Search
Asset 2

چین از طرحی برای تولید انبوه ربات‌های انسان‌نما رونمایی کرد و آن را موتور جدید رشد نامید 

تولید انبوه ربات‌های انسان‌نما در چین
نمایش یک ربات شیائومی در کنفرانس جهانی ربات ۲۰۲۳ در پکن در ۱۶ آگوست ۲۰۲۳ (WANG ZHAO/AFP via Getty Images)

چین در حال تولید انبوه ربات‌های انسان‌نما در دو سال آینده است، برنامه‌ای بلندپروازانه که امیدوار است پکن را به عنوان رهبر این حوزه قرار دهد. 

در برنامه کاری که برای مقامات محلی در سراسر چین مطرح شده است، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات هدف خود را برای ایجاد یک چارچوب نوآوری برای ربات‌های انسان‌نما اعلام کرد و اینکه اطمینان حاصل کنند که این کشور می‌تواند قطعات اصلی ربات‌ها را به تنهایی بسازد،  

بر اساس این طرح، محصولات از نظر کیفیت به استانداردهای پیشرفته بین المللی خواهند رسید. طبق این دستورالعمل، آنها در محیط‌های سخت، تولید و همچنین بخش‌های خدماتی کاربرد خواهند داشت.  

تا سال ۲۰۲۵، پکن امیدوار است که دو تا سه شرکت با نفوذ جهانی داشته باشد و کسب و کارهای کوچکتری را که به این حوزه اختصاص دارند، پرورش دهد. در دو سال دیگر، هدف ایجاد یک «زنجیره تامین ایمن و قابل اعتماد» برای این فناوری و رقابتی کردن کشور در سطح جهانی است. مقامات چین می‌گویند، در آن زمان، چنین محصولاتی عمیقاً در اقتصاد ادغام می‌شوند و به «موتور جدیدی» برای رشد اقتصادی تبدیل می‌شوند. 

بر اساس این دستورالعمل، «مغز»، «مخچه» و «دست و پای» ربات‌ها باید در کانون توجه قرار گیرند و هدف صنعت باید ایجاد ربات‌های «بسیار قابل اعتماد» برای شرایط سخت یا خطرناک باشد. ربات‌ها هنگام نظارت و حفاظت از «مکان‌های استراتژیک» باید بتوانند در «زمین‌های بسیار پیچیده» حرکت کنند، موقعیت را بسنجند و تصمیم‌های هوشمندانه بگیرند. 

بر اساس این سند، مقامات مربوطه باید همکاری‌های بین المللی را تعمیق کنند، شرکت‌های خارجی را تشویق به ایجاد مراکز تحقیقاتی در چین و عرضه محصولات چینی به بازار بین‌المللی کنند. 

 در این سند آمده است: پکن که مشتاق مشارکت در تنظیم استانداردهای جهانی برای این فناوری نوظهور است و مایل است «عمیقاً در قوانین بین‌المللی و تنظیم استانداردها درگیر شود» و «خرد چینی» را در توسعه این صنعت مشارکت دهد. 

این دستورالعمل نشان‌دهنده آخرین تلاش چین برای تقویت خوداتکایی در این فناوری است زیرا ایالات متحده ممنوعیت دسترسی چین به تراشه‌های پیشرفته ایالات متحده را تشدید کرده است. از اکتبر سال گذشته، دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی در اواسط اکتبر از شرکتهای آمریکایی بیشتری خواست تا قبل از اینکه بتوانند تراشههای نیمه هادی پیشرفته را به چین صادر کنند مجوز دریافت کنند تا مانع از استفاده پکن از این تراشه ها برای اهداف نظامی خود شود. در ۲۳ اکتبر، دولت ایالات متحده به شرکت انویدیا گفت که ارسال بیشتر تراشه های هوش مصنوعی کلیدی خود به چین را متوقف کند. 

در این سند، بدون اشاره به محدودیت‌های ایالات متحده، از این صنعت خواسته شده است تا تراشه‌های هوش مصنوعی را برای ربات‌های انسان‌نما طراحی کند طوری که امکان یادگیری و سایر قابلیت‌ها را فراهم کند. 

به نظر می‌رسد نقشه راه پکن این است که با شرکتهای بین المللی مانند سامسونگ، مایکروسافت و تسلا که در این زمینه سرمایه گذاری میکنند، رقابت کند. 

پکن حدود ۱۰ میلیارد یوان را برای تامین مالی توسعه رباتیک کنار گذاشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی