Search
Asset 2

متخصص قلب: از زمان شروع واکسیناسیون کووید، شاهد موارد خیلی بیشتری از ابتلا به التهاب قلبی بوده‌ام

ابتلا دکتر سانجی ورما، متخصص قلب بزرگسال که در خیابان کواچلا در کالیفرنیا طبابت می‌کند و ماهانه چند صد بیمار را می‌بیند، معتقد است از تابست
(Emmi Korhonen/Lehtikuva/AFP via Getty Images)

یک متخصص قلب می‌گوید از زمان شروع واکسیناسیون کووید، شاهد موارد خیلی بیشتری از ابتلا به التهاب قلبی بوده است.

دکتر سانجی ورما، متخصص قلب بزرگسال که در خیابان کواچلا در کالیفرنیا طبابت می‌کند و ماهانه چند صد بیمار را می‌بیند، معتقد است از تابستان گذشته، «احتمالاً ده‌ها» بیمار را دیده است که احتمال دارد بیماری قلبی‌شان با واکسن‌های کووید در ارتباط باشد.

ورما می‌گوید: «فقط می‌توانم بگویم احتمالاً، نه به طور قطع؛ زیرا هنوز هیچ آزمایش تشخیصی انجام نداده‌ایم که صد در صد  نشان دهند این عاملش بوده است. آنچه انجام می‌دهیم فرآیند حذف نام دارد. عوامل مرتبط رایجی مانند ویروس کرونا، ویروس آنفولانزا، سایر عفونت‌ها، تصلب شرایین یا بیماری‌ عروق کرونر، الکل، داروهای مخدر را بررسی می‌کنیم و اگر همه چیز منفی یا عادی باشد، طبق فرآیند حذف و به‌طور خودکار، می‌توان احتمال داد واکسیناسیون منجر به اختلال قلبی شده است.»

ورما می‌گوید: «معمولاً حتی در یک سال هم این‌قدر [مشکل قلبی] نمی‌بینیم.»

او معتقد است که موارد ابتلا به این بیماری‌ها تا قبل از این همه‌گیری، «حتی در یک سال هم بسیار کمتر بود.»

ورما تعجب می‌کند که چرا رسانه‌ها به مشکل لخته شدن خون واکسن کووید توجه بیشتری نشان می‌دهند، در حالی که طبق مشاهداتش تعداد موارد ابتلا به التهاب عضله قلب بسیار بیشتر بوده است.

او می‌گوید: «موارد بسیار بیشتری از ابتلا به التهاب عضله قلب وجود داشته است [در مقایسه با لختگی خون]. نمی‌توانم با اطمینان به نتیجه برسم که چرا آن مورد توجه بیشتری را به خود جلب کرده است، این توجه فقط مختص گزارش‌های خبری نیست، بلکه به عنوان یک هشدار مطرح می‌شود که تنها در صورتی از جانسون‌اند‌جانسون استفاده کنید که گزینه دیگری در اختیار نداشته باشید. بنابراین، هشداری بسیار قوی است. در حالی‌که در مورد ارتباط بین واکسن‌های ام‌آر‌ان‌آ و مشکلات قلبی، تنها در برگه اطلاعات سازمان غذا و دارو هشدار داده شده است. اما تعداد افرادی که در معرض آن هستند، بسیار بیشتر است.»

«شاید تعداد افرادی که در معرض لختگی ناشی از تزریق واکسن جانسون‌اندجانسون هستند چند صد نفر باشد اما مشکلات قلبی هزاران مورد هستند. سطوح مختلفی از در معرض بیماری بودن است.»

در ژوئن سال گذشته، سازمان غذا و دارو برگه‌های اطلاعاتی واکسن‌های کووید فایزر و مدرنا را بازبینی کرد و هشدار داد که خطر ابتلا به میوکاردیت ( التهاب عضله قلب) و پریکاردیت (التهاب برون‌شامه قلب) وجود دارد.

مطالعه‌ای که‌ مجله پزشکی نیوانگلند در اکتبر سال گذشته منتشر کرد، نتیجه گرفت که خطر ابتلا به میوکاردیت در اثر ابتلا به کووید۱۹ بیشتر از واکسن‌ها است، اما طبق تحقیقات ورما، این مطالعه ایراداتی داشت.

او می‌نویسد: «این تحلیل صحیح نیست زیرا تمام گروه‌های سنی را در خود جای می‌دهد. معلوم است که موارد بستری ناشی از کووید۱۹، عمدتاً شامل افراد بالای ۶۵ سال می‌شود (تعداد بستری‌های این گروه از مجموع بستری‌های سایر گروه‌های سنی بیشتر است). تجزیه و تحلیل خود سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهد که ۹۱ درصد از کل بستری‌های کووید۱۹ دارای شرایط پزشکی زمینه‌ای بوده‌اند. اخیراً نیز روشل والنسکی، مدیر این سازمان بیان کرده است که ۷۵٪ از مرگ‌ومیرهای کووید۱۹ در میان افرادی بوده است که حداقل ۴ بیماری زمینه‌ای داشته‌اند. بنابراین، موارد میوکاردیت پس از ابتلا به کووید ُاحتمالاً در افراد مسن دارای بیماری زمینه‌ای رخ می‌دهد.»

