گائو، نامزدجایزه نوبل و کسی که «وجدان چین» لقب گرفته، بارها و بارها به خاطر دفاع از حقوق بشر، توسط رژیم چین زندانی و شکنجه شده است.
آخرین به روز رسانی، خبری تازه از گائو جی شنگ: «گنگ هی»، همسر گائو جی شنگ در ساعات اولیه روز گذشته به اپک تایمز گفت که وی در خانهای محفوظ است. «باب فو»، رئیس سازمان « ChinaAid» اعلام کرد که حزب کمونیست چین برای گائو محدودیتهای زیادی ایجاد کردهاند. او اجازه ندارد که با دندانپزشک ملاقات کند و از دوش گرفتن وی نیز منع میشود.
پس از انتشار نامه سرگشاده گائو توسط اپک تایمز در ۳۱ شهریور و همچنین انتشار مصاحبه وی توسط آسوشیتدپرس که در اسفند ماه سال گذشته انجام شده بود، بار دیگر مقامات چینی این وکیل حقوق بشر چینی را ربودند. وی هم در نامه و هم در مصاحبه اش شکنجههای رژیم چین را در طی بازداشتش توصیف و از سکوت رهبران غربی در برابر جنایات رژیم چین انتفاد کرد.
گائوی ۵۱ ساله برای اولین بار پس از این که از تمرین کنندگان روش معنوی فالون گونگ که توسط حزب کمونیست چین مورد آزار و شکنجه قرار گرفتند دفاع کرد، توسط نیروهای امنیت عمومی حکومت کمونیستی چین، در سال ۲۰۰۶ بازداشت شد.
از آن زمان حزب کمونیست چین به قصد شکستن اراده گائو و ساکت کردن وی، به مدت نه سال او را در زندان یا شکل های دیگر بازداشت به طور وحشیانه ای تحت انواع شکنجهها قرار داده است. ۱۶ مرداد سال گذشته، گائو از زندان آزاد شد و در روستایی دور افتاده در بازداشت خانگی به سر میبرد. پس از مدتی به روستای مادریاش در استان شانزی در شمال غربی چین منتقل شد.
اسفند سال گذشته گائو طی گفتگو با خبرنگاران آسوشیدپرس و اعضای سازمان « ChinaAid» که یک سازمان غیر انتفاعی مسیحی در حمایت از آزادی مذهبی و قوانین مدنی در چین است، از تجارب خود در بازداشت صحبت کرد. بخشهایی از این مصاحبه توسط آسوشیدپرس منتشر شد و همچنین بصورت یک ویدئو کلیپ ۱۰ دقیقهایی روز یک مهر توسط «ChinaAid» در یوتیوب گذاشته شد.
یک روز پس از آن در ساعت ۱ بامداد به وقت محلی ماموران اداره امنیت عمومی چین گائو را از خانه اش ربودند. به گفته باب فو، مدیر China Aid، محل فعلی گائو مشخص نیست.
گائو در نامه سرگشاده خود به اپک تایمز به ادامه تلاشش برای آشکار کردن جنایات حزب کمونیست چین علیه پیروان روش معنوی فالون گونگ تاکید کرد. وی همچنین از رهبران جهان در خصوص سکوت در برابر وضعیت اسفناک حقوق بشر در چین انتقاد کرد. گائو در این نامه از ارسال دو کتاب دست نوشته خود به خارج از چین خبر داد.
گزارش آسوشیتدپرس بر شکنجههای متحمل شده توسط گائو متمرکز شده است. در این مصاحبه تصویری گائو در حالی که با یک ژاکت سیاه روی یک تخت در منزل یکی از اعضای خانوادهاش نشسته است، وضعیت روحی و روانی ناشی از شکنجه را شرح میدهد. گزارشگر در قسمتی از این ویدئو دندان کنده شده گائو بر اثر شکنجه را نشان میدهد.
به گفته فو این ویدئو روح عزم و اراده این وکیل، مهربانی و همچنین عشق وی به دیگران و حتی دشمنانش را نشان میدهد.
یکی از تجربیات گائو در این ویدئو مربوط به زمانی است که وی برای سومین بار در سپتامبر ۲۰۰۷ مورد شکنجه قرار گرفت. پس از چهار تا پنج ساعت شکنجه سخت، شکنجه گران خسته شدند و در حالی که پیراهن خود را درآورده بودند نشستند. پس از یک دقیقه گائو به کف اتاق افتاد و شروع به خروپف کرد. شکنجهگران او را با ضربه سخت به سرش بیدار کردند و گفتند: «تو موجود بیاحساسی هستی؛ چطور میتوانی بعد از این همه شکنجه بخوابی؟ … ما پس از شکنجه تو تا چند روز خوابمان نمیبرد؛ اما تو میتوانی بخوابی. این تفاوت بین یک سگ و انسان است.»
در حالی که گائو این جملات را بیان می کرد با لبخندی ضعیف بر لبش گفت: « در واقع، تفاوت در این است که من به طور کامل احساساتم را از بدن فیزیکیام جدا کرده بودم. شکنجهها نمیتوانست ذهن مرا به درد بیاورد؛ برای همین درد فیزیکی هم ناچیز به نظر میآمد.»
گائو ادامه داد: « قدرت درونی یک انسان نامحدود است و توسط ارادهاش حمایت میشود و اجازه نخواهد داد تا آن را به زیر بکشند.»
هنگامی که گائو از زندان آزاد شد، پلیس به تمسخر به او گفت که با اینکه سالها از صحنه دور بودی، مردم زیادی هنوز مصرانه طرفدارت هستند. گائو با لبخندی پاسخ داد: «کاری که شما با من کردید نیز همین را نشان میدهد.»
با وجود همه سختیهایی که گائو تحمل کرده است، فقط دو درخواست داشت: درست شدن دندانهایش و یک حمام آب گرم.
باب فو گفت که اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، «جو بایدن»، معاون رئیسجمهور و «جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا در خلال دیدار «شی جین پینگ»، رهبر چین از آمریکا، باید بصورت علنی و جدی در این مورد صحبت کنند.
فو در ادامه گفت: « جوامع بینالملل و مردم آمریکا نباید شکنجه، نقض حقوق بشر و حقوق مدنی را تحمل کنند. کشوری که با مردمش به طرق غیر انسانی برخورد و بر خلاف قوانین بین المللی عمل کرده، نمیتواند در جامعه بینالمللی سهیم باشد.»
فو اضافه کرد: « اگر شی جین پینگ زندانیان عقیدتی همچون روزنامه نگار با سابقه «گائو یو»، وکلای بازداشته شده مانند «وانگ یو» و «ژانگ کای»، مسیحیان، ایغورها، تبتیها، تمرین کنندگان فالونگونگ و افرادی که خواستار حقوق اولیه خود هستند را آزاد نکند، ایالت متحده نمیتواند چین را در مقام قدرتی بزرگ به رسمیت بشناسد.»
باب فو گفت: «چین اساساً به بزرگترین زندان در جهان تبدیل شده است. جهان متمدن باید از حوادث ۱۹۳۰ و هیتلر درس بگیرد.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.