جهان مملو از اسراری است که دانش کنونی ما را به چالش میکشد. اپک تایمز در بخش ماوراء دانش، داستانهایی از پدیدههای خارقالعاده را گرد آورده است تا به تصورات ما بال و پر دهد و راه را برای مسائل ممکنی که قبلاً انکار میشدند باز کند. آیا آنها واقعی هستند؟ تصمیم با خودتان است.
دکتر «لری کرانتز»، شاهد بیمارانی بوده است که از بیماریهای علاجناپذیر بهبود یافتهاند و برای طب نوین امکانپذیر نیست توضیح شناختهشدهای درباره آنها ارائه دهد.
بهعنوان مثال، به همگام خرید مواد غذایی با یکی از بیماران قدیمی خود مواجه شد که فکر میکرد مدتها پیش درگذشته است. بیمار مزبور دچار سرطان پیشرونده بود. کرانتز برای ادامه درمان او را به یک متخصص شیمیدرمانی ارجاع داد. اما بیمار تصمیم به ادامه درمان نگرفت. کرانتز فکر نمیکرد که زمان زیادی دوام بیاورد. اما تا سالها بعد در سلامت به سر برد.
کرانتز گفت: «نمونههایی ازایندست ذهن را به شگفتی وامیدارد و فکر می کنم تمامی پزشکان شاهد چنین وقایعی بودهاند. مردم تحت انواع و اقسام شرایط و وضعیتها حالشان بهتر میشود؛ [بهبودی آنها] اعجاببرانگیز بوده و قابل توضیح نیست.» وی اشاره کرد که بیمارانی که دارای نگرشی شادمانه و مثبت هستند، بهتر از بیمارانی بهبود مییابند که نگرش منفی دارند.
نمونههایی از این دست ذهن را به شگفتی وامیدارد و من فکر می کنم تمامی پزشکان شاهد چنین وقایعی بودهاند. مردم تحت انواع و اقسام شرایط و وضعیتها حالشان بهتر میشود؛ [بهبودی آنها] اعجاببرانگیز بوده و قابل توضیح نیست.
دکتر لری کرانتز
او با استناد به بسیاری از مطالعات در سالهای اخیر نتیجهگیری میکند که استرس و فشار روانی جسم انسان را دچار آسیب میکند. همچنین ابراز میکند که احتمالاً چیزی مشابه آن دستاندرکار است. او باور دارد که آرامش درونی میتواند به بهبودی بیمار کمک کند و همچنین احتمالاً به پزشکان نیز در درک چگونگی ارائه خدمات بهتر به بیماران کمک میکند.
چرا پزشکان باید به آرامش درونی برسند و به الهامات درونی گوش فرا دهند
کرانتز اغلب متوجه میشد که به هنگام رانندگی برای رفتن به سر کار، موضوعات مربوط به یک بیمار به ذهنش هجوم میآورد. او به تدریج متوجه شد که چنین رویدادی تقریباً نشانهای مطمئن برای او است مبنیبر اینکه بیمار مزبور را آن روز ملاقات خواهد کرد. بنابراین آگاه شد که به الهامات درونی خود اعتماد کند.
او علائم بیماران را ارزیابی کرده و براساس حقایق قابل مشاهده وارد مرحله تشخیص و توصیههای درمانی شد. تنها بهخاطر احساسی آزاردهنده مبنیبر اینکه ممکن است مرتکب اشتباه شده باشد، یک قدم به عقب برداشت، ذهنش را پاکسازی کرد و به الهامات درونی خود گوش فرا داد. به این طریق، تشخیصها و شیوههای درمانی بسیار متفاوتی به فکرش رسید که درست بودند.
کرانتز گفت: «فکر می کنم استفاده از الهامات درونی بهعنوان ابزاری در کنار … آموزش پزشکی و هوشمندی، بسیار معقول به نظر میرسد.»
او خردمندی مردمان گذشته را مد نظر قرار میدهد که پتانسیل لازم را برای هدایت آینده داشتند.
او خردمندی مردمان گذشته را مد نظر قرار میدهد که پتانسیل لازم را برای هدایت آینده داشتند.
کرانتز گفت: «در گذشته، متفکران بزرگ و حتی رهبرانی معنوی همچون لائو زی، کنفسیوس، بودا، عیسی … بودهاند که به حالتی از بودن و هستی اشاره کردند که قابل دستیابی است، اما اکثر مردم از آن بیاطلاع هستند.» دستیابی به این حالت درونی میتواند به بیماران و پزشکان کمک کند.
کرانتز به ایده مشابه روانشناس مشهور آبراهام مازلو درخصوص خودشکوفایی اشاره کرد. براساس این ایده، یک فرد کمتر توسط جهان خارج، با تمام تضادها و الزاماتش تحت کنترل قرار میگیرد و بهجای آن بر درون خود تمرکز میکند.
در چین باستان، برای پزشکان و مردم در سراسر جامعه، انجام مدیتیشن (مراقبه) رایج بود. گفته میشود که دانشمندان طب چینی در آن دوره از زمان برای اگاهشدن به تشخیصها و شیوههای درمانی از تواناییهای بسیار زیادی استفاده کردهاند. تصور میشد این تواناییها بازتاب و نتیجه تزکیه معنوی و درونی آنها بوده است.
دکترکرانتز پزشک و استادیار بالینیدردانشکده پزشکی دانشگاه کلرادوبود تا زمانی که تصمیم گرفت خود را بهصورت تمام وقت وقف نوشتن داستانکند.در کتاب خود با عنوان «معجزهای شگفتانگیز» جهانی را بهتصویر کشید در آن پزشکان با استفاده تواناییهای فوقطبیعی بهطور معجزهآسایی بیماران را درمان میکنند.
او در مقالهای مربوط به کتاب خود نوشت: «در مقام یک پزشک، اغلب برایم عجیب و باورنکردنی بوده است که بشر به حوزههایی پنهان دست یابد یا تواناییهایی را رشد دهد و یا انتظار فعالشدن آنها را داشته باشد. آنچه زمانی غیرممکن به نظر میرسید اکنون واقعیت پیدا کرده است، مانند سفر انسان به ماه و یا صحبتکردن با آن سوی دنیا با استفاده از تلفن همراه. هلیکوپترها و زیردریاییها، در قرنهای گذشته، قبل از اینکه واقعیت پیدا کنند، در تصور بشر جای داشتند.»
او گفت: «برای این قبیل موضوعات حد و مرزی قائل نمیشوم.»
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.