پسر یکی از انقلابیون چینی و از موسسین حزب کمونیست چین در نامهای سرگشاده که در یکیاز روزنامههای هنگکنگ منتشر شده، میگوید «شی جینپینگ»، رهبر حزب کمونیست چین، قصد پایان دادن به دیکتاتوری تکحزبی و تبدیل چین به کشوری دموکرات دارد.
لیو یو، که اکنون ۷۱ ساله و ساکن آمریکا است، مینویسد: «تنها راه ازبین بردن فساد، معرفی دموکراسی بهصورت تدریجی است.»
لیو ادامه میدهد: «چین با بحرانهای متوالی بهستوه آمده است: بحران ایمان، محیط زیست، اقتصاد، سرمایهگذاری، آموزش، پزشکی و منابع طبیعی. چرا؟ ریشه همه مشکلات، دیکتاتوری تک حزبی حزب کمونیست چین است.»
این نامه سرگشاده جالب توجه، سوم دسامبردر روزنامه هنگ کنگی Open Daily منتشر شده است.
لیو یو به فهرستی درحال رشد از مقامات پیشین حزب، مخالفان و ناظران قدیمی چینی پیوسته که پیشبینی میکنند حزب کمونیست چین درحال فروپاشی است؛ که این موضع خلاف تصویری از یک ابرقدرت است که مقامات چینی به جهان نشان میدهند.
خانواده لیو و شی تاریخ مشترک عمیقی دارند؛ چنانکه لیو، شی را «برادر شی» خطاب میکند.
وی نامه را با یادآوری نزدیک بودن رابطه والدین آن دو آغاز میکند. پس از آنکه «لیو روئیچینگ»، از اولین اعضای حزب و بنیانگذار دستگاه امنیت عمومی چین و «شی ژانگخون»، رئیس سابق بخش تبلیغات حزب، از معاونین کابینه دولت در سال ۱۹۵۹ شدند، تبدیل به «دوستانی صمیمی» شدند.
در این نامه، لیو به شی جینپینگ بهخاطر ماندن بر سر قدرت حتی پس از کودتای جناح سیاسی رقیب تبریک میگوید، اما اصرار دارد که کمپین ضد فساد شی جینپینگ برای اصلاح حزب درنهایت موجب فروپاشی حزب خواهد شد.
لیو مینویسد: «کل حزب کمونیست فاسد است. هیچ مقامی نیست که فاسد نباشد. درواقع با مخالفت با فساد، با حزب مخالفت میکنید؛ و اگر در کمیته دائمی دفتر سیاسی حزب، یک حامی دارید، چهار نفر دیگر منتظر سقوط شما هستند.»
ازنظر لیو، شی جینپینگ باید با انبوه مشکلاتی که رژیم چین را به ستوه آورده و سرعت سقوط آن را بالا برده، امکان آزادی مطبوعات، شکلگیری احزاب سیاسی جدید، برگزاری انتخاباتی دموکراتیک، ایجاد دستگاه قضایی مستقل و واگذاری کنترل ارتش از حزب به مردم را بدهد.
لیو مینویسد: «رژیم چین در سازمان ملل متحد گفت: صلح، توسعه، عدالت، دموکراسی و آزادی از ارزشهای مشترک همه انسانهاست… لطفاً حرف و عملتان یکی باشد.»
وی در ادامه میافزاید: «انقلاب فرهنگی، کشتار میدان «تیان آن من» و آزار و اذیت پیروان فالون دافا (یا فالون گونگ)، همه از مواردی هستند که رژیم چین درآنها برخلاف قانون عمل کرده است.»
در پایان این نامه لیو میگوید: «پدران ما از مهمترین انقلابیون «مائو تسه تونگ» بودند…. اما بعد از انقلاب بهجای یک دولت دموکرات، یک رژیم دیکتانوری بهوجود آمد. این تفاوت مائو و «جورج واشنگتن» در امریکا است.»
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.