Search
Asset 2

توافق چهار جانبه در ژنو بر سر بحران اوکراین

ساختمان محل برگزاری اجلاس چهارجانبهی ژنو (Harold Cunningham/Getty Images)
ساختمان محل برگزاری اجلاس چهارجانبه ی ژنو (Harold Cunningham/Getty Images)

اجلاس چهارجانبه‌ی ژنو، با توافق کشورهای شرکت‌کننده بر سر بحران اوکرین پایان یافت.

طرفین اجلاس در نشست روز پنجشنبه‌ی خود، بر سر خلع سلاح شبه‌نظامیانی که ساختمان‌‌‌‏های دولتی را به تصرف خود در آورده بودند به توافق رسیدند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه‌ی روسیه، پس از پایان این نشست به خبر‌‌‌‏نگاران گفت: «طی توافق‌‌‌‏نامه‌‌‏ی این اجلاس، تمامی کسانی که ساختمان‌‌‌‏های دولتی را به تصرف خود درآورند باید خلع سلاح شده و ساختمان‌ها را تخلیه کنند.» وی ضمن بیان این‌‌‌‏که بحران باید از سوی مردم اوکراین حل شود، از اجرای قانون عفو عمومی معترضان در مناطق شرقی اوکراین خبر داد.

«جان کری»، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا نیز بیان کرد که در این اجلاس، بر سر پایان خشونت‌‌‌‏ها از سوی طرفین درگیر به توافق رسیدند. وی افزود: « کسانی که مرتکب تخلفات سنگینی شدند، مورد عفو قرار نخواهند گرفت.»

جان کری در ادامه‌‌‌‏ی سخنان خود هشدار داد که اگر در روند کاهش بحران اوکراین پیشرفتی حاصل نشود، تحریم‌های بین‌‌‌‏المللی علیه روسیه بیشتر خواهد شد.

وی پیش‌تر نیز در حاشیه‌ی اشغال ۳ ساختمان دولتی در شرق اوکراین توسط شورشیان، طی مکالمه‌ی تلفنی با لاوروف هشدار داده بود که هرگونه کوشش روسیه برای ایجاد اغتشاش در اوکراین، تحریم‌‌‌‏های بیشتری برای روسیه در پی خواهد داشت.

از سوی دیگر روز پنجشنبه «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌‌‌‏جمهور روسیه طی یک برنامه‌‌‌‏ی تلویزیونی اعلام کرد که روسیه هیچ‌‌‌‏گونه دخالتی در بحران شرق اوکراین نداشته‌‌‌‏ است.

به گزارش بی‌‌‌‏بی‎‌‌‌‏سی، پوتین خطاب به شهروندان کریمه که به تازگی جزء روسیه شناخته ‌‌‌‏شده‌اند گفت: «پاکسازی تظاهرکنندگان از ساختمان‌‌‌‏های دولتی توسط نیرو‌‌‌‏های نظامی اوکراین، عملی جنایتکارانه است.»

«سازمان همکاری و امنیت اروپا» نیز قول همکاری و مساعدت برای حل بحران اوکراین داد. اوکراین امیدوار است پس از تصمیماتی که در این نشست گرفته شده، صلح و آرامش به کشورش بازگردد.

در این دیدار «جان کری»، وزیر امور خارجه‌ی امریکا، «کاترین اشتون»، رئیس سیاست خارجی اتحادیه‌‌‌‌‌‏ی اروپا، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه‌ی روسیه و «آندری دشچیتسیا»، از اوکراین شرکت داشتند.

مروری بر آغاز درگیری‌‌‏های اوکراین

پس‌از اینکه «ویکتور یانووکویچ» رئیس‌‌‌‌‌‌‏جمهور سابق اوکراین، سال گذشته‌ی میلادی از امضای «توافق هم‌‌‌‌‌‌‌‌‏گرایی» با اتحادیه اروپا امتناع کرد، موجی از اعتراض‌های مردمی را برانگیخت. این درگیری‌ها در نهایت منجر به برکناری وی شد. از سویی دیگر ارتش روسیه به بهانه‌ی حمایت از روس‌‌‌‌‌‌‌‌‏تباران مقیم کریمه، اقدام به اشغال نظامی این بخش از خاک اوکراین و تحریک مردم آنجا برای پیوستن به روسیه کرد. این مسأله در نهایت منجر به برگزاری یک رفراندوم در کریمه و الحاق این منطقه به خاک روسیه شد.

پس‌از پیوستن کریمه به خاک روسیه، آمریکا و اتحادیه‌‌‌‌‌‌‏ اروپا اقدام به وضع  تحریم‌‏هایی علیه روسیه کردند.  از جمله‌ی این تحریم‌ها می‌توان به معلق کردن عضویت روسیه در گروه هشت کشور صنعتی موسوم به  G8، تحریم بانک‌‌‌‌‌‌‏های روسی و تحریم ۳۳ مقام رده بالای روسی برای ممنوعیت ورود به اروپا و همچنین مسدود شدن دارایی‌‌‌‌‌‌‏های آنان.

سران کشورهای هشت گروه صنعتی موسوم به G8، در نشستی اضطراری در لاهه اعلام کردند که درصورت مداخله‌ی نظامی روسیه در شمال و شرق اوکراین، تحریم‌‌‌‌‌‌‏های بیشتری علیه این کشور اعمال خواهند کرد.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی