یک بررسی درباره سه شبکه اجتماعی توییتر، فیسبوک و یوتیوب نشان میدهد که این شبکهها نتوانستهاند به قدر کافی اطلاعات غلط و تبلیغات دروغین رژیم چین را محدود کنند.
مایکل مکال نمایندهای از حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا، با انتشار گزارشی مبنی بر امتیازدهی، عملکرد این شبکهها را در این زمینه ارزیابی و بررسی کرد که آیا آنها اقدام به برچسبگذاری پستهایی که توسط رسانههای دولتی چینی میشود، کردهاند یا خیر.
همچنین در این تحقیق عملکرد سه شبکه اجتماعی توییتر، فیسبوک و یوتیوب در حذف اطلاعات و تبلیغات دروغین حزب کمونیست چین، و همچنین ممانعت از ایجاد حسابهای کاربری تأیید شده توسط مقامات حزب کمونیست بررسی شده است.
نتیجه این امتیازدهی آن شده است که توییتر، بدترین امتیاز (D) را از آن خود کرد، به طوری که به جز معیار بررسی واقعیتها، هیچکدام از دیگر معیارها را لحاظ نکرده است.
در این گزارش آمده است که از بین تمام شرکتهای مورد بررسی، توییتر بیش از سایرین و به شدت توسط حزب کمونیست چین مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و این شرکت به رژیم چین اجازه داده است تا اطلاعات نادرست در مورد ویروس حزب کمونیست چین (کرونا) را پخش کند. از جمله این تئوری بیاساس که ارتش آمریکا این بیماری را به ووهان آورده است.
همچنین ذکر شده است که آنها مایل نیستند مانع حزب کمونیست چین، در انتشار اطلاعات نادرست و مضر شوند یا از طریق برچسبگذاری به کاربران اطلاع دهند که محتوای منتشر شده از سوی رسانههای دولتی چین و با بودجه دولتی است.
در این بررسی به یوتیوب درجه C و به فیسبوک درجه C+ داده شد.
نماینده مجلس فعال در این تحقیق معتقد است که حزب کمونیست چین از رسانههای اجتماعی آمریکایی برای تبلیغات دروغین و جلوگیری از انتشار واقعیات استفاده میکند و باید جلوی این روند گرفته شود.
در طول اپیدمی اخیر، رژیم چین یک کمپین تبلیغاتی ضد اطلاعاتی و یک هجوم تبلیغاتی با هدف دور کردن اذهان از سوء رفتار خود در این زمینه، و نیز معرفی خود به عنوان یک رهبر در مبارزه با بیماری راه انداخته است. همچنین آنان از ناآرامیهای اخیر آمریکا برای انتقاد از ایالات متحده سوء استفاده کردهاند.
بیشتر بخوانید «هزاران ربات چینی در توئیتر، تبلیغات دروغ حزب کمونیست را پخش میکنند»
درحالی که توییتر و فیسبوک، پاسخی به درخواستهای اظهار نظر ندادهاند، در واکنش به گزارش فوق، به حذف ۱۷۰ هزار حساب مربوط به یک عملیات پخش اطلاعات، وابسته به دولت چین در مورد اپیدمی، هنگکنگ و سایر موارد در طول هفته پیش اشاره کرد. این شرکت همچنین به این واقعیت اشاره کرد که این شبکه اجتماعی، بستری تبلیغاتی است که حضور هیچ رسانه دولتی را نمیپذیرد.
یوتیوب نیز به اپکتایمز گفته است که در چند سال گذشته اقداماتی را برای مقابله با پخش اطلاعات نادرست در مجموعه خود انجام داده است. این بیانیه میگوید بلافاصله محتوایی را که ناقض دستورالعملها است، حذف کرده و پذیرش توصیههای مربوط به درج ویدیوهایی که باعث سوء استفاده از بینندهها میشود را کاهش داده است.
سخنگوی فیس بوک نیز به اقدام اخیر این شرکت برای برچسب زدن به پستهای مربوط به رسانههای تحت کنترل دولت اشاره کرد. این امر در مورد رسانههای دولتی چینی مانند شینهوا، روزنامه پیپلز دیلی، و شبکه جهانی تلویزیون چین (CGTN) صدق میکند.
مطالب دیگر:
فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین میکنند