Search
Asset 2

چین و ایالات متحده در مورد کنترل تسلیحات هسته‌ای برای اولین بار در چهار سال گذشته گفتگو کردند 

گفتگوی مقامات آمریکایی و چینی درباره منع گسترش سلاح‌های هسته ای
خودروهای نظامی حامل موشک‌های بالستیک قاره پیما DF-5B در یک رژه نظامی در میدان تیان‌آن‌من در پکن در ۱ اکتبر ۲۰۱۹ شرکت می کنند. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

مقامات آمریکایی و چینی این هفته در واشنگتن دیدار کردند تا درباره منع گسترش سلاحهای هسته ای و حفظ خطوط باز ارتباطی بین دو کشور گفتگو کنند. 

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه، هیئتی به رهبری مالوری استوارت دستیار وزیر امور خارجه با سون شیائوبو، مدیرکل کنترل تسلیحات رژیم کمونیستی چین در ۶ نوامبر دیدار کردند. 

هیئت آمریکایی شامل مقامات ارشد وزارت خارجه، دفاع و انرژی و شورای امنیت ملی بود. 

این نشست به دنبال گزارش اکتبر پنتاگون است که نشان می‌دهد حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) اکنون بیش از ۵۰۰ سلاح هسته‌ای در اختیار دارد، یعنی رژیم چین به آن عددی رسیده است که بیش از دو سال قبل مقامات نظامی ایالات متحده برای تعداد تسلیحات هسته‌ای چین تخمین زده بودند. 

گزارش قبلی پنتاگون تخمین زده بود که چین می تواند تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰۰ کلاهک دست یابد. 

این جلسه همچنین به دنبال انتشار خبری در اوایل سال جاری برگزار شد مبنی بر اینکه حزب کمونیست چین اکنون پرتاب‌کننده‌های موشک‌های دوربرد و با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای بیشتری نسبت به ایالات متحده در اختیار دارد. 

در بیانیه وزارت خارجه آمده است که چنین جلساتی برای «مدیریت مسئولانه» روابط بین ایالات متحده و حزب کمونیست حاکم بر چین ضروری است. این بیانیه همچنین این گفتگوها را «صادقانه» و «عمیق» توصیف کرد. 

در این بیانیه آمده است که طرف آمریکایی از این گفتگوها برای تاکید بر اهمیت شفافیت و تعاملات عملی برای کاهش خطرات استراتژیک ناشی از چنین تسلیحاتی استفاده کرده است.  

این رویداد اولین گفتگوی کنترل تسلیحات آمریکا و چین در بیش از چهار سال گذشته بود. 

رهبری کمونیستی چین در مورد زرادخانه هسته‌ای خود سکوت اختیار است و تاکنون از شرکت در مذاکرات عدم اشاعه هسته‌ای و ثبات استراتژیک با دولت بایدن خودداری کرده است. 

این رژیم بارها از ایالات متحده خواسته است که قبل از درخواست از چین برای ورود به مذاکرات کنترل تسلیحات،  ابتدا بیشتر زرادخانه‌های هستهای خود را از بین ببرد. 

در همین راستا، نشریه تبلیغاتی ح‌ک‌چ چاینا دیلی سرمقاله‌ای را بلافاصله پس از این نشست منتشر کرد که در آن می‌گوید سلاح‌های هسته‌ای چین «صرفاً برای اهداف دفاعی» است. 

با این وجود، فشار بی‌پایان حکومت کمونیستی چین برای ایجاد تسلیحات هسته‌ای بیشتر باعث واکنش جامعه بین‌المللی شده است. 

در اوایل سال جاری، ینس استولتنبرگ، رئیس ناتو گفت که رژیم چین «زرادخانه هستهای خود را بدون هیچ گونه شفافیتی در مورد تواناییهای خود افزایش میدهد.» 

استولتنبرگ در آن زمان گفت: «ما باید از تلاش‌هایی که خطر تضعیف چارچوب منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، از جمله معاهده تهیه سلاح‌های هسته‌ای را به دنبال دارد، عقب نشینی کنیم.» 

وی افزود که چین بخشی از جنبش گسترده‌تری از کشورهای اقتدارگرا – از جمله روسیه، ایران و کره شمالی – است که به دنبال بی‌ثبات کردن جامعه بین‌المللی از طریق اشاعه هسته‌ای است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی