قدردانی، تاثیر بسیار زیبایی بر بلور های آب می گذارند. (تصویر پایین)
ممکن است بگویید که چه ارتباطی میان بلورهای آب و انسان وجود دارد؟ اگر خوب بیاندیشید در می یابید که هفتاد درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است و عامل حیاتی تمام جانداران آب می باشد. بنابر این می توان نتیجه گرفت که طبق آزمایشات علمی که صحت آنان تایید گردیده است، افکار ما می توانند بر محیط پیرامون خود تاثیر بگذارند. بنابراین، افراد حسود بدون اینکه آگاه باشند، با تشعشات افکار منفی خود، مخالفت های اطرافیان و محیط را برانگیخته و جسم خود را نیز درگیر بیماری های مختلفی می کنند که پزشکان علت آن را گاهی مشکل عصبی بیان می کنند.
برای درمان حسادت باید چهکار کنیم؟
هر چند قبول این امر آسان نخواهد بود، اما شما فقط وقتی می توانید مشکل را حل کنید که این حس را در درون تان بپذیرید. یعنی اولین قدم این هست که اعتراف کنید حسود هستید و آنگاه تصمیم بگیرید که آن را از خود دور کنید.
از آنجایی که بیشتر بد دلی ها از عدم اعتماد به نفس ایجاد می شود پس اعتماد به نفس تان را بالا ببرید. خودتان را دوست داشته باشید و به خود احترام بگذارید. ویژگی هایی که در تضاد با منشأ حسادت هستند را در خود پرورش دهید؛ یعنی به جای احساس تهی و کوچکی از دارایی دیگران، عزت و کرامت نفس و به جای خود خواهی و خود ستایی، نوع دوستی و به جای دشمنی، دوستی با دیگران را پیشه خود سازید. رفتاری خلاف مقتضای حسادت انجام دهید؛ به طور مثال به جای ابراز نگرانی، خوشحالی و به جای ترش رویی، خوش رویی و به جای بدگویی، تعریف نمایید، به گونه ای این نوع رفتار ها ادامه یابد که مایه دوستی و مهربانی شود.
تکرار جملات تاکیدی مناسب نیز می تواند در ایجاد عادات مناسب و جایگزین کردن شان بر افکار حسادت گونه بسیار موثر باشد:” روز به روز حس بهتری نسبت به دیگران دارم و از شادی آنها لذت می برم.” یا “من دیگران را دوست دارم و از موفقیت آنان خوشحال می شوم “.