همه ما پروانههایی که به سمت چراغهای روشن در فضای باز کشیده شده و به آنها برخورد کردهاند را دیدهایم. این همان غریزه طبیعی پروانههاست که آنها را به سمت روشنایی ماه و ستارهها میکشاند و دایرهوار در نور آنها پرواز میکنند.
آلودگی نوری جهتیابی در مهاجرت، آداب جفتگیری، شکار و بسیاری از فرایندهای اصلی زندگی گیاهان، حشرات و حیوانات را مختل کرده است.
مهاجرت:
۴۵۰ گونه پرنده در شمال آمریکا از ماه و ستارهها برای جهت یابی مهاجرت شبانه استفاده میکنند. دانشمندان حوادث بسیاری از برخورد گروه پرندگان با ساختمانهای روشن در شهرها ثبت کردهاند. تنها در یک مورد دهها هزار پرنده در یک شب جان خود را از دست دادند.
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط انجمن بینالمللی آسمان تاریک، روشنایی در مهاجرت حیوانات در هوا، زمین و دریا موثر است. برای مثال، الگوهای مهاجرت ماهی آزاد با غروب آفتاب ارتباط دارد و هنگامی که آنها در معرض نور مصنوعی قرار میگیرند، این الگوها مغشوش می شوند.
درختان:
ریتم فصلی برخی از درختان بر اساس طول مدت روشنایی روز تعیین میشود. زمانی که روشنایی روز بوسیله نور مصنوعی افزایش مییابد، الگوهای شکوفه کردن، جوانه زدن و ریختن برگهای این درختان تغییر مییابد.
«ویلیام آر چانی»، از بخش جنگل و منابع طبیعی دانشگاه پوردو، در مقالهای بیان کرد که یکی از عوارض جدی نور مصنوعی، ایجاد رشد مداوم درختان بدون رفتن در خواب زمستانی است. خواب زمستانی درختان باعث می شود از آسیبهای آب و هوایی زمستان در امان بمانند.
تاثیر فیزیکی بر انسان:
آلودگی نوری در توانایی تولید ملاتونین (هورمونی که چرخه خواب انسان را تنظیم میکند.) در شب، تداخل ایجاد میکند. قرار گرفتن در معرض نور در شب باعث ابتلا به دیابت، چاقی، سرطان سینه، پروستات و بیماریهای دیگر میشود.
اتلاف انرژی:
میزان نور شبانه اماکن عمومی در شهرها و کشورهای صنعتی دنیا، معادل مصرف حجم بالایی از انرژی و سوخت است و بیش از ۵۰ درصد روشناییها هم به دلیل عدم نظارت صحیح به هدر میرود.
گرچه به نظر میآید که چراغهای روشنایی در جادهها اقدام ایمنی محسوب میشود، اما به نظر چانی، در بسیاری از جادهها و مناطق پر ترافیک نور به حدی زیاد است که تشعشع آن مانع دید میشود و وسایل محافظت در برابر تابش شدید نور به اندازه کافی وجود ندارد.