با تصویب هیأت حقیقتیاب در جلسهی شورای امنیت ملی افغانستان، مقرر شد خیابانی که در آن قتل فرخنده دختر ۲۷ سالهی اهل کابل صورت گرفته، به نام وی مسمی شود.
در این جلسه اعضای هیأت حقیقتیاب پروندهی قتل فرخنده، شهرداری کابل را موظف کردند نام خیابان مقابل مسجد موسوم به «شاه دو شمشیره» را به نام «شهید فرخنده» تغییر دهد.
همچنین دفتر ریاست جمهوری افغانستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد، دولت برای تأمین امنیت خانوادهی فرخنده و اعادهی حیثیتشان تلاش خواهد کرد.
روز پنجشنبه ۲۸ اسفندماه، جمعیتی از مردان کابل در مرکز این شهر با سنگ و چوب به طرز هولناکی زنی به نام فرخنده را کشتند و سپس جسد وی را به آتش کشیدند.
این افراد ادعا میکردند فرخنده قرآن را سوزانده؛ اما شاهدان عینی اظهار داشتهاند، فرخنده پساز بحث و مشاجره با یک روحانی درباره خرافات، از طرف وی به قرآنسوزی متهم شده است.
درپی این رخداد، ۲۸ نفر از افرادی که در این قتل دلخراش دست داشتند، بازداشت و پروندهی آنان توسط وزارت امور داخله/ کشور افغانستان به دادستانی فرستاده شد.
۱۹ مأمور پلیس نیز به اتهام بیتوجهی و غفلت از کار خود برکنار شدند.
قتل خشونتبار فرخنده واکنشهای اعتراضآمیز بسیاری در میان مردم افغانستان، فعالان جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر و مردم دیگر کشورها بهوجود آورد و در رسانهها و شبکههای اجتماعی هم بازتاب فراوانی داشت.
پساز این رویداد عدهی زیادی مردم و فعالان مدنی بهمنظور دادخواهی و اعتراض دو روز متوالی به خیابانها آمدند و سپس با کاشت نهال و افراشتن پرچم در محلی که فرخنده سوزانده شده بود، یاد وی را گرامی داشتند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.