علیرغم شیوع سویه جدید کووید۱۹ در چین، پزشکان در این کشور خبر دادند که بیماران مبتلا به کرونا به عنوان بیمار سرماخورده تحت درمان قرار میگیرند.
از اواسط ماه اوت، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی در نقاط مختلف چین گزارش دادهاند که خود یا اطرافیانشان مجدداً به کووید۱۹ مبتلا شدهاند.
پزشکی که در شهر چونگچینگ در جنوب غربی چین زندگی میکند به اپک تایمز گفت تعداد مبتلایان به کووید۱۹ نسبت به چند ماه قبل بیشتر شده است.
همچنین پزشک دیگری در شهر ژنگژو در شرق چین نیز به اپک تایمز گفت اکنون بیمارانی را در کلینیک تحت درمان قرار میدهد که برای دومین بار یا سومین بار به کرونا مبتلا شدهاند.
یکی از ساکنان تیانجین که پس از شانگهای و پکن سومین کلانشهر بزرگ چین به حساب میآید با انتشار پستی در شبکههای اجتماعی نوشت: «من مجدداً به کووید۱۹ مبتلا شدهام. علائم مشابه بار اول است نه خفیفتر! درد از گلو شروع شد و به کلیه ختم شد. مفاصل من در تمام بدنم درد میکند و کلیه راستم درد میکند.»
پزشک دیگری در پکن در تاریخ ۲۸ اوت با انتشار پستی در شبکه اجتماعی چینی ویبو نوشت: «پزشک رئیس بخش عفونت تنفسی که درباره نحوه استفاده از داروها در ویچت آموزش میداد، خود به کووید۱۹ مبتلا شده و درد گلو و سردرد دارد. این ویروس خیلی مسری است.»
یک پزشک نیز در استان فوجیان در ۳۱ اوت به اپک تایمز گفت که «بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستان بستری هستند اما حتی تست کرونا نیز از آنها گرفته نشده است. مسئولان درمانی بهگونهای رفتار میکنند که گویی این بیماران سرماخوردهاند.»
یک پزشک دیگر نیز در ووهان به اپک تایمز گفت: «پس از اینکه کووید۱۹ در ژانویه به عنوان یک بیماری عفونی «درجه B» طبقهبندی شد، در کلینیکها انجام تست PCR برای بیماران مشکوک به کرونا انجام نمیشود و به همین دلیل در حال حاضر اطلاعاتی درباره میزان شیوع کووید ۱۹ در دست نیست.»
او ادامه داد: « اخیراً بسیاری از افراد به دلیل تب به بیمارستان مراجعه میکنند. پزشکان نمیتوانند تشخیص دهند که تب آنها به دلیل سرماخوردگی بوده است یا دلایل دیگر.»
او همچنین گفت که دیگر هیچکس به آمار منتشر شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها توجه نمیکند و هیچ دستورالعمل درمانی برای موارد عفونت کووید۱۹ ناشی از سویه EG.5 وجود ندارد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین به تازگی در پلتفرم رسانه اجتماعی چینی «وی چت» اعلام کرد که زیرشاخه سویه جدید کووید۱۹ که با نام «EG.5» شناخته میشود، به عفونت غالب این ویروس در بسیاری از استانهای سرزمین اصلی چین تبدیل شده است.
این آژانس سلامت گفت: «شیوع EG.5 عمدتاً به دلیل افزایش توانایی این سویه برای فرار از ایمنی و قابلیت آن در خنثیسازی آنتیبادیهای تولید شده توسط عفونتهای قبلی است.»
«EG.5» که با نام اریس «Eris» نیز شناخته میشود، یکی از زیرمجموعههای Omicron XBB.1.9.2 است. این زیر شاخه جدید از زمانی که برای اولین بار در ماه فوریه در اندونزی شناسایی شده، حداقل به ۵۲ کشور گسترشیافته است.
یک کارمند در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در پکن به اپک تایمز گفت که در حال حاضر هیچ دادهای در مورد گسترش کرونا یا تعداد افرادی که در همین رابطه بستری شدهاند وجود ندارد و هیچ تدبیر یا سیاستی برای مقابله با گسترش کرونا به اجرا درنیامده است.
حزب کمونیست چین در دسامبر سال گذشته به طور ناگهانی محدودیتها و قرنطینههای سختگیرانه خود برای مقابله با کرونا را که با نام «کووید صفر» معروف شده بود بدون اتخاذ هیچگونه اقدام پیشگیرانه کنار گذاشت که به گفته برخی کارشناسان منجر به شیوع گسترده کووید۱۹ در سراسر کشور و مرگ تعداد زیادی از مردم شد. ویروسشناسان ارشد چین تخمین زدند که ۸۰ درصد جمعیت این کشور پس از برداشتهشدن محدودیتها به کرونا مبتلا شدند.