Search
Asset 2

لونا آینده‌ای برای ربات‌های مقرون به صرفه‌ی شخصی

ربات لونا

در مقام یک انسان به این نتیجه رسیده‌ایم که رایانه‌ها در مشخصات فیزیکی با ما مشترک نیستند. در مقابل، در جستجوی یک دستیار خانگی هوشمند و دوست‌داشتنی، دهه‌ها است که ربات‌ها بر خلاف رایانه‌های داخلی آنها، در اشکالی شبیه انسان ساخته شده‌اند.

تاکنون تلاش‌ها در این زمینه به جای مثمر ثمر بودن بیشتر طنزآمیز بوده‌ است. هم‌اکنون یک شرکت مستقر در سانتامونیکا با نام «رودی داینامیکز» معتقد است که با لونا که ربات جدید هوشمند با ظاهری شبیه ای‌تی است، قدمی مثبت در مسیری درست برداشته است.

لونا که به تازگی در کیک استارتر راه‌اندازی شده است، تلاشی است برای «آوردن ربات به میان توده‌ها»؛ بیانیه‌ای برای این مأموریت که تنها به ظاهر مبهم شبیه به انسان برای ربات مبتنی نیست. بر خلاف قد ۱۵۰ سانتی‌متری و وزن ۷۰ کیلوگرمی، این ربات بیشتر یک متفکر است تا یک عمل‌کننده. آن دارای یک جفت بازو است؛ ولی شما باید آنها را به طور فیزیکی حرکت دهید، که بر روی چرخ‌های کوچکی می‌چرخد.

بهترین ویژگی لونا در سر آن است. «صورت» آن یک رایانه‌ی تبلت است، با یک صفحه‌ی لمسی خازنی ۲.۵ سانتی‌متری؛ که سیستم عامل «رباتیکز» که نسخه‌ی اصلاح‌شده‌ی لینوکس است در آن اجرا می‌شود. آن همچنین دارای امکان اتصال به بلوتوث و بی‌سیم، دوربین اچ‌دی، یک میکروفن و یک جفت بلندگو می‌باشد. به عبارت دیگر یک راه‌اندازی کامل برای مکالمه‌ی تصویری است.

ربات لونا

رودی دینامیک، در کوتاه‌مدت به اختراع خود به عنوان شکل دوستانه‌ای از «حضور از راه دور (تله پرزنس)» نگاه می‌کند. لونا به مراقبین اجازه می‌دهد که از فاصله‌ی دور با  بیماران خود در ارتباط باشند؛ به صاحب‌خانه‌ها اجازه می‌دهد که از محل خود و حیوانات خانگی هر کجا که باشند، مراقبت کنند.

با قیمت تعهد شده‌ی ۹۹۹ دلار از طرف کیک‌استارتر، در مقایسه با دیگر گزینه‌های مکالمه‌ی ویدئویی بسیار گرانتر به نظر می‌رسد؛ ولی می‌توانم تصور کنم که بستگان مسن این روش مکالمه و ارتباط را ترجیح بدهند.

با این وجود این شرکت اهداف بلندمدتی در ذهن دارد. با استفاده از طراحی رایانه‌ای آماده برای تولید انبوه و داشتن سوکت‌های یواس‌بی و پورت نوع آردوئینو برای توسعه، رودی‌داینامیکز امیدوار است که لونا را برای توسعه‌دهندگان جذاب‌تر کند.

با فراهم کردن امکان استفاده از نرم‌افزار شخص ثالث، سخت‌افزار رباتیک قادر است کارهای هوشمندانه‌ای انجام دهد؛ مانند گوش دادن به صداهای مشکوک و هشدار دادن خودکار به شما و مسئولین زمانی که بیرون هستید.

اپک‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی