هند وعده داده تا ۱۵ سال آینده میزان انتشار گازهای گلخانهای در این کشور را به یکسوم کاهش دهد.
به گزارش رویترز، این برنامه با توجه به نزدیک بودن اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در ماه دسامبر اعلام شده و طی این نشست اعضاء کشورهای گروه بیست، قرار است در تلاش برای کند کردن سرعت گرم شدن کره زمین تصمیم گیری کنند.
هند که پساز چین و آمریکا سومین منتشر کننده است، اقدام به ارائه برنامه خود پیشاز موعد نشست پاریس کرده؛ اما با این حال هیچ قولی مبنی بر به صفر رساندن انتشار این گازهای حاوی کربن نداده است.
از دو آلاینده بزرگ دنیا، چین وعده داده انتشار گازهای گلخانهای خود را تا حدود سال ۲۰۳۰ به انتها برساند و ایالات متحده هم در حال حاضر آن را قطع کرده است، اما هند میگوید با توجه به اقتصاد ضعیف و فقر بیشاز حد مردم این کشور قادر به قطع کامل انتشار گازهای گلخانهای نیست.
بنا به اعلام سازمان ملل متحد، ۱۴۶ کشور، از جمله تمام اعضای گروه ۲۰ به جز عربستان سعودی که درمورد تأثیر آن بر صادرات نفتیاش نگران است، تاکنون برنامه خود را برای کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانهای ارسال کردهاند.
کارشناسان میگویند که متعهد شدن کشورها برای همکاری در این زمینه، نشانه پیشرفت در حرکت به سمت بهبود آب و هواست، اما این برنامهها حتی اگر به طور کامل هم اجرا شوند، برای جلوگیری از گرمایش بیش از دو درجه سانتیگراد سیاره زمین کافی نیست.
«کریستیانا فیگرس»، رئیس نهاد آب و هوای سازمان ملل متحد، با تمجید از این مشارکت گسترده گفت که پاریس میتواند نقطهی عطفی در جهت توقف ۲C باشد. ۲C، سطح گازهای گلخانهای پذیرفته شده از سوی دولتها است که در ورای آن زمین با خطراتی از جمله خشکسالی بیشتر، انقراض گونههای موجودات، سیل و بالا آمدن دریاها مواجه میشود.
او گفت که این همکاری فرصتهایی برای سرمایه گذاری در «انعطاف پذیری، کم کردن انتشار گازهای گلخانهای و توسعه پایدار» عرضه میکند.
«پراکاش جاوادکار»، وزیر محیط زیست هند هم گفت که طرح دهلی نو میان نیاز به یک آینده کم کربن و نیاز به بیرون کشیدن میلیونها نفر از فقر و صنعتی شدن سریع، تعادل برقرار میکند.
او افزود: «اگرچه کشورهای توسعه یافته جهان را آلوده کردهاند و ما در رنج هستیم؛ اما هند بخشی از راهحل آن خواهد بود. ما میخواهیم در مسیر یک انرژی پاکتر حرکت کنیم.»
پراکاش گفت که هند برای دستیابی به اهداف برنامهاش تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۵ تریلیون دلار نیاز دارد، اما توضیح نداد که انجام این تعهد خود بستگی به تأمین بودجه بیشتری از کشورهای ثروتمندتر دارد یا خیر؟
هند که کشوری درحال توسعه مهم محسوب میشود، همواره نقش عمدهای در مذاکرات جهانی آب و هوا ایفا میکند.
برآوردهای اولیه نشان میدهد، هند برای تحقق کاهش ۶۰-۶۵ درصدی حجم کربن متصاعد شدهاش تا سال ۲۰۳۰، نیاز به صرف حدود ۲۰۶ میلیارد دلار دارد تا بتواند خود را با تغییرات آب و هوایی انطباق دهد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.