Search
Asset 2

سفر معنوی قهرمان المپیک

تصویری از مارتین روبنیز در جام‌‏جهانی لوژ‌‏سواری. (Ilmars Znotins/AFP/Getty Images)

یک ورزشکار، دی‌‏جِی، قهرمان ملی و انسانی فروتن

تصویری از مارتین روبنیز در جام‌‏جهانی لوژ‌‏سواری. (Ilmars Znotins/AFP/Getty Images)

مارتین روبنیز Martins Rubenis، تاکنون، دوبار موفق به کسب مدال در مسابقات المپیک شده است. وی دی‌‏جِی مشهور و مردی است که هدف زندگی‌‏اش را ورای لوژسواری می‎داند.

 مارتین با این‎که مسیر زندگی‌‏اش را در راه‌‏های معنوی قرار داده، اما از شهرت خود در‌‏جهت حمایت ‌‏از حقوق بشر استفاده کرده است. زمانی‌‏که در مسابقات المپیک زمستانی سال ۲۰۰۶ در ایتالیا، توانست مدال برنز در رشته‌‏ی لوژسواری را برای لتونی کسب کند، به یک قهرمان ملی در کشورش تبدیل شد. در مسابقات المپیک سوچی، وی دومین مدال برنز را از‌‏آن خود کرد.

اعتقادات معنوی او، نه‌‏تنها برای شهرتش، چشم‌‏انداز بی‌‏همتایی را به‌‏ارمغان آورده، بلکه بر حرفه‌‏ی ورزشی‌‏‌‏اش، موسیقی و آینده‌‏ی او نیز تأثیر گذاشته است.

تیم لوژسوار لتونی، برنده‌‏ی مدال برنز. (از چپ به راست) الیزا آیروما، جوریس سیکس، مارتین روبنیز و آندریس سیکس در مراسم لوژسواری امدادی در‌‏حال برگزاری جشن هستند. (Leon Neal/AFP/Getty Images)

چگونه یک لتونیایی جذب حکمت و معرفت چین باستان شد

در کودکی به ورزش‌‏های رزمی علاقه داشت. در‌‏آن زمان، رابطه‌‏ی میان ورزش و ارزش‌‏ها و شیوه‌‏های شرقی در ذهنش ریشه دواند.

در بزرگ‌‏سالی و زمانی‌‏که یک ورزش‌‏کار حرفه‌‏ای شد، متوجه مشکلات جسمانی خود شد و احساس کرد که در بسیاری جهات بدن و ذهن او در شرایط خوبی نیستند.

به گفته‌‏ی خودش: «می‌‏دانستم که چیزی باید در من تغییر کند. من همیشه به ظاهر توجه می‌‏کردم و سعی می‌‏کردم محیط و اطرافیانم را تغییر دهم…  با خود فکر کردم شاید من باید به خود نگاهی بیاندازم و در‌‏نتیجه شروع به تغییر خود کردم.»

او با مربی خود مشورت کرد و مربی‌‏اش به او فالون دافا (فالون گونگ) را معرفی کرد. او از‌‏طریق جستجو در اینترنت متوجه شد که  فالون دافا روشی شرقی است که برای هر دوی بدن و ذهن مناسب است. روبینز می‌‏گوید: «اولین‌‏بار که نام فالون گونگ را شنیدم، لرزه بر اندامم افتاد.»

فالون دافا شامل تمرینات مراقبه‌‏ای است که به انسان می‎آموزد تا ذهن و قلب خود را بهبود بخشد. اصول این روش شامل حقیقت، نیک‎خواهی و بردباری است. بردباری همان صبر و شکیبایی است، ویژگی‎ای که برای یک مدال‎آور المپیک بسیار مهم است.

همزمان- یا به‎عقیده‎ی روبنیز تقدیر هم در آن نقش داشته- او اولین تمرین‎کننده‎ی فالون دافا را در لتونی ملاقات می‌‏کند که خود نیز یک ورز‎شکار حرفه‎ای بود. آن تمرین‌‏کننده در رشته‎ی تکواندو به رقابت می‎پرداخت. روبنیز در او، آرامشی را دید که از‎طریق تمرین به ‎آن رسیده بود.  او تمرین‎ها را یاد گرفت و شروع‌‏ به خواندن کتاب «جوآن فالون»، کتاب اصلی روش فالون دافا کرد.

مشکلات فیزیکی و ذهنی او ازمیان رفت و نیرویی که در بسیاری از سطوح کسب کرد، به او کمک کرد تا در المپیک موفق شود. وی مدال خود را به استادش «لی هنگجی» که اولین‌‏بار در سال ۱۹۹۲ این روش را به عموم معرفی کرد، تقدیم می‌‏کند.

چیزی برای گفتن، واکنش‎های متفاوت

 او در سال ۲۰۰۵ تمرین فالون دافا را آغاز کرد و در سال ۲۰۰۶ با‌‏موفقیت در المپیک به شهرت رسید و توانست از این طریق فرصتی بیابد تا توجه همه را به آزار و اذیت وحشیانه‌‏ی تمرین‌‏کنندگان در چین جلب کند.

برخی‎از هم‎وطنانش او را درک نمی‎کردند.

به‎گفته‌ی وی: «زمانی‎که درباره‎ی آزار و اذیت‎ها شنیدم، بسیاری‌‏از رسانه‌‏ها از من درباره‎ی تجربیات زندگی‌‏ام پرسیدند و جذب این موضوع شدند و همزمان کل دنیا درباره‎ی اردوگاه‎های کار اجباری در چین و هزاران تمرین‎کننده‎ی فالون‎دافا که اعضای بدن‎شان درآورده و فروخته می‎شود و یا کشته می‎شوند، با‎خبر شدند. در آن زمان، راه دیگری برای بیان آن و باخبر کردن مردم درباره‎ی این اتفاقات وحشتناک نمی‌‏دانستم.»

در سال ۱۹۹۹که حزب کمونیست چین، از‎طریق یک نظرسنجی عمومی متوجه شد که بیش‎از ۷۰ میلیون نفر در چین، فالون‌‏دافا را تمرین می‌‏کنند – که این میزان بیش‎‎تر از تعداد اعضای حزب بود-  تبلیغات وسیعی علیه فالون دافا را آغاز کرد. این تبلیغات بیش‌‏تر از‎طریق رسانه‌‏ها بود و نیروی ویژه‎ای برای ریشه‎کن کردن آن تشکیل شد و اداره‎ی ۶۱۰ شروع‎ به دستگیری تمرین‎کنندگان کرد.

روبنیز برای آن‎که بتواند توجه مردم را به زندانی و اعدام هزاران تمرین‌‏کننده در چین جلب کند، در سال ۲۰۰۶ به‌‏مدت ۳ روز، در‌‏مقابل سفارت چین اعتصاب غذا کرد. در سال ۲۰۰۸ او سخن‌‏گویی برای مشعل حقوق بشر بود تا همه را برای تحریم بازی‎های المپیک  پکن دعوت کند.

روبنیز در آن زمان گفت: «فکر می‌‏کنم بازی‌‏های المپیک همیشه نماد معیارهای بالای اخلاقی و تلاشی طبیعی در‌‏جهت هماهنگی میان نیروی فیزیکی و معنوی انسان بوده است. حکومت کمونیست چین هیچ حقی ندارد تا نماینده‌‏ی بالاترین اصول المپیک باشد.»

در لتونی اقدامات او بسیاری را در‌‏فکر فرو برد؛ به‌‏طوری‌‏که جریان غالب رسانه‌‏ها، این رویداد را به‎طور گسترده پوشش ندادند. اکنون روبنیز با کسب دوباره‌‏ی مدال برنز در بازی‌‏های المپیک، در مرکز توجه قرار گرفته است.

روبنیز گفت که درسال‌‏های اخیر، اکثر رسانه‌‏های لتونی با او مصاحبه کرده‌‏اند و به‌‏طور جدی از او درباره‌‏ی آزار و اذیت در چین پرسیده‌‏اند. وی اظهار داشت: «واقعاً فکر می‎کنم مردم در‌‏حال بیدار شدن هستند. آن‌‏ها قاطعانه درباره‌‏ی فالون گونگ و آن‌‏چه که در چین رخ داده و شرایط کنونی آن می‌‏پرسند.»

.(از چپ به راست) برنده مدال نقره، آلبرت دمشنکو روسی، برنده‌‏ی مدال طلا، آرمین زوگلر ایتالیایی و برنده‌‏ی مدال برنز، مارتین روبنیز از کشور لتونی بر‌‏روی سکوی قهرمانی لوژسواری مردان در المپیک زمستانی ۲۰۰۶ تورینو در ۱۲ فوریه ۲۰۰۶ .(Michael Kappeler/AFP/Getty Images)

شوالیه آرتور در عصر مدرن

روبنیز تصمیم گرفته است تا لوژ‌‏سواری را کنار بگذارد. او درباره‌‏ی اقدامات و فعالیت‌‏های بعدی خود مطمئن نیست؛ شاید به این خاطر که به‌‏دنبال چالش‌‏ها و اتفاقات جدیدی در زندگی‌‏اش است. در‌‏حال حاضر او فکر می‌‏کند احتمالاً زمانی را برای سفر و روشن‎گری حقیقت در‌‏باره‌‏ی سوء‎رفتارهای انسانی در چین صرف کند.

در سال ۲۰۰۹، در مستندی با‌‏عنوان «شوالیه‌‏ای از وارکا کرو» درباره‌‏ی روبنیز، فیلم‎سازان او را با شوالیه‌‏ی افسانه‌‏ای «لوهانگرین» مقایسه کرده‎اند. در خلاصه‌‏ی داستان فیلم آمده است، لوهانگرین با بی‌‏عدالتی مبارزه و به مردم نیازمند کمک می‌‏کرد.

زملنی‎که اپک‌‏تایمز از روبنیز درباره‌‏ی این مقایسه پرسید، او خندید و کمی فکر کرد و با وقار پاسخ داد: «افتخاری است برای من که تولید‎کننده‎ی فیلم تصمیم گرفت تا من را با یک شوالیه مقایسه کند.»

وی گفت: «فکر می‌‏کنم اکنون در موقعیت خاصی قرار داریم، خیلی اتفاقات افتاده است و بسیاری‌‏از وقایع که درتاریخ و در داستان‌‏ها آمده است، اکنون به واقعیت تبدیل شده‌‏اند.»

این مستند که او را «شوالیه‌‏ای از وارکا کرو» نامیده، به فعالیت‌‏های گروهی روبنیز به‌‏عنوان دی‌‏جِی اشاره دارد. نام گروه موسیقی او « وارکا کرو» است. روبنیز، اکنون ۳۵ سال دارد و حرفه‌‏ی موسیقی خود را از ۱۵ سال پیش آغاز کرده است. علاوه‌‏بر این‌‏که او ستاره‌‏ی مشهور ورزشی در لتونی است، دی‌‏جِی مشهوری است که در صحنه‌‏های موسیقی برنامه اجرا می‌‏کند.

مارتین روبنیز در‌‏حال مسابقه در مسابقات المپیک ۲۰۱۴ در سوچی روسیه. (Alex Livesey/Getty Images)

از طغیان تا توازن

او به‌‏یاد می‌‏آورد، زمانی‌‏که در صحنه‌‏های موسیقی حضور داشت، «چیزی‎که برایم اهمیت داشت این بود که متفاوت باشم.»

چیزی که اکنون او آن را  بازنگری کرده است. اکنون تصویر او از موسیقی تغییر کرده است.

به‌‏گفته‌‏ی وی: «فهمیده‌‏ام که چگونه موسیقی می‌‏تواند انسان را تغییر دهد و بر بدن و ذهن و دیگر جنبه‌‏های زندگی اثر بگذارد. معتقدم که مهم‌‏ترین عضو انسانی که می‌‏خواهد آهنگ بسازد و به بیان خود و احساسات و آرزوهایش بپردازد، قلب اوست.»

«زیباترین آهنگ‌‏ها توسط کسانی ساخته شده که حالت روحانی و معنوی داشته‎اند. هم‌‏زمان موسیقی افراد را به ملکوت نزدیک می‌‏کند. مهم‌‏ترین چیز این است که توازن را رعایت کنیم؛ موسیقی می‌‏تواند انسان را به خشم، عصبانیت و حس بد وادارد. از‌‏سویی دیگر موسیقی می‌‏تواند بیماری‌‏ها را شفا دهد، مشکلات مردم را حل کند و چشم‌‏اندازی روشن دارد.»

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود. 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی