Search
Asset 2

خرید نامه‌های جعلی تهدید آمیز طالبان برای گرفتن پناهندگی

مهاجران افغان از شهر کندوز در یونان
پناهجویان افغان از شهر کندوز در یونان (Spencer Platt/Getty Images)

نامه‌های تهدیدآمیز گروه طالبان زمانی معادل حکم اعدام بود؛ اما اکنون نسخه‌های جعلی آن به افغان‌هایی که بدنبال زندگی جدید در اروپا هستند، فروخته می‌شود.

به گزارش اسوشیتدپرس این نامه‌ها بر روی کاغذهایی تحت عنوان «امارت اسلامی افغانستان»، برای افرادی فرستاده می‌شد که با دولت افغانستان یا نیروهای آمریکایی همکاری می‌کردند.

تهدید کنندگان در این نامه‌ها جرایم افراد شناسایی شده را ذکر و به آن‌ها هشدار می‌دادند که یک کمیسیون نظامی درباره‌ی مجازات آن‌ها تصمیم خواهد گرفت.

گیرندگان نامه اخطاری به سبک مافیایی به این مضمون دریافت می‌کردند: «ما هیچ مسئولیتی در قبال آن‌چه در آینده اتفاق می‌افتد، به عهده نخواهیم گرفت.»

در حال حاضر طالبان مدعی‌است که این کار را متوقف کرده، در حالی‌که جعل این نامه‌ها در افغانستان برای فروش به ده‌ها هزار نفر از شهروندان افغان که به امید دریافت پناهندگی از کشورهای اروپایی هستند، تبدیل به تجارتی سودآور شده است. جاعلان می‌گویند که قیمت یک نامه تهدید متقاعد کننده تا ۱۰۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

یکی از این جاعلان به نام «مکمل» که ۳۵ سال دارد و تا کنون ۲۰ نامه جعل کرده، گفت: « من فکر می‌‌‏کنم که از نامه‌های ارائه شده به مقامات اروپایی برای کسب پناهندگی، یک درصد واقعی و ۹۹ درصد ساختگی است.»

به گفته‌ی وی جعل این نامه‌ها یک فرمول ساده دارد: متهم کردن خریدار به همکاری با نیروهای افغان یا نیروهای آمریکایی و سپس اضافه کردن لوگوی طالبان که از وب سایت آن‌ها کپی شده است.

وی گفت تا کنون من فقط یک نفر را دیده‌ام که نامه واقعی دریافت کرده و بقیه نامه‌ها جعلی هستند.

با افزایش بیکاری و موج مهاجرت، دولت افغانستان پیش‌بینی کرده که تا پایان سال ۱۶۰ هزار نفر کشور را ترک کنند. این تعداد چهار برابر تعداد مهاجران در سال ۲۰۱۳ است.

آلمان تلاش دارد، صدها هزار پناهنده‌ی سیاسی را بپذیرد، اما می‌گوید که پناهندگان اقتصادی باید به کشور خود بازگردند. ماه گذشته مقامات امنیتی آلمان از هجوم غیر قابل قبول افغان‌هایی که در مناطق امن این کشور هستند خبر داد.

آلمان از جمله کشورهایی است که همچنان با داشتن ۹۰۰ سرباز در افغانستان، با نیروهای بین‌المللی اعضای ناتو در این کشور همکاری می‌کند.

اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان گفته که از نامه‌ها مطلع است. اما آماری از آن‌ها موجود نیست. «سوزان اکمایر»، سخنگوی این اداره گفت که این نامه‌ها جزء مدارک رسمی محسوب نمی‌شوند و ارزش زیادی ندارند.

حتی طالبان نیز که در ماه‌های اخیر حملات خود را به مناطق جدید گسترش داده، اعلام کرد که بسیاری از این نامه‌های تهدید آمیز جعلی هستند.

«ذبیح اله مجاهد»، سخنگوی طالبان گفت: «زمانی‌که طالبان به همکاری فرد یا گروهی با نیروهای امنیتی مظنون می‌شوند با اعضای خانواده وی تماس می‌گیرند تا وی را منصرف کنند. استفاده از نامه‌های تهدیدآمیز روش ما نیست و حتی به جز مواردی که مشکلی جدی وجود داشته، به ندرت از تلفن استفاده می‌کنیم.»

وی با اشاره به این‌که همه این نامه‌ها جعلی هستند گفت که طالبان برای ایجاد فضای مناسب جهت و تشویق جوانان و ماندن در کشور تلاش می‌کند.

یک مقام رسمی سازمان اطلاعات افغانستان نیز با بیان اینکه متقاضیان پناهندگی سعی دارند با ارائه این مدارک از کشورهای اروپایی پناهندگی بگیرند، این نامه‌ها را جعلی و فاقد اعتبار خواند.

با این حال تا کنون هیچ فرد یا گروهی به اتهام جعل نامه‌های تهدید آمیز دستگیر نشده است.

گروه طالبان سابقه‌ای طولانی در تهدید و صدور حکم مصادره اموال مردم افغان در شهر شمالی کندوز (قندوز) دارد. این تهدیدها نه تنها برای افرادی که برای دولت کار کرده‌اند، بلکه برای روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زنان نیز صادر شده است. بر اساس تخمین سازمان ملل نیمی از جمعیت ۳۰۰ هزار نفری این شهر گریخته‌اند.

اپک‌‌‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی