کتاب «آشپزی مدرن پانیذ»، نوشتهی «سمیرا جنت دوست»، در پانزدهمین دورهی مسابقات بینالمللی کتابهای آشپزی گورمند که در شهر یانتای چین برگزار شد، در بین ۲۶۰ هزار عنوان کتاب، رتبه اول این مسابقات را کسب کرد.
در مرحلهی نهایی، این دورهی مسابقات از بین شش کتاب برگزیده از کشورهای آمریکا، کانادا، پرو، برزیل و چین، کتاب سمیرا جنت دوست به خاطر دستور پخت غذاهای بینالمللی موفق به دریافت جایزهی اول شد.
خانم جنت دوست در نشست خبری که هفتهی گذشته به همین مناسبت در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد گفت: «با پشتکار و تلاش امروز موفق شدیم غذاهای ایرانی را در سطح جهانی معرفی کنیم تا دنیا هنر زن ایرانی را بشناسد.»
وی همچنین گفت: «غذاهای ایرانی متاسفانه به دنیا معرفی نشدهاند.هرجای دنیا بروید خواهید دید که در بهترین هتلهایشان یک رستوران چینی یا هندی هست اما رستورانی با غذاهای ایرانی نمیبینید. به دلیل اینکه نتوانستیم فرهنگ غذای ایران را به خوبی معرفی کنیم .»
این بانوی ایرانی دربارهی فعالیتهایش گفت: « زمانیکه نخستین آموزشگاه فنیحرفهای آشپزی و شیرینیپزی را در شهر تبریز راهاندازی کردم، متوجه علاقهمندی بانوان و دختران جوان به انواع دسرها، شیرینیها و غذاهای غیر ایرانی شدم. به همین دلیل تصمیم گرفتم نمایشگاهی از غذاها و دسرهای ایرانی به شیوه ابتکاری و تازه برگزار و آنها را با این فن آشنا کنم. این نمایشگاه بسیار مورد استقبال قرار گرفت و پس از آن تصمیم گرفتم دستاوردها وابتکارهایی را که در کلاسهای آشپزی داشتم در قالب کتب منتشر کنم.» وی افزود: «اولویت من ثبت غذاهای ایرانی است. با این اقدام غذاهای فراموش شده را به نسل های آینده آموزش خواهم داد و در این راستا سفرههای سنتی، مذهبی و مجلسی ایرانی می تواند اصالت فرهنگی خود را حفظ کند.»
آثار این هنرمند آشپز جوایز متعددی در جشنوارههای داخلی و بینالمللی کسب کرده است، از جمله مقام اول جشنوارهی کتابهای نفیس و هنری در سال ۹۱، کتاب برتر جهان در نمایشگاه لایپزیک آلمان. همچنین شرکت در مسابقات تخصصی کتاب آشپزی گورمند پاریس، نمایشگاه فرانکفورت آلمان.
اولین کتاب این سرآشپز ایرانی در سال ۱۳۸۶ تحت عنوان «دسر» چاپ شد. پس از آن کتاب «آشپزی ایرانی» به دو زبان منتشر شد. «آشپزی سنتی»، «سفره آرایی و تزئینات»، «شیرینیهای سنتی و مدرن» و «کیک و شبرینی تر» از دیگر آثار سمیرا جنت دوست است.
از سوی سازمان فنی و حرفهای و سازمان جهانی، به دلیل تخصص در آشپزی غذاهای بینالمللی و نوآوری در غذاهای ایرانی غذا لقب «بانوی برتر آشپزی ایرانی» به وی اهدا شد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.