پس از سقوط پرواز ۹۲۶۸ متعلق به شرکت هواپیمایی کاگالیماویای روسیه در شبه جزیرهی سینای مصر، در توییتر و فیسبوک ویدئویی منتشر شد که ظاهراً سقوط هواپیمایی را نشان میدهد.
در این فیلم که کیفیت پایینی دارد، یک هواپیمای در حال پرواز منفجر شده و سقوط میکند. این ویدئو شامل تصاویر و موسیقیهای تبلیغاتی متعلق به دولت اسلامی موسوم به داعش است. پس از آن برخی از رسانهها این سوال را مطرح کردند که آیا سازمان تروریستی در پشت این حادثه است.
با این حال بسیاری از کارشناسان گفتند که به احتمال زیاد این فیلم جعلی است.
«سامر الاتراش»، خبرنگاری مستقر در قاهره گفت: «حضور داعش در سینا تکذیب شده، که این نشان میدهد ویدئو جعلی است.»
با این حال شاخهای از گروه داعش مسئولیت سقوط این هواپیما را پذیرفت، ولی این ادعا توسط مقامات روسیه و مصر رد شد. داعش اعلام کرد که سقوط این هواپیما پاسخی است به حملات هوایی روسیه که طی آن صدها نفر مسلمان در سوریه کشته شدهاند.
پس از آن بیانیهای که ظاهراً متعلق به داعش است، به همراه عکس یک پیکارجو در حالی که در دستش یک راکت و لبخندی بر لب دارد در توییتر منتشر شد. در کنار این بیانیه به انگلیسی نوشته شده: «به خاطر شلیک به هواپیمای جت روسی روز خوبی بود.»
«چارلز لیستر»، تحلیلگر خاورمیانه از موسسهی بروکینگز، نوشت که احتمالاً این به خاطر سقوط هواپیما نیست.
یک مقام روسی گفت که هواپیما در هوا متلاشی شده است.
به گزارش رویترز، «ویکتور دروشنکو»، رئیس کمیته حمل و نقل هوایی بین دولتی در گفتگو با تلویزیون روسی که از قاهره پخش میشود گفت: «هواپیما در هوا متلاشی شده و قطعات آن در محدودهی ۲۰ کیلومتری پخش شده است. خیلی زود است که نتیجهگیری شود.»
«عبدالفتاح سیسی»، رئیس جمهور مصر، روز یکشنبه گفت که ممکن است دستیابی به حقیقت ماجرا ماهها طول بکشد.
وی که در کنفرانس خبری تلویزیونی صحبت میکرد گفت: «این موضوعی پیچیده است و نیاز به تکنولوژی پیشرفته و تحقیقات گستردهای دارد که ممکن است ماهها طول بکشد.»
یک کانال تلوزیونی روسیه گزارش کرد که یک خلبان عضو هیئت مدیرهی این هواپیمایی از وضعیت ایرباس A321 ابراز نگرانی کرده بود. به گزارش گاردین، «ناتالیا تروکاشوا»، که همسر کمک خلبان «سرگئی تروکاشوا» است، گفت که همسرش پیش از پرواز از نقص فنی هواپیما شکایت داشت.
هواپیمای ایرباس A321 ساعت ۵:۵۱ روز شنبه ۹ آبان از شرم الشیخ مصر به سمت سن پترزبورگ روسیه پرواز کرد، ولی ۲۳ دقیقه پس از پرواز از صفحه رادار محو شد. همه ۲۲۴ سرنشین این هواپیما کشته شدهاند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.