Search
Asset 2

گسترش دامنه بحران بانکی آمریکا بر بازارهای مالی جهان 

ضرردهی و افت شدید ارزش سهام بانکهای آمریکا
ضرردهی و افت شدید ارزش سهام بانکهای آمریکا (Gettyimages)

بررسی‌های بانکی آمریکا نشان می‌دهد که حدود سی بانک در آمریکا در وضعیت ضرردهی ناشی از اوراق بهادار و ریسک مالی قرار دارند که از این میان ده بانک آمریکایی نیز در وضعیت قرمز (فشارهای مالی شدید) هستند. همزمان بانک‌های منطقه‌ای (موسسات مالی) به دلیل «کاهش رتبه اعتباری» کردیت سوئیس و مودیز نیز روز چهارشنبه در بازارهای ایالات متحده با افت شدید ارزش سهام مواجه شدند.  

شرکت خدمات مالی آمریکایی موسوم به مورنینگ استار بررسی جدیدی منتشر کرده است که در آن وضعیت ۱۰۸ بانک آمریکایی را از نظر وضعیت ریسک مالی بررسی کرده است. بر اساس بررسیهای این شرکت خدمات مالی، ده بانک بعد از سقوط بانک سیلیکون ولی، ممکن است با مشکل مواجه شوند و بیست شرکت دیگر در وضعیت ریسک ضررهای هنگفت ناشی از اوراق بهادار قرار دارند.  

کردیت سوئیس که دومین بانک بزرگ سوئیس است نیز بعد از اینکه رئیس بانک مرکزی عربستان اعلام کرد که بر اساس قوانین عربستان نمی‌تواند بیش از ده درصد کمکی به این بانک کند، با کاهش شدید ارزش سهام (۲۵ درصد) مواجه شد. بانک مرکزی عربستان بزرگترین سرمایه‌گذار در کردیت سوئیس است که ده درصد سهام این بانک را در اختیار دارد.  

نیویورک‌پست گزارش می‌دهد که آشفتگی در وضعیت بانکی آمریکا زمانی بیشتر شد که مودیز، شرکت خدماتی و مالی آمریکا که در زمینه مدیریت بحران و صندوق های سرمایهگذاری فعالیت میکند، بعد از ورشکستگی سیلیکون ولی، وضعیت سیستم بانکی این کشور را از حالت ثبات به وضعیت منفی و وخیم ارزیابی کرد.  

مودیز اعلام کرد که شش بانک منطقهای در وضعیت «تنزل رتبه» اعتباری قرار دارند. 

فروپاشی سریع بانک سیلیکون ولی، دومین ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ ایالات متحده محسوب می‌شود و نگرانی‌هایی را در بین صاحبان حساب‌های بانکی پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کوچک در آمریکا به وجود آورده است. حتی آن‌هایی که حسابی در این بانک ندارند نیز نگران تاثیرات احتمالی ورشکستگی سیلیکون ولی بر امور مالیشان هستند.  

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی