واشنگتن- نویسندگان گزارش جدید برداشت اعضای بدن در چین، یافتههای خود را در باشگاه ملی مطبوعات ارائه دادند و از آن بهنام «نسلکشی آرام» نام بردند که باعث برداشت بیشاز ۱ میلیون عضو پیوندی بدون رضایت اهداکنندگان آن شده است.
«دیوید کلیگور»، نماینده سابق مجلس کانادا و یکیاز این نویسندگان گفت، «این نسلکشی با الگوی شاه لئوپولد خونخوار (وی در سال ۱۸۶۵ به پادشاهی بلژیک منصوب شد و جمهوری کنگو را اشغال کرد) در کنگو و نسلکشی در کامبوج و دارفور مطابقت دارد.»
محققان میگویند، «لئوپولد»، پادشاه بلژیک، با تجارت برده در کنگو باعث مرگ دهها میلیون نفر شد و در کامبوج و دارفورِ سودان، دولت و نیروهای شبهنظامی دستبه پاکسازی قومی و نژادی و بههمراه آن قتلعامی وسیع زدند.
این مطالعه، باعنوان «محصول خونین/ کشتار: بهروزرسانی»، برمبنای کار قبلی این نویسندگان انجام شده است.
این گزارش میگوید که بیمارستانهای سراسر چین تقریباً بین ۶۰هزار تا ۱۰۰هزار عضو را از سال ۲۰۰۰، هرساله پیوند زدهاند. آمار تلفات این کار نامشخص است؛ اگرچه باتوجه به بیانیههای پزشکان چینی این احتمال وجود دارد که در بیشتر موارد یک پیوند برابر با یک مرگ بوده باشد.
بهگفته «دیوید ماتاس»، وکیل کانادایی که بهمدت یک دهه در این باره تحقیق کرده است و یکی از نویسندگان این گزارش، «نتیجه نهایی این بهروزرسانی و درواقع کار قبلی ما این است که چین بهمنظور دستیابی به عضو پیوندی، در کشتار جمعی زندانیان عقیدتی و بهویژه تمرینکنندگان روش معنوی فالونگونگ (یا فالون دافا) دخالت دارد.»
ماتاس افزود، «ما ۷۰۰ بیمارستان را بررسی کردیم و برخی از آنها را با جزئیات زیادی مورد بررسی قرار دادیم. با درنظر گرفتن ارقام رسمی چین توانستیم به حجم پیوند تنها چند بیمارستان دست یابیم. برخی از این بیمارستانها نسبتاً جدید هستند و یا بهتازگی دست بهعمل پیوند زدهاند؛ که این نمیتواند بدون اعتماد به تأمین مداوم عضو صورت گرفته باشد.»
«اتان گاتمن»، روزنامهنگار و سومین نویسنده این گزارش اظهار داشت که تعداد بیمارستانهایی که توانایی انجام هزاران پیوند در سال را دارند «نفسگیر» است. «تصاویر آن مهیج است. کارکنان پزشکی همچون یک تیم فوتبال وارد زمین میشوند.»
و یا شاید شبیه جوخه نظامی هستند.
«شیا کیانگ»، رئیس مرکز پیوند کبد در بیمارستان Renji در سال ۲۰۰۵ اظهار داشت: «در مدیریت تیمم از روحیه نظامی استفاده میکنم. حتی اعضای کادر پزشکی باید ۲۴ ساعته تلفن همراهشان دردسترس باشد؛ زیرا هر لحظه امکان عمل پیوند کبد و یا برداشت آن اتفاق بیفتد. ما پزشکان باید در همه حال آمادهباش باشیم.»
ماتاس اظهار داشت: «آنچه که مشاهده کردیم گسترش صنعت پیوند در چین بوده است. چین در تأمین عضو پیوندی هیچگاه بامشکل مواجه نبوده؛ تنها محدودیتهای موجود تعداد پزشک، تخت، پرستار و محدودیت آموزشی بوده است؛ که این مشکل با افزایش سالانه ظرفیت و ابزار حل شده است.»
هنگامی که از این نویسندگان پرسیده شد که آیا یافتههای خود را یک نسلکشی درنظر میگیرند، گاتمن پاسخ داد: «کلمه نسلکشی معنای مشخصی در حقوق بشر دارد. بهنظر من این یک نسلکشی آرام و قطرهای است.»
ماتاس اظهار داشت که از ادبیات خود حزب کمونیست درباره فالونگونگ روشن است که این گروه با مجازات مرگ مورد هدف قرار گرفته است. «اگر به تبلیغات وسیعی که علیه فالونگونگ صورت گرفته، نگاه کنیم، متوجه میشویم که این تبلیغات با نفرت و اظهارات خلاف پر شده است.»
وی در ادامه این کنفرانس خبری گفت: «نتیجهگیری نهایی ما گذشته از این حقیقت که تعداد زیادی پیوند در چین صورت میگیرد، این است که چین باید به آنچه که در اینجا درحال وقوع است، پاسخ دهد.»