Search
Asset 2

زنان عربستان سعودی برای نخستین بار «حق رأی» دریافت کردند

زنان سعودی در صف زنان در فست فود، ریاض
زنان سعودی در صف زنان در فست فود، ریاض (FAYEZ NURELDINE/AFP/Getty Images)
زنان سعودی در صف زنان در فست فود، ریاض
زنان سعودی در صف زنان در فست فود، ریاض (FAYEZ NURELDINE/AFP/Getty Images)

 

برای نخستین بار در تاریخ عربستان سعودی، زنان می‌‏توانند برای رأی دادن شروع به ثبت نام کنند.

به گزارش سی‌‏ان‌‏ان، به نقل از رسانه‌‏های محلی، اجازه یافتن زنان برای شرکت در انتخابات ماه دسامبر، گامی به جلو برای مدافعان حقوق زنان در کشوری است که همواره انتقادات شدیدی از نهادهای حقوق بشر به‌‏خاطر رفتارش با زنان دریافت کرده است.

بنابر اعلام وب‌‏سایت‌‏های دولتی عربستان، ثبت‌‏نام رأی دهندگان ۲۲ آگوست (۳۱ مرداد) رسماً آغاز شده و شروع ثبت‌‏نام نامزدها هم از تاریخ ۳۰ آگوست (۸شهریور) خواهد بود.

هر دو زمان برای زنان در عربستان سعودی نخستین فرصت‌‏هایی است که خود را برای شرکت در انتخابات ماه دسامبر آماده سازند. اگرچه آنها فقط در سطح شهری انتخابات شرکت خواهند داشت.

«این چیزی جدید برای زنان است. من کاملا مطمئنم که زنان عقاید و نظرات مختلفی دارند. من خیلی خوشحال هستم.» این‌‏ها حرف‌‏های یک زن ناشناس سعودی در گفت‌‏وگو با تلویزیون دولتی عربستان است.

از زمانی‌‏که ملک عبدالله، پادشاه فقید عربستان در سال ۲۰۱۱ در یک حکم سلطنتی به زنان اجازه‌‏ی رأی دادن و مشارکت سیاسی محدود به زنان را داد، این نخستین فرصت برای حضور سیاسی زنان در این کشور محسوب می‌‏شود.

اما با توجه به این‌‏که این حق رأی بسیار محدود است و تنها شامل ۲۰ درصد از جمعیت زنان این کشور می‌‏شود، منتقدان این تغییر را بسیار کم اهمیت و جزئی توصیف کرده‌‏اند.

باوجود انتخابات ماه دسامبر، حکومت این کشور همچنان در احاطه‌‏ی خاندان سلطنتی سعودی است. بر طبق قانون عربستان در انتخابات شهرداری‌‏ها، نیمی از کرسی‌‏های شوراهای شهر و روستا را پادشاه برمی‌‏گزیند و انتخاب نیمی دیگر برعهده‌‏ی مقامات شهری است.

از سال ۱۹۳۰، مذهب رسمی پادشاهی عربستان سعودی بر اساس یک استنباط سخت گیرانه از اسلام سنی بوده است. طبق این برداشت عربستان سعودی سیستمی ایجاد کرده که در آن مردان بر زنان سرپرستی دارند.

در این سیستم زنان بسیاری از آزادی‌‏ها را ندارند. به عنوان مثال، آنها اجازه‌‏ی رانندگی ندارند و یا بدون همراه داشتن قیم مرد، نمی‌‏توانند به مسافرت یا مدرسه بروند.

اپک‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی