طوفان شن و گرد و خاک در استان سیستان و بلوچستان، تا کنون حدود ۱۲۰۰ نفر را راهی مراکز درمانی کرده است.
به گفتهی معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، از این تعداد ۷۳۲ نفر بیماران تنفسی، ۱۹۰ نفر بیماران قلبی، ۱۴ نفر بیماران حوادث ترافیکی و ۲۲۳ نفر بیماران چشمی بودهاند. این افراد در مراکز درمانی شهرهای زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاریهای دولتی، این طوفان که از هفته گذشته شروع شده و سرعت آن به ۱۱۵ کیلومتر بر ساعت رسید، ۱۹ شهر این استان را تحت تاثیر قرار داده است.
وزش باد و طوفان شن تردد در جادههای شمال و مرکز استان سیستان و بلوچستان را با مشکل مواجه کرده و برخی از راهها نیز مسدود شدند.
در اثر این طوفان میزان غلظت ذرات معلق در هوا در شهرهای شمالی استان به ۳۹۲۴ میکروگرم بر متر مکعب، یعنی ۲۵ برابر حد مجاز رسید.
با وجودیکه سازمان هواشناسی اعلام کرده بود که طوفان از چهارشنبه ۲۰ خرداد از بندر چابهار به سمت کشور عمان تغییر جهت داده، ولی هواشناسی زابل امروز گفت که طوفان با سرعت ۸۰ کیلومتر دوباره در شهرهای شمالی استان جان گرفته است.
«غلامحسن عابدی»، رئیس اداره هواشناسی زابل گفت که در ۷ روز گذشته وضعیت هوا در زابل در شرایط «ناسالم یا بحرانی بوده» و وضعیت آلایندگی هوا هم به ترتیب به ۲۲ و ۲۵ برابر حد مجاز افزایش یافتهاست.
به گفتهی مسئولین هفتهی گذشته در ۶۰ روستای شمالی استان سیستان و بلوچستان، به مدت سه روز سرعت وزش باد ۱۲۰ کیلومتر در ساعت بوده و تیمهای امدادرسانی در ۲۱ روستا اقلام ضروری از جمله آب و انواع کنسرو توزیع کردند.
بر اساس گزارشها مدت زمان طوفانهای موسمی در سالهای اخیر در این منطقه افزایش یافته و بادهای ۱۲۰ روزه به بیش از ۱۵۰ روز رسیده است.
یکی از دلایل این طوفانها و افزایش ریزگردها در منطقه خشکی تالاب هامون و افزایش شنهای روان ذکر شده است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.