logo_eet

برخی کودکان چینی پس از تزریق واکسن‌های چینی کووید۱۹ مبتلا به دیابت شده‌اند

دیابت این پسربچه ۵ ساله اولین دوز خود را پنجم نوامبر در مهدکودک دریافت کرد و یک ماه بعد نیز دوز دوم را تزریق کرد. پدرش می‌گوید از ۱۵ ژانوی
یک کودک واکسن کووید-19 را در مدرسه‌ای در هاندان، در استان هبی شمالی چین در 27 اکتبر 2021 دریافت می کند. (/AFP via Getty Images)

پسربچه ۵ ساله هرگاه سایر کودکان مهدکودک را حین خوردن تنقلات می‌بیند، اشک در چشمانش جمع می‌شود زیرا از اواخر ژانویه که به دیابت نوع ۱ مبتلا شده است، این نوع خوراکی‌ها برایش ممنوع شده‌اند. بیماریش  حدود یک ماه و نیم پس از تزریق دومین دوز واکسن چینی کووید۱۹ تشخیص داده شد.

این پسربچه ۵ ساله اولین دوز خود را پنجم نوامبر در مهدکودک دریافت کرد و یک ماه بعد نیز دوز دوم را تزریق کرد. پدرش می‌گوید از ۱۵ ژانویه، علائمی چون عطش و تکرر ادرار در او مشاهده شد.

پس از آن، سطح گلوکز خونش به ۳۰۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر رسید که آن‌قدر خطرناک بود که می‌توانست او را به کما ببرد.

به گفته پدرش، انگشتان هر دو دستش به‌خاطر استفاده مداوم از سوزن دستگاه سنجش قند خون، زخم شده‌اند، روزی چهار دوز انسولین دریافت می‌کند و کربوهیدرات همه وعده‌های غذاییش باید وزن و اندازه‌گیری شود.

بر اساس نامه‌ سرگشاده گروهی از والدین، ۶۰۰  تا ۱۰۰۰ کودک چینی که این پسر نیز جزوشان است، بین ماه‌های اکتبر و مه گذشته به دیابت نوع ۱ مبتلا شده‌اند. پکن در اواخر اکتبر، کمپینی سراسری برای واکسیناسیون کودکان ۳ تا ۱۱ سال راه انداخت. این گروه سنی بیشترین بیماران دیابتی را پوشش می‌دهد.

در ۳۱ مه و در آستانه روز جهانی کودک، والدین این کودکان نامه‌ای سرگشاده را امضاء کردند تا عموم را در جریان بگذارند.

در این نامه که اولین بار توسط وی‌بوکسینگ منتشر شد که در زمینه مراقبت‌های بهداشتی در چین فعالیت می‌کند، نوشته شده است: «در ابتدا آن را به واکسن ربط نمی‌دادیم، اما با کمی تأمل، متوجه شدیم که هیچ تغییری در سبک زندگی یا رژیم غذایی فرزندانمان به وجود نیامده و تنها تغییر، دریافت واکسن بوده است و علائمشان پس از واکسیناسیون ظاهر شد.»

تا ۱۱ژوئن، این نامه بیش از ۳۰۰هزار بازدید و ۸۰۰ کامنت داشته است. بیشتر نظرات توسط والدین نگرانی نوشته شده بودند که خود را در معرض خطر مشابهی می‌دانستند. آنان شماره‌های تماس خود را گذاشته و درخواست کرده بودند که به گروه اجتماعی مربوطه در شبکه اجتماعی چینی وی‌چت اضافه شوند. این گروه برای افرادی است که خود یا یکی از اعضای خانواده‌شان، عوارض جانبی شدیدی را پس از تزریق واکسن‌های چینی کووید۱۹ تجربه کرده‌اند.

دیابت نوع ۱ زمانی بروز پیدا می‌کند که سیستم ایمنی به خود حمله می‌کند و سلول‌های بتای لوزالمعده را از بین می‌برند که انسولین تولید می‌کنند. انسولین وظیفه تنظیم سطح قند خون را بر عهده دارد. از علائم بارز آن می‌توان به عطش، تکرر ادرار، کاهش وزن ناخواسته، تحریک‌پذیری، گرسنگی، خستگی و تاری دید اشاره کرد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، این بیماری می‌تواند در هر سنی بروز پیدا کند اما معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان، به‌ویژه در سنین ۱۳ و ۱۴ سال مشاهده می‌شود. ژن‌ها و عوامل محیطی، مانند قرارگیری در معرض ویروس‌ها، می‌توانند باعث این بیماری شوند.

این نامه چند ماه پس از آن منتشر شد که صدها تن از والدین ادعا کردند واکسن‌های کووید۱۹ باعث ابتلای فرزندانشان به سرطان خون شده است. بسیاری از این افراد مبتلا به سرطان خون در سنین ۳ تا ۱۱ سالگی هستند.

همه شهروندان چینی بین ۱۲ تا ۱۷ سال و حدود ۸۶.۴ درصد از شهروندان بین  ۳ تا ۱۱ سال، از اواسط فوریه به‌طور کامل واکسینه شده‌اند.

مطالب دیگر:

دکتر رابرت مالون معتقد است کووید۱۹ با ویتامین دی قابل درمان و پیشگیری است

انتشار کتابی که پرده از یکی از هولناک‌ترین جنایات حزب کمونیست چین برمی‌دارد

حزب کمونیست افسران پلیس را به عنوان معاونان مدارس در سراسر چین استخدام می‌کند

اخبار مرتبط