مطالعه داوریشده دیگری که روی سامانه نظارت غیرفعال ایالت انتاریو در کانادا انجام شد، نشان داد که میزان میوکاردیت (التهاب عضله میوکارد قلب) در مردان جوان بیشتر از زنان و پس از تزریق دومین دوز از واکسنهای امآرانآ بیشتر از دوز اول تزریق آن است.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده هفدهم ژوئن مجوز استفاده اضطراری واکسنهای مدرنا و فایزر را برای کودکان زیر ۶ ماه صادر کرد.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده نیز از بیستوچهارم ژوئن شروع به توصیههایی مبنی بر واکسیناسیون کووید همه افراد بالای ۶ ماه و تزریق دوز تقویتکننده برای «همه افراد بالای ۵ سال» کرد.
دکتر سانجی ورما، متخصص قلب در کالیفرنیا، به اپکتایمز گفت این نهاد این توصیهها را «بدون طبقهبندی قشرهای مختلف بر اساس میزان خطر و یا ابتلای قبلی به سارسکووید۲» انجام میدهد. این نهاد با استفاده از دادههای سامانه VAERS (سامانه گزارش عوارض جانبی واکسنها) و VSD (دادههای ایمنی واکسنها)، همچنان بر سر این ادعای خود است که واکسیناسیون کووید۱۹ «ایمن و مؤثر» است.
مطالعات قبلی نشاندهنده کاهش سریع اثربخشی واکسنها در کودکان و نوجوانان، تنها در عرض تنها چند ماه پس از واکسیناسیون بودهاند.
ورما میگوید «کاهش اثربخشی واکسن این سؤال را ایجاد میکند که با توجه به افزایش خطر (البته نادر) ابتلا به میوکاردیت، آیا مزایای این واکسنها ارزش خطراتی را دارند که برای سلامتی کودکان و جوانان ایجاد میکنند.»
هدف این مطالعه ارزیابی ارتباط بین برخی واکسنهای خاص با میزان ابتلا به بیماریهای قلبی میوکاردیت یا پریکاردیت بود. پس از آن، نرخهای ابتلا بر اساس سن، جنس، تعداد دوز و فاصله بین واکسنهای دریافتی را ارزیابی شدند.
این مطالعه ۹۷.۳ مورد میوکاردیت را در هر یک میلیون پسر ۱۲ تا ۱۷ ساله و ۲۹۹.۵ مورد در هر یک میلیون جوان ۱۸ تا ۲۴ ساله شناسایی کرد که دوز دوم فایزر (BNT162b2) را تزریق کرده بودند.
نتایج مطالعات همسو روی جمعیت واکسینهشده و نشده در فاصله بین دسامبر ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱، در ۲۴ ژوئن منتشر شد. در این مطالعه از «دادههای سامانه ثبت و نظارت غیرفعال بر ایمنی واکسن استفاده شد.»
ورما میگوید: «همانطور که نویسندگان نیز در قسمت بحث و بررسی مقاله خود به این موضوع اشاره کردند، مقادیر به دست آمده به طور قابلتوجهی بالاتر از دادههای سامانه گزارش عوارض جانبی واکسنها است که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها گزارش میکند (۳۸.۵ مورد در هر یک میلیون مرد و ۶۹.۱ مورد در هر یک میلیون پسر ۱۶ تا ۱۷ سالی که دوز دوم واکسن فایزر را (BNT162b2) دریافت کردهاند.»
«علاوه بر آن، نویسندگان ادامه دادند که سازمان غذا و دارو ادعا میکند با بررسی چهار پایگاه داده، شاهد ۲۸۳ مورد میوکاردیت در هر یک میلیون مرد ۱۸ تا ۲۵ ساله بوده است که دوز دوم واکسن امآرانآ-۱۲۷۳ را دریافت کردهاند. این عدد به نرخ یافتشده در این مطالعه نزدیکتر است (۲۹۹.۵ در میلیون). نویسندگان یادآور میشوند که بر اساس سامانه دادههای ایمنی واکسن (VSD)، نرخ تنظیمشده میوکاردیت یا پریکاردیت برای دوز دوم امآرانآ-۱۲۷۳ حدود ۲.۷۲ برابر بیشتر از دوز دوم BNT162b2 است.
مطالب دیگر:
دیدگاه: واکسن فایزر به باروری مردان آسیب میزند؛ حق با نظریهپردازان توطئه بود
ادعای یک هکر مبنی بر داشتن اطلاعات یک میلیارد شهروند چینی از طریق پروندههای پلیس