سازمان بهداشت جهانی از وجود یک مورد جدید ابتلا به ابولا در لیبریا خبر داد و گفت که این مورد یک شکست برای کشورهایی محسوب میشود که در ماه ژانویه از وجود این بیماری پاکسازی شدند.
مقامات وزارت بهداشت اعلام کردند که یک زن ۳۰ ساله در بیمارستان شهر جدید کرو، حومه شهر مونروویا از ابتلا به ابولا درگذشت.
«تولبرت ناینسوا»، یکی از مسئولان پاسخگو در این باره گفت که فرد مذبور در بدو ورود به بیمارستان درگذشت و سپس درآزمایشگاه بیماری وی تأیید شد. به گفته وی مسئولان درحال بررسی برای یافتن منبع بیماری هستند.
لیبریا پیش از این امیدوار بود که بتواند درنهایت کشورش را از ابولا پاکسازی کند. اما این مورد نشان میدهد که ویروس ابولا همچنان در این کشور از بین نرفته است.
کشورغرب آفریقا ماه ژانویه اعلام کرد که رها از این بیماری و کاملا پاک است. اما در ماه می ظهور دو مورد جدید باعث شد که مقامات دوباره اقدامات تازهای شروع کنند.
سازمان بهداشت جهانی، WHOدر این خصوص در توییتر نوشت که ابولا دیگر یک وضعیت اضطراری برای بهداشت جهانی نیست، اما انتظار میرود برای از بین رفتن و مهار کامل آن اقدامات بیشتری انجام شود.
در حال حاضر دو کشور سیرالئون و گینه نیز مواردی از ابولا را اعلام کردهاند و هنوز با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
WHO در این باره گفت: «هشت مورد ابتلا به ابولا و مرگ هفت نفر در گینه از اواخر فوریه اعلام شده است. در تازهترین مورد، یک دختر ۱۱ ساله است که در مرکز درمانی نزرکر در شرایط پایداری است و شش نفر از درگذشتگان یک خانواده گسترده روستای کروپارا هستند.»
ابولا ازطریق تماس مستقیم با مایعات بدن قربانیان یا اجساد گسترش یافته است. تشییع جنازه سنتی که در آن عزاداران جسد را لمس میکنند، منبع اصلی انتقال ویروس هنگام گسترش بیماری درغرب آفریقا بوده است.
تب بالا و خستگی ازعلائم ابولا است ودر مرحله پیشرفته خونریزی شدید نیز به آن اضافه میشود.
شیوع ابولا که اغلب در سیرالئون، لیبریا و گینه و از دسامبر ۲۰۱۳ بوده است، تاکنون به مرگ ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر انجامیده است.