«در مطالعه‌ای جدیدتر تأیید شد که برای افراد کمتر از ۴۰ سال، خطر ابتلا به میوکاردیت پس از تزریق واکسن کووید بسیار بیشتر از خطر آن پس از ابتلا به کووید۱۹ است. این مطالعه نشان داد که در مقایسه با نرخ ابتلای افراد جامعه، واکسن فایزر نرخ ابتلا به میوکاردیت را ۳.۴ و واکسن مدرنا ۲۰.۷۱ برابر می‌کند. این در حالی است که ابتلا به کووید۱۹، خطر ابتلا به این بیماری را ۴.۰۶ برابر می‌کند. رده‌بندی سنی افراد در معرض خطر نشان می‌دهد که گروه سنی ۱۶ تا ۲۹ بیشتر در معرض خطر ابتلا به میوکاردیت هستند. این امر به ویژه در مورد واکسن ام‌آر‌ان‌آ مدرنا مشهودتر است. در این گروه سنی ابتلا به کووید خطر ابتلا را نسبت به افراد جامعه ۲.۸۳ برابر می‌کند، در حالی که واکسن مدرنا و فایزر این خطر را به ترتیب ۷۴.۳۹ و ۲.۸۸ برابر می‌کند. نویسندگان این مطالعه اخیراً تحلیل خود را به‌روزرسانی کرده‌اند تا تأثیر دوز تقویت‌کننده واکسن را نیز بررسی کنند. تحلیلشان نشان داد که خطر ابتلا به میوکاردیت پس از تزریق دور تقویت‌کننده تشدید می‌شود، به‌ویژه برای واکسن ام‌آر‌ان‌آ فایزر. در مطالعه اخیر دیگری در مورد ابتلا به میوکاردیت پس از واکسیناسیون، نویسندگان دریافتند که تنها ۱۷٪ افراد بیماری زمینه‌ای داشته‌اند (در مقایسه با ۹۱٪ بیماران بستری کووید که شرایط پزشکی زمینه‌ای داشتند.) این گروه از جوانان سالم در معرض خطر بسیار کم عوارض شدید کووید هستند.»

هنگامی‌که از ورما پرسیده شد آیا این واکنش‌ها ناشی از پاسخ‌های خودایمنی بدن نسبت به پروتئین‌های شاخک ویروس هستند، پاسخ داد این یک مکانیسم فرضی است که می‌تواند باعث لخته شدن خون شود، اما مکانیسم مشخصی برای موارد ابتلا به میوکاردیت یا پریکاردیت وجود ندارد.

او گفت: «می‌تواند ناشی از پادتنی باشد که علیه خود بدن ترشح می‌شود. می‌تواند آسیب مستقیم پروتئین شاخک باشد. می‌تواند ترکیبی از هر دو مورد باشد. بدیهی است ممکن است به نظر برسد به عنوان یک متخصص قلب، تعصب بیشتری نسبت به مشکلات قلبی دارم اما از آن‌جا که تعداد موارد ابتلا به این مشکل بیشتر است، تأثیر بیشتر بر «تردید نسبت به واکسن» دارد.»

اپک‌تایمز اخیراً گزارش داد یک متخصص قلب کودکان مجبور به توقف کار شد و هیئت مدیره او را به دلیل عدم تمایلش به توصیه واکسیناسیون به بیماران جوانی که قبلاً به کووید۱۹ مبتلا شده بودند، جریمه کردند.

طبق سامانه گزارش عوارض واکسن‌ها (وارس)، موارد میوکاردیت و پریکاردیت گزارش‌شده به این سامانه در سال ۲۰۲۱ افزایش چشمگیری داشته و به ۲۴۰۸۴ مورد رسیده و تا ششم می ۲۰۲۲ به ۱۶۴۱۷ مورد رسیده است.

بیشتر این موارد (۳۱۵۰۱ مورد) با واکسن‌های فایزر در ارتباط هستند.

طبق گزارش اپن‌وارس: «وارس سامانه گزارش عوارض نامطلوب واکسن‌ها است که در سال ۱۹۹۰ راه‌اندازی شد. گزارش‌دهی در این داوطلبانه است و تخمین زده می‌شود که تنها ۱٪ عوارض‌های واکسن‌ها را تشکیل دهد.»

با این حال، طبق تکذیبیه وارس: «علی‌رغم اهمیت بالای نظارت بر ایمنی واکسن، گزارش‌های وارس به تنهایی نمی‌توانند نشان دهند آیا واکسن عامل یک عارضه یا بیماری بوده یا به آن کمک کرده است یا خیر.»

سازمان غذا و دارو در دسامبر ۲۰۲۱ از یک قاضی ۷۵ سال مهلت خواسته بود تا اطلاعات ایمنی واکسن مشترک فایزر و بیون‌تک را تدوین کند اما در ابتدای ژانویه سال جاری، به این سازمان دستور داده شد که اسناد خود را طی ۸ ماه ارائه دهد.

مشخص شده که از اولین روز عرضه واکسن فایزر در اول دسامبر ۲۰۲۰ تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱، ۱۲۲۳ مورد مرگ و ۴۲۰۸۶ عارضه جانبی به فایزر گزارش شده است.

هم‌چنین لازم به ذکر است که واکسن‌ها بلافاصله بعد از اول دسامبر ۲۰۲۰ تزریق نشدند و به مرور تزریق شدند. این بدان معنا است که عوارض جانبی در کمتر از ۳ ماه خود را نشان داده‌اند.

مطالب دیگر:

لاوروف: مسکو به روابط با غرب نیاز چندانی ندارد، روی روابط با چین کار خواهد کرد

مشاور ارشد پوتین نسبت به «قحطی جهانی» تا پایان سال جاری هشدار داد

دیدگاه- اتحاد سرخ و سیاه – بخش اول: از قدرت گیری کمونیسم تا اسلام سیاسی در افغانستان

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی