«راحیل شریف» جنرال ارشد ارتش پاکستان، روز چهارشنبه در سفر به کابل، با «محمد اشرف غنی» رئیسجمهوری افغانستان، دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که به منظور تقویت مبارزه مشترک علیه تروریسم و افراطیگری در دو کشور صورت گرفت؛ دو طرف دربارهی رویدادهای تروریستی اخیر حادث شده در پاکستان، افغانستان و منطقه با یکدیگر سخن گفتند.
رئیسجمهور افغانستان ضمن ابراز همدردی با مردم پاکستان بهخاطر کشته شدن دهها دانشآموز این کشور بهدست طالبان، مراتب تسلیت عمیق خود را به نمایندگی از حکومت و مردم افغانستان اظهار داشت و این حملهی تروریستی را به شدت محکوم کرد.
روز سهشنبه ۲۵ آذرماه، شبهنظامیان طالبان در یک حملهی تروریستی به مدرسهای در شهر پیشاور پاکستان، ۱۵۰ دانشآموز را به قتل رساندند.
اشرف غنی گفت: «این گونه اعمال تروریستی نه تنها باید به شدیدترین الفاظ محکوم گردند، بلکه باید بر علیه عاملین آنها، اقدامات جدی صورت گیرد.»
وی افزود: «زمان آن فرا رسیده است که افغانستان و پاکستان با صداقت و موثریت، علیه تروریسم و افراطیت، اقدامات موثر و مشترک نمایند.»
جنرال راحیل شریف هم که در رأس یک هیأت عالیرتبه به کابل سفر کرده است، بر ضرورت برداشتن گامهای دوجانبه برای جلوگیری از تکرار اینگونه حوادث تروریستی تأکید کرد.
وی گفت که ما در تلاش هستیم تا عاملین حادثهی پیشاور را هر چه زودتر دستگیر و به جزای اعمال شان برسانیم.
پاکستان مدعی ست که ملا فضل الله، رهبر طالبان پاکستانی در مناطق شمالشرقی افغانستان پنهان شده و افغانستان به اعضای طالبان پاکستانی پناه داده است.
گفته میشود هیأت پاکستانی درصدد است تا در این فرصت، بهطور جدیتر دربارهی این موضوع با مقامات افغانستان صحبت کند.
در مقابل افغانستان نیز همواره پاکستان را متهم به فراهم آوردن یک پناهگاه امن برای طالبان در مناطق مرزیاش میکند.
یک جنرال بازنشسته و کارشناس مسائل امنیتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است: «فرماندهی اردوی پاکستان به وضوح علاقهمند است که مولانا فضل الله، رهبر طالبان پاکستانی و گروهاش دستگیر و به پاکستان تحویل داده شوند و یا چنان حذف گردند که دیگر نتوانند از قلمرو افغانستان برای راهاندازی حملاتی در پاکستان، مانند آنچه روز سه شنبه اتفاق افتاد، استفاده کنند.»
«طلعت مسعود» افزوده: «جنرال شریف میخواهد همکاریهای اردو با اردو و استخبارات با استخبارات را تا سطح بین دو کشور تقویت کند. در غیر آن، از پناهگاههای طالبان در افغانستان علیه پاکستان استفاده خواهد شد.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.