Search
Asset 2

انبوه زباله‌‌‏های مواد غذایی ما بر روی تغییرات اقلیمی تاثیرات چشمگیری دارد

هدر دادن مواد غذایی
(Peter Macdiarmid/Getty Images)

 

انسان‌‌‏ سالانه حجم زیادی از مواد غذایی خود را هدر می‌‌‏دهند؛ رقمی بیش‌‌‏از ۱.۴ میلیارد تن در سال که تقریبا ۴۰۰ میلیون تن بیشتر از وزن کوه فوجی ژاپن با ۳۷۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا است.

اگر مبارزه با گرسنگی جهانی نتوانسته انگیزه مناسبی برای معکوس کردن این روند دردناک ایجاد کند، تحقیقات جدید نشاندهنده آن است که کاهش زباله‌‌‏های مواد غذایی می‌‌‏تواند به مقابله با تغییرات منفی آب و هوایی کمک کند.

روزنامه هافینگتون پست نتایج مطالعه را در مقاله‌‌‏ای کوتاه تشریح کرده است.

«یورگن کروپ»، پژوهشگر این پروژه تحقیقاتی در مصاحبه با این روزنامه با بیان این که مازاد مواد غذایی روزانه ما چطور باری بر سیاره‌‌‏مان تحمیل می‌‌‏کند، گفت: «این بر هیچ‌‌‏کس پوشیده نیست که دنیای غرب مسئول وضعیت اضطراری امروز است.»

کروپ گفت: «بخشی از بحران آب و هوا به شیوه مصرف مواد غذایی در کشورهای غربی مربوط می‌‌‏شود.»

این مطالعه که در مجله علوم و تکنولوژی محیط زیست هم منتشر شده، تشریح کرده، در شرایطی که میزان مصرف طی ۵۰ سال گذشته تغییر چندانی نکرده، حجم ضایعات غذایی در جهان حدود ۶۵ درصد افزایش داشته است.

تولید بیشتر و بیشتر مواد غذایی موجب انتشار حجم زیادی از گازهای گلخانه‌‌‏ای شده اما تعداد افراد گرسنه در جهان کاهش نیافته است.

بر اساس این مطالعه، پرهیز از تولید زباله‌‌‏های مواد غذایی و کشاورزی می‌‌‏تواند به جلوگیری از تغییرات نامطلوب اقلیمی همچون افزایش دمای زمین و بالا آمدگی سطح دریاها کمک کند.

«پراجال پرادان» پژوهشگر دیگری از مطالعه گفت: «کشاورزی، عامل اصلی تغییرات آب و هوایی است، براساس تخمین‌‌‏ها، بیش‌‌‏از ۲۰ درصد از گازهای گلخانه‌‌‏ای منتشر شده در سال ۲۰۱۰، ناشی از تولیدات کشاورزی است. در نتیجه اجتناب از هدر رفتن مواد غذایی، از انتشار گازهای گلخانه ای غیرضروری جلوگیری کرده و به کاهش تغییرات آب و هوا نیز کمک می‌‌‏کند.»

براساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی ایالات متحده، سالانه درحدود یک سوم از غذای جهان اتلاف یا دور انداخته می‌‌‏شود. ارزش این مواد غذایی دورانداخته شده نزدیک به یک تریلیون دلار تخمین زده می‌‌‏شود که این رقم می‌‌‏تواند «دو میلیارد نفر» گرسنه را سیر کند. این درحالی است که اکنون حدود ۸۰۰ میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی