Search
Asset 2

درخواست آمریکا از غول‌های فناوری برای کمک به دور زدن سانسور اینترنت در روسیه و ایران

کاخ سفید با نمایندگان شرکت‌های بزرگ فناوری جلسه‌ای برگزار کرد تا پهنای باند دیجیتال بیشتری برای فناوری‌های مقابله با سانسور اینترنت فراهم شود.
(Pexels.com)

کاخ سفید با نمایندگان شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله آمازون، گوگل، مایکروسافت، و کلودفلر جلسه‌ای برگزار کرد تا از این شرکت‌ها بخواهد پهنای باند دیجیتال بیشتری را برای فناوری‌های مقابله با سانسور اینترنت فراهم کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این فناوری‌ها تحت حمایت سازمانی به نام «صندوق فناوری باز» و با پشتیبانی مالی آمریکا توسعه یافته‌اند.

استفاده از این فناوری‌ها در کشورهای روسیه، ایران، میانمار و سایر حکومت‌های اقتدارگرا که اینترنت را به شدت سانسور می‌کنند، افزایش پیدا کرده است.

«لارا کانینگهام»، رئیس سازمان «صندوق فناوری باز» در این مورد گفت که طی این جلسه از شرکت‌های فناوری درخواست شده است که به منظور پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای برنامه‌های کاربردی شبکه خصوصی مجازی (وی‌پی‌ان) که توسط سازمان «صندوق فناوری باز» تأمین مالی می‌شود، پهنای باند سرورهای خود را با تخفیف یا به صورت یارانه‌ای ارائه دهند.

افزایش تقاضا برای «وی‌پی‌ان» در روسیه و ایران

کانینگهام با اشاره به روند رو به رشد استفاده از «وی‌پی‌ان‌» در کشورهای تحت سانسور، افزود: در چند سال گذشته، شاهد افزایش تقاضا برای وی‌پی‌ان بوده‌ایم که عمدتاً توسط کاربران در روسیه و ایران هدایت می‌شود.

او افزود: «برای یک دهه، ما به طور معمول از حدود ۹ میلیون کاربر وی‌پی‌ان در هر ماه حمایت می‌کردیم و اکنون این رقم بیش از چهار برابر شده است.»

«وی‌پی‌ان» به کاربران کمک می‌کند تا هویت خود را مخفی کرده و موقعیت مکانی آنلاین خود را تغییر دهند.

این ابزاربا مسیریابی ترافیک اینترنت از طریق سرورهای خارجی که از کنترل دولت خارج است، به کاربران امکان می‌دهد تا محدودیت‌های جغرافیایی اعمال شده بر محتوای آنلاین را دور بزنند و از فناوری‌های سانسور دولتی بگریزند.

الگوبرداری جمهوری اسلامی از رژیم چین در سانسور اینترنت

طی هفته‌های گذشته، وزیر ارتباطات دولت پزشکیان در اولین روز کاری خود در وزارت ارتباطات در جمع خبرنگاران بر تداوم پیگیری طرح «شبکه ملی اطلاعات» تاکید کرد.

ستار هاشمی گفت: «از جمله موضوعاتی که به صورت جدی در برنامه توسعه هفتم مورد توجه قرار گرفته است و ما نیز آن‌ها را دنبال خواهیم کرد بحث شبکه ملی اطلاعات است.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که فعالان رسانه‌ای و کاربران فضای مجازی، اقدام وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی برای راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» را نوعی الگوبرداری حکومت ایران از رژیم کمونیستی چین توصیف کرده‌اند.

رژیم چین سال‌هاست به دنبال مسدود کردن برنامه‌‌‌‏هایی است که برای کاربران چینی پنجره‌‌‌‏ای به جهان بیرون باز کرده است.

حزب کمونیست چین همچنین تلاش می‌کند تا وی‌‌‌‏پی‌‌‌‏ان‌‌‌‏هایی را که میلیون‌ها نفر کاربر اینترنت در این کشور استفاده می‌‌‌‏کنند مسدود کند.

در ماه‌های گذشته، انجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارش سالانه کیفیت اینترنت اعلام کرد که اینترنت ایران در شاخص‌های مرتبط با سرعت و کیفیت در مقایسه با چین در وضع بدتری قرار دارد.

این در حالی است که در چین، مسیر‌های دسترسی به اینترنت، متعلق به دولت است و پروژه مسدوسازی اینترنت در این کشور از سال ۱۹۹۸ کلید خورد.

بعدها از دل این طرح، «دیوار بزرگ آتش» (گریت فایروال) بیرون آمد که یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های کنترل اینترنت و سانسور محتوا در دنیا است.

با اینکه اینترنت در چین به‌شدت محدود است و حتی سایت‌هایی مانند گوگل فیلتر هستند و موتور جستجوی بومی بایدو جایگزین آن شده است و مردم اجازه ندارند درباره موضوعات خاصی صحبت کنند، اما بر اساس گزارش این انجمن، در شاخص‌های مرتبط با سرعت و اختلال، چین در کل وضعیتی بهتری از ایران دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی