یک نماینده سابق حزب محافظهکار در جریان تحقیقات مداخله خارجی گفت که بسیاری از کاناداییهای چینیتبار بر این باورند که مأموران چینی در دفاتر آژانس انتخابات کانادا و مراکز رأیگیری کار میکنند.
لئونا آلسلف که تا سال ۲۰۲۱ نماینده آرورا-اوک ریجز-ریچموند هیل در شمال تورنتو بود، در شهادتنامه خود در ۲۷ مارس در جلسه کمیسیون مداخله خارجی گفت در پویش خانه به خانه خود در سال ۲۰۲۱ دریافت که کاناداییهای چینتبار از این میترسیدند که مأموران چینی متوجه مراجعه آنها به مراکز رأیگیری شوند.
براساس شهادتنامه او که اولینبار توسط بلکلاکز ریپورتر منتشر شد، تقریباً نیمی از شهروندان چینی-کانادایی که خانم آلسلف با آنها ارتباط گرفت به او گفتند از این میترسند که رأی دادن آنها برای خود یا اعضای خانوادهشان در کانادا و چین عواقب داشته باشد.
«برخی مدعی شدند که تهدید را جدی گرفتند، چراکه مأموران حزب کمونیست چین در دفاتر محلی آژانس انتخابات کانادا و شعب رایگیری کار میکردند یا مراکز رأیگیری را که تعدادشان به میزان قابلتوجهی کاهش یافته بود (به دلیل کووید-۱۹) زیر نظر داشتند تا ببینند چه کسانی رأی میدهند.»
آلسلف گفت نیمی دیگر به او گفتند که معتقدند حزب محافظهکار میخواهد حزب کمونیست و مردمان چین را بدنام و «حاکمیت و قدرت اقتصادی چین را تضعیف کند.»
آلسلف گفت که متوجه شد بسیاری از آنها حرفهای تکراری میزنند و افزود که یکی از آنها ایمیلی چاپشده درباره حزب محافظهکار داشت که در آن از «موضوعات روز» صحبت شده بود.
در شهادتنامه او آمده است: «برخی از کاناداییهای چینیتبار به آلسلف گفتند پیامهایی دریافت کردند که میگفتند او دشمن چین است یا میتواند وضعیت مهاجرت آنها را لغو کند، از اعطای مجوز شهروندی به آنها جلوگیری کند، ویزای دانشجویی یا توریستی اعضای خانواده را رد کند، مزایای آنها را سلب کرده یا آنها را از کشور بیرون بیاندازد.»
ماری خوزه هوگ، کمیسر بررسی مداخله خارجی، در گزارش اولیه خود در ۳ مه گفت که حزب محافظهکار و رهبر وقت آن، ارین اوتول، در جریان انتخابات ۲۰۲۱ «سوژه گزارشهای نادرستی شدند که بهطور گسترده در رسانههای چینیزبان منتشر میشدند؛ رسانههایی که گفته میشود یا گمان میرود که با جمهوری خلق چین یا حزب کمونیست چین ارتباط دارند.»
اوتول در کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۱ از طرحی جامع برای مقابله با تجاوزات پکن و نقض حقوق بشر در داخل و خارج از کشور رونمایی کرد.
براساس گزارش قاضی هوگ، اوتول در شهادت خود گفت که حزب او طرحی ارائه کرده تا آزار و شکنجه اویغورها در چین بهعنوان نسلکشی به رسمیت شناخته شود. کنی چیو، نماینده حزب محافظهکار- که به گفته کمیسیون در جریان انتخابات ۲۰۲۱ با کارزار دروغپراکنی پکن مواجه شد- نیز لایحهای را درخصوص ثبت مشخصات مأموران خارجی ارائه کرد.
در گزارش هوگ آمده است: «گلوبال تایمز، رسانه دولتی چین، در ۹ سپتامبر ۲۰۲۱ مقالهای با عنوان «رویکرد ضد چینِ محافظهکاران کانادایی به گسترش فضای مسموم علیه پکن در بحبوحه روابط تیره بین دو کشور دامن میزند» منتشر کرد.
در ادامه این گزارش با اشاره به نمونههای مشابه از اشاعه اطلاعات نادرست پکن علیه محافظهکاران آمده است: «بین ۱۰ تا ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۱، دستکم هشت صفحه خبری محبوب ویچت در کانادا مقاله گلوبال تایمز را به اشتراک گذاشتند و گفتند که حزب کمونیست روابط خود را با جمهوری خلق چین قطع خواهد کرد.
هوگ در گزارش خود با تکیه به ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی به این نتیجه رسید که چین جدیترین تهدید برای کانادا در زمینه مداخله خارجی محسوب میشود.
حوزه قضایی
براساس شهادتنامه، آلسلف معتقد است که در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۱ با ۲۰۰ تا ۳۰۰ رأیدهنده صحبت کرده که در ایندو دسته قرار میگیرند.
همچنین گفته میشود که جمعیت حوزه قضایی آرورا-اوک ریجز-ریچموند هیل به میزان قابلتوجهی از اقلیت قومی چینی تشکیل شده است.
آلسلف که در انتخابات ۲۰۲۱ توانست ۴۲.۱ درصد آرا را به دست آورد، انتخابات را به رقیب لیبرال خود، لیه تیلور روی، باخت که توانست ۴۵.۲ درصد آرا را از آنِ خود کند.
آلسلف اولینبار در سال ۲۰۱۵ بهعنوان یک نماینده لیبرال به مجلس راه یافت، اما در سال ۲۰۱۸ به جمع محافظهکاران پیوست. او در انتخابات ۲۰۱۹ بهعنوان نماینده محافظهکار با کسب ۴۴.۴ درصد آرا در مقابل رقیب اصلی خود، تیلور روی لیبرال، که ۴۲.۴ درصد آرا را به دست آورد، به پیروزی رسید.
در شهادتنامه آمده است که آلسلف «به دلیل اطلاع از روال کاری غیرشفاف، عدم پاسخگویی و انفعال آژانس انتخابات کانادا»، نگرانیهای خود را با آژانس انتخابات یا دفتر کمیسر انتخابات کانادا در میان نگذاشته است.
اپک تایمز برای اظهارنظر با آژانس انتخابات کانادا تماس گرفت.