درواقع، گوگل سالها پیش اندروید را بدون ساخت یک گوشی هوشمند راهاندازی کرد. در عوض، این شرکت با همکاری با تولیدکنندگان مختلف گوشیهای هوشمند، دستگاههای مارک «Nexus» را برای ارائه به مشتریان، توسعهدهندگان و با هدف ایجاد تجربهی اندروید خالص تولید کرد. گرچه شنیدهها حاکی از این است که گوگل قصد رها کردن برنامهی گوشیهای هوشمند نکسوس را دارد اما این شرکت همچنان به تولید آنها ادامه داده است و البته احتمالاً گوگل مجبور است با تولید گوشیهای نکسوس محلی برای درخشش نسخههای جدید اندروید ایجاد کند.
اما گوگل احتمال دارد تغییری در برنامه نکسوس ایجاد کند؛ زیرا شایعات حاکی از این است که این شرکت درنظر دارد خود، گوشی هوشمند تولید کند.
این شرکت تاکنون، برای تولید نکسوس و Asus که از محصولات دیگر نکسوس است، با شرکتهای HTC، سامسونگ، LG، موتورولا و هواوی همکاری داشته است. اما اطلاعات بهدست آمده از گوگل از این قرار است که این شرکت قصد دارد خود، گوشی هوشمند تولید کند تا کنترل بیشتری بر جنبههای مختلف تلفن همراه داشته باشد.
این گزارش در طی پخش شایعاتی مبنیبر قصد گوگل در توسعه تراشههای خود در دستگاههای تلفن همراه ایجاد شده است.
بهنظر میرسد گوگل بهدنبال راهی است تا اندروید را رقیبی بهتر از آیفون معرفی کند. این شرکت، باوجود تسلط بر بازار گوشیهای هوشمند، هنوز هم هنگامی که صحبتاز سود تجاری به میان میآید، نسبتبه آیفون جایگاه پایینتری دارد. بسیاری از کاربران اندروید نیز بهدلیل صفحه نمایش بزرگتر آیفون، این گوشی هوشمند را ترجیح دادهاند.
گوگل قبلاً در موقعیتی قرار داشت که میتوانست در زمان مالکیت موتورولا، تلفن خود را بسازد. این شرکت حتی سال گذشته یک موتورولای نکسوس را راهاندازی کرد؛ بااین وجود همیشه گفته است که نمیخواهد در موتورولا تغییری ایجاد کند.
نکسوس ۵X و نکسوس ۶P، آخرین گوشی نکسوس گوگل است که از لحاظ سختافزاری نسبت به نسخههای قبلی خود بهتر است. نکسوس ۶P که گرانترین مدل این گوشی است، معایبی در طراحی خود دارد که خطر آسیبپذیری آن در شرایطی خاص را بالا میبرد.
همچنین گوگل پروژههای دیگری برای گوشیهای هوشمند در دست کار دارد. یکیاز پروژههای اندروید این است که که به خریداران امکان دسترسی به بازارهای نوظهور در تلفنهایی که آخرین نسخه سیستم عامل اندروید را دارند، میدهد. بالاتر از آن، گوگل درحال توسعه مفهوم گوشیهای هوشمند مدولار است که هنوز به دست مشتریان نرسیده است.
هنوز مشخص نیست که آیا هریک از این پروژهها با صحبتهای داخلی اخیر گوگل دربارهی تولید گوشی در ارتباط باشد. و البته بازهم مشخص نیست که آیا این گوشی از خانواده نکسوس خواهد بود و یا نام تجاری مستقلی خواهد داشت.
مقاله اصلی به زبان انگلیسی را میتوانید اینجا ببنید.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.