دادگاه افغانستان برای چهار مرد که در ضرب و شتم، سوزاندن و کشتن فرخنده دست داشتند حکم اعدام و برای هشت تن دیگر مجازات ۱۶ سال زندان تعیین کرد.
«صفیالله مجددی»، قاضی دادگاه رسیدگی به این پرونده، برای ۱۸ تن دیگر نیز حکم برائت صادر کرد و صدور حکم برای ۱۹ پلیسی که در روز حادثه در محل حضور داشتند نیز به روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشتماه موکول شده است.
این مأموران پیشتر به اتهام بیتوجهی و غفلت، از کار خود برکنار شدند.
به گفتهی آقای مجددی، محکومین به اعدام زینالعابدین، مشهور به زینالدین متولی زیارتگاه شاه دو شمشیره، محمد یعقوب، محمد شریف و عبدالبشیر هستند که براساس قانون جزا و قانون منع خشونت علیه زنان افغانستان به دلیل مشارکت در قتل و سوزاندن جسد فرخنده این مجازات برایشان تعیین شده است.
غیاث الدین، سیف الرحمن، حسیب الله، اکرام الدین، غلام محمد، عبدالفتاح، محمد عمران و مهمند هم متهمینی هستند که به ۱۶ سال زندان محکوم و همهی اشیائی که در ارتباط با وقوع جرم از ایشان بهدست آمده، مصادره شده است.
دادستان پروندهی رسیدگی به قتل فرخنده،۴۹تن را در سه گروه «عاملان اصلی قتل فرخنده»، «مأمورانی که در انجام وظیفهی خود غفلت کردهاند» و نیز«مأمورانی که از صلاحیتهای خود در وظیفه استفاده نکردهاند»، برای محاکمه به دادگاه فرستاد.
روز پنجشنبه ۲۸ اسفندماه، جمعیتی از مردان کابل در مجاورت زیارتگاه شاه دو شمشیره، با سنگ و چوب به طرز هولناکی زنی جوان به نام فرخنده را به قتل رسانده، جسد وی را سوزاندند.
این افراد ادعا میکردند فرخنده قرآن را سوزانده؛ اما شاهدان عینی اظهار داشتند، فرخنده پساز بحث و منازعه با یک روحانی دربارهی خرافات، از سوی وی به قرآن سوزی متهم شده است.
قتل خشونتبار فرخنده واکنشهای اعتراضآمیز بسیاری در میان مردم افغانستان، فعالان جامعهی مدنی، مدافعان حقوق بشر و مردم دیگر کشورها بهوجود آورد و در رسانهها و شبکههای اجتماعی هم بازتاب فراوانی داشت.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.