Asset 2

انتقاد حزب کمونیست چین از اسرائیل در راستای اهداف ضدآمریکایی پکن است 

انتقاد چین از اسرائیل
(Sam Tabone/Getty Images)

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، اخیراً اظهار کرد که پاسخ اسرائیل به تجاوز وحشیانه حماس در ۱۵ مهرماه، بیش از حد شدید بوده است. از زمان حمله حماس، چین از انتقاد صریح نسبت به این سازمان تروریستی خودداری کرد. اما در ۱۴ اکتبر، وزیر خارجه چین در اظهاراتی مستقیم از اسرائیل انتقاد کرد و با این سخنان مشخص شد که حزب کمونیست چین در قبال تنش‌های منطقه چه موضعی دارد. 

یک متخصص امور چین اعتقاد دارد که پشت اظهارات آقای وانگ، مواضع ثابت حزب کمونیست چین در مخالفت با آمریکا و دغدغه‌های ضد غربی قرار دارد. 

صدها تروریست حماس در ۷ اکتبر با حمله‌ای تروریستی به اسرائیل بیش از ۱۴۰۰ سرباز و غیرنظامی این کشور را کشتند. 

وزیر امور خارجه چین ۱۳ اکتبر در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان گفت‌وگوی راهبردی در سطح عالی چین و اتحادیه اروپا اظهار داشت که علت اصلی درگیری فلسطین و اسرائیل، آرزوی تحقق نیافته فلسطین برای تشکیل کشور است. 

او گفت: «اسرائیل حق داشتن کشور را دارد، فلسطین هم همین‌طور. اسرائیلی‌ها تضمینهای لازم برای بقا را به دست آورده‌اند اما چه کسی به بقای فلسطینی‌ها اهمیت می‌دهد؟ ملت یهود دیگر در جهان بی‌خانمان نیست، اما ملت فلسطین کی به خانه خود بازخواهند گشت؟» 

او روز بعد، در گفتگو با فیصل بن فرحان آل سعود همتای عربستانی خود، گفت که اقدامات اسرائیل فراتر از دفاع از خود بوده است. 

کارل شوستر، مدیر سابق عملیات در مرکز اطلاعات مشترک فرماندهی اقیانوس آرام آمریکا در گفت‌وگو با اپک تایمز گفت که تلاش پکن برای جلب رضایت متحدان خاورمیانه‌ای خود به قیمت دور شدن این کشور از اسرائیل خواهد بود. 

او گفت: رهبران اسرائیل به خاطر دارند که دو توافقنامه آتش‌بس و صلح اخیر حماس را قادر ساخت تا زنده بماند و دوباره حمله کند. «آنها علاقه‌ای به آتش‌بس یا توافقی ندارند که حماس را دست‌نخورده باقی بگذارد و بتواند دوباره حمله کند 

حماس یک سازمان یهودی‌ستیز است که در سال ۱۹۸۷ تأسیس شد و هدف آن  نابودی اسرائیل است و غزه را به پایگاهی برای حملات تروریستی علیه اسرائیل تبدیل کرده است. 

تام توگندات، وزیر امور خارجه بریتانیا در امور امنیت در یک جلسه سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد: «ما می‌دانیم که حماس از شهروندان بی‌گناه فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند و خود را در مجتمع‌های غیرنظامی جا داده است 

در حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل این گروه تروریستی در یک جشنواره موسیقی قتل عام انجام داد، به زنان تجاوز کرد و نوزادان و سالمندان را به گروگان گرفت. 

با این حال، در مواجهه با چنین حملاتی که توسط این سازمان تروریستی آغاز شده بود، حزب کمونیست چین صریحاً از اسرائیل خواست که حملات خود را «متوقف کند» و «اقدامات خصمانه» را کنار بگذارد. 

اندرس کور، ناشر ژورنال ریسک سیاسی در گفت‌وگو با اپک تایمز گفت: «اسرائیل فقط باید یاد می‌گرفت که چین یک دوست واقعی نیست 

آقای. شوستر گفت که سیاست‌های حزب کمونیست چین در خاورمیانه مبتنی بر مخالفت آن با سیاست‌های غرب، به‌ویژه سیاست‌های ایالات متحده است و پکن از زمان تأسیس جمهوری خلق چین یک «قدرت مخالف» بوده است. 

همچنین در فوریه ۲۰۲۳، زمانی که غرب جمهوری اسلامی ایران را به دلیل توسعه سلاح های هستهای تحریم میکرد، شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین از ایران بازدید کرد تا حمایت خود را از رژیم ایران نشان دهد. 

آقای. شی و ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در امضای ۲۰ موافقت‌نامه همکاری از جمله تجارت و گردشگری شرکت کردند. این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ توافقنامه استراتژی ۲۵ساله‌ای بین دو کشور جهت همکاری در زمینه نفت، صنعتی و سایر تحولات امضا شده است. 

پکن همچنین روابط سیاسی و اقتصادی دوستانه‌ای با سوریه تحت تحریم سازمان ملل برقرار کرده است. رهبر چین در ماه سپتامبر میزبان بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود و از او در سطح بالا استقبال و اعلام کرد: «ایجاد روابط استراتژیک بین چین و سوریه به نقطه عطف مهمی در تاریخ روابط دوجانبه تبدیل خواهد شد که از گذشته ادامه داشته و در آینده نیز ادامه خواهد یافت.» 

رسانه‌های دولتی حزب کمونیست چین در گزارشهای خود از درگیری‌های جاری اسرائیل و حماس، به جای حمله حماس بر بمباران غزه توسط اسرائیل تأکید دارند و واشنگتن را به «مداخله مخرب» در منطقه خاورمیانه متهم کرده‌اند. 

آقای شوستر گفت: «آنها خواستار آتش‌بس هستند اما تظاهر به موضع بی‌طرف را کنار گذاشته‌اند و می‌بینم که چین به موضع فلسطین نزدیک‌تر شده است. آنها از جنگ برای محکوم کردن ایالات متحده استفاده می‌کنند و آمریکا را مقصر درگیری می‌دانند 

مدیر سابق عملیات در مرکز اطلاعات مشترک فرماندهی اقیانوس آرام آمریکا گفت که چین سریع‌تر از انتظار از «نقش بی‌طرفانه بیرون آمد و آنها استفاده از مسئله فلسطین را به عنوان ابزاری علیه غرب به طور کلی و آمریکا به طور خاص ازسرگرفته‌اند. پکن امیدوار است که ریاض و مصر را از آمریکا دور کند و حمایت از فلسطین را به عنوان یک وسیله جهت رسیدن به این هدف می‌بیند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی