Search
Asset 2

طرح ۱۹ میلیارد دلاری نظامی استرالیا برای مقابله با تهدیدات رژیم کمونیستی چین

استرالیا قصد دارد به‌‌منظور مقابله با تهدیدهای فزایندۀ حزب کمونیست چین موشک‌های دوربرد خرید کند.
(Wikimedia)

استرالیا قصد دارد با یک تغییر راهبرد دفاعی بزرگ، و اختصاص بودجه ۱۹ میلیارد دلاری، تلاش‌های خود را برای خرید موشک‌های دوربرد به‌‌منظور مقابله با تهدیدهای فزایندۀ حزب کمونیست چین افزایش دهد.  

بر اساس گزارش وزارت دفاع استرالیا آمده است که با توجه به تغییر و تحولاتی که در سطح جهان اتفاق افتاده، این کشور دیگر نمی‌تواند در عصر موشکی، با انزوای جغرافیایی از خود محافظت کند.  

در این گزارش ۱۱۰ صفحه‌ای که بزرگ‌ترین مرور امور دفاعی و نظامی استرالیا از زمان جنگ جهانی دوم تا امروز است، پیشنهاد شده که دولت استرالیا ۱۹ میلیارد دلار (معادل ۱۲ میلیارد دلار آمریکا) برای امور دفاعی هزینه کند. 

در بخشی از این متن آمده است: «نیروی نظامی چین در حال حاضر بزرگ‌ترین و بلندپروازانه‌ترین تهدید از زمان پایان جنگ جهانی دوم است و این افزایش نیروی نظامی، بدون شفافیت یا اطمینان‌بخشی در بخش‌هایی از اقیانوس هند و آرام صورت می‌گیرد که نشان‌دهنده اهداف راهبردی چین در این مناطق است.»  

این گزارش، به حضور گسترده نیروی دریایی چین در دریای چین جنوبی و اقیانوس‌های آرام و هند اشاره می‌کند. ضمن اینکه پکن در ادعاهایی مناقشه‌برانگیز بخش‌هایی از این مناطق را جزو قلمرو خود می‌داند 

آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا در خصوص این بازنگری در سیاست‌های دفاعی می‌گوید این اقدام باعث می‌شود به‌جای انتظار، ما آینده خود را شکل دهیم. ضمن اینکه این کار استرالیا را بیش‌ازپیش متکی‌به‌خود و آماده‌تر و ایمن‌تر در مقابل خطرات بالقوه خواهد کرد.  

به گفتۀ ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا این سند راهبردی جدید توصیه می‌کند که نیروهای مسلح استرالیا تمرکز خود را از نیروهای زمینی به توانمندی‌هایی با «قابلیت حمله دوربردتر، با مهمات ساخته شده در استرالیا» تغییر دهند.  

مارلز به خبرنگاران گفت: «ما باید نیروی دفاعی داشته باشیم که توانایی درگیرشدن در تهدیدات قابل پیش‌بینی و بالقوه را داشته باشد 

او همچنین اضافه کرد که دستیابی به موشک‌های دوربرد با برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر، به ارتش این کشور قدرت آتش موردنیاز در آینده را خواهد داد.  

وزیر دفاع استرالیا گفت که این بررسی همچنین بر اهمیت حفظ «قابلیت مستمر کشتی‌سازی در این کشور» تأکید دارد.  

گفتنی است که ماه گذشته وزارت خارجه آمریکا با فروش ۲۲۰ موشک کروز به استرالیا طبق یک قرارداد ۸۹۵ میلیون دلاری موافقت کرد. 

این موشک‌های غیرهسته‌ای می‌تواند توسط زیردریایی‌های کلاس ویرجینیا که استرالیا آن‌ها را بر اساس پیمان دفاعی آکوس با بریتانیا و آمریکا خریده است، مورداستفاده قرار گیرند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی