کتاب «نشان رازآمیز» تألیف دکتر بختورتاش ضمن معرفی معرفی نشان سواستیکا، به شرح پیشینه کهن و هزاران ساله آن می پردازد. این کتاب به طرح این راز میپردازد که ردپای این نشان به شکل شگفتآوری در طول سراسر تاریخ بشریت، در یکایک تمدنهای به جای مانده از بشر از شرق تا غرب گیتی دیده میشود.
از آسیای صغیر گرفته تا آشور کهن. از مصر باستان گرفته تا هندوستان، از ایران باستان گرفته تا چین کهن و پر رمز و راز. از سرزمینهای دوردست سرخپوستان گرفته تا یونان و روم هر یک به نوعی اثری از این علامت یافت شده است.
در «نشان رازآمیز» آمده است که چطور این نشان در ستاره شناسی گذشتگان حضور داشته و چگونه در صنایع دستی فاخر و هنرمندانه نظیر ظروف؛ جامها، تندیسها، فرشها و سنگنگارههای باستانی دیده میشود. درست همانطور که در گزارش «رونمایی از جام زرین» که اخیراً در اپک تایمز منتشر شد به وجود نشان سواستیکا در صنایع دستی دوران ایران باستان اشاره شد.
در این کتاب خواندنی تشریح شده است که نشان سوآستیکا در آئینهای مختلف به ویژه بودیسم نقش پر رنگی داشته است. تصاویری از تندیسهای بودا و نیز دیوارهای معابد بودایی در این کتاب گواه این ادعا است. همچنین به ردپای این نشان در آئینهای کهن ایرانی که ریشه در مهرپرستی داشته است اشاره شده است.
مؤلف «نشان رازآمیز» در ابتدای اثر خود مینویسد: «در پس این نشانواره چه رازها نهفته است! این همه ورجاوندی، بزرگداشت و دلبستگی که مردمان در درازنای تاریخ به چلیپا (سواستیکا) داشتهاند از کجا سرچشمه گرفته. چگونه در نزد مردمانی که دور از یکدیگر به سر می بردهاند و پدیده های سخت و هراسانگیز طبیعی زیستگاه آنها را از یکدیگر جداکرده شناخته شده و گرامی بوده است؟ چگونه باوری یکسان یا نزدیک به هم درباره این نگاره درهم تنیده داشتهاند؟»
دکتر نصرت اله بختورتاش کتاب نشان راز آمیز را نخستین بار در سال ۱۳۵۶ هجری شمسی به نام گردونه مهر به چاپ رساند و اکنون پس از چندین تجدید چاپ توسط انتشارات آرتامیس راهی بازار نشر شده است.