
نیروهای «ایساف» به رهبری ناتو رسماً به فعالیت رزمی خود در افغانستان خاتمه داد.
در مراسمی رسمی که روز دوشنبه ۸ دیماه، در مقر فرماندهی نیروهای ناتو در کابل برگزار شد، فرماندهی ناتو پایان مأموریت رسمی خود را در افغانستان اعلام و از فداکاریهای نیروهای افغان و نیروهای تحت فرمانش تجلیل کرد.
ژنرال «جان کمپبیل»، فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان در این مراسم گفت: «نیروهای افغان چالشهای زیادی را در آینده پیش رو خواهند داشت اما پیروزی از آن نیروهای افغان است.»
کمپبیل افزود: «در ۱۳ سال گذشته نیروهای ناتو در کنار نیروهای افغان جنگیدند و فداکاری کردند در مأموریت جدید نیز این نیروها همراه با نیروهای افغان خواهند بود.»
قرار است از این پس نیروهای ناتو مستقر در افغانستان، صرفاً به آموزش نیروهای افغان پرداخته و بهعنوان یک حامی در این کشور حضور داشته باشند.
فرماندهی ناتو بر تداوم نقش حمایتی این سازمان از نیروهای افغان تأکید کرد و افزود، زمان آن است که دشمنان افغانستان به خواست رئیسجمهور غنی احترام گذاشته، سلاحشان را به زمین گذارند، به روند صلح بپیوندند و به بازسازی افغانستان کمک کنند.
«محمدحنیف اتمر»، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز ضمن تمجید از فداکاری نیروهای بینالمللی در این کشور، از اینکه اکنون فرزندان افغانستان رهبری امور نظامی را بدست دارند و برای تأمین امنیت میجنگند، ابراز خرسندی کرد.
وی خطاب به نیروهای ناتو گفت: «فراموش نمیکنیم که پسران و دختران شما در خاک ما کشته شدند، آنان فرزندان ما هم هستند.»
در مدت حضور نیروهای ناتو در افغانستان که پساز سال ۲۰۰۱ رخ داد، ۳ هزار و ۴۸۵ نفر این نیروها در این کشور جان باختند که ۲ هزار و ۳۵۶ نفر آنان آمریکایی و ۴۵۳ نفر بریتانیایی بودند.
بنابر توافق افغانستان و ناتو، سال ۲۰۱۴ پایان حضور نظامی نیروهای ناتو در افغانستان طرحریزی شد و طی روند خروج نظامیان خارجی، جمعیت نیروهای آمریکایی و ناتو از ۱۵۰ هزار نفر تدریجاً به ۱۵ هزار نفر کاهش یافت.
نیروهای امنیتی افغانستان هم درحال حاضر بالغبر۳۵۰ هزار نفر هستند که طبق اظهارات مربیان نظامی بینالمللی، اکنون دارای توانمندیهای لازم، روحیه بالا و تجهیزات مناسب بوده و در انجام حملات دقیق توپخانه نیز بیشاز پیش مهارت یافتهاند.
با این وجود ارتش افغانستان به لحاظ تجهیزات هوایی و تأمین بودجه دچار مشکلات بسیاری بوده و هنوز به کمکهای بینالمللی بخصوص آمریکا و ناتو متکی است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.