Search
Asset 2

دیده‌بان حقوق بشر: حکومت طالبان یکی از بدترین بحران‌های حقوق بشری جهان را رقم زده است

حبیب‌الرحمان حکمتیار گفته است که طالبان از مدل حکومت کمونیست‌ها برای اداره افغانستان استفاده می‌کنند و به سرنوشت حکومت کمونیستی سابق افغانستان گرفتار خواهند شد.
نیروهای امنیتی طالبان در تاریخ ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳ در کنار زندانیانی که منتظر آزادی از زندان مرکزی قندهار بودند، نگهبانی می‌دادند. (SANAULLAH SEIAM/AFP via Getty Images)

دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل به مناسبت پنجمین سال به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان اعلام کرد که این گروه یکی از بدترین بحران‌های حقوق بشری جهان را در این کشور بوجود آورده است.

این نهاد بین‌ا‌لمللی روز سوم اوت (۱۲ مرداد) در بیانیه‌ای با عنوان «با گذشت پنج سال، هجمه طالبان بر حقوق بشر عمیق‌تر شده است» افزوده است طالبان به صورت سیستماتیک حقوق زمان و دختران را حذف کرده است. افغانستان با بحران شدید بحران بشردوستانه مواجه است و نزدیک به ۴۰ درصد از جمعیت این کشور به کمک نیازمند هستند.

در ادامه این بیانیه با بیان اینکه «افغانستان تنها کشور جهان است که در آن آموزش فراتر از صنف (پایه) ششم برای دختران ممنوع است.» آمده است: «نیروهای امر به معروف و نهی از منکر طالبان به محل‌های کاری هجوم برده، اماکن عمومی را تحت نظارت قرار داده و زنان را به اتهام رعایت نکردن قانون پوشش، به صورت خودسرانه بازداشت کرده‌اند.»

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد طالبان با تصویب قوانین جدید، تبعیض مذهبی و محدودیت‌های گسترده علیه زنان و آزادی‌های مدنی را بیش از پیش نهادینه کرده‌اند.

به گفته این نهاد، قوانین تازه حقوق زنان را تضعیف، ازدواج کودکان را تسهیل و آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها را محدود کرده است. این گزارش همچنین از تشدید بحران انسانی، کاهش کمک‌های بین‌المللی، اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه و ادامه سرکوب منتقدان ابراز نگرانی می‌کند.

دیده‌بان حقوق بشر از جامعه جهانی خواسته است اخراج اجباری افغان‌ها را متوقف کرده، از سازوکارهای بین‌المللی پاسخگویی حمایت کند و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را ادامه دهد.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در مرداد/اسد سال گذشته به مناسبت چهارمین سالگرد تسلط مجدد این گروه بر افغانستان در پیامی اعلام کرده بود که افغانستان پس از پایان اشغال، دارای نظام «شرعی» گردید.

او مدعی شده بود در سراسر وطن امنیت برقرار شد و مردم باید شکرگزار برقراری حکومت طالبان باشند.

همزمان رنگین دادفر سپنتا، مشاور سابق شورای امنیت ملی با انتشار پیامی در ایکس، سالگرد به قدرت رسیدن طالبان را سیاه‌ترین روز تاریخ افغانستان دانسته و افزوده بود: «چهار سال نسبت به تاریخ کشورها زمان کوتاهی است، اما تجربه ما نشان می‌دهد که این مدت برای مردم افغانستان برابر با قرون متمادی پر از ظلم و ویرانی بوده است.»

او روز سقوط دولت پیشین افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان را به مردم افغانستان «تسلیت» گفته بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی