علی صالحی، دادستان تهران از کشف اختلاس ۲۹ هزار میلیارد ریالی در یکی از بانکهای دولتی و بازداشت مدیر دایره صندوق این بانک که قصد خروج از کشور را داشت خبر داد.
علی صالحی بدون نام بردن از بانکی که از آن اختلاس شده و مدیر دایره صندوق این بانک عنوان کرد که فرد متخلف با همکاری فرد دیگری قصد داشت که مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال را به ارز دیجیتال تتر تبدیل و با خود از کشور خارج کند.
او در تشریح این ماجرا گفت که مدیر صندوق بانک در پی اخذ اقامت یکی از کشورهای اروپایی بود و در همین راستا بهکرات به خارج از کشور رفتوآمد داشته است.
این مقام قضایی دادستانی تهران همچنین افزود که این مدیر بانکی برای خرید ۶۰ میلیون دلار ارز دیجیتال تتر، با استفاده از مهر اختصاصی رئیس شعبه و جعل امضای او دو فقره چک رمزدار به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد دلار صادر میکند و بلافاصله راهی مرزهای غربی کشور میشود.
به گفته دادستان تهران سامانه «سایما» متوجه مغایرت مبلغ اختلاس شده میشود و نهایتاً با گزارش موضوع به حراست بانک، از منظورشدن چکها در حساب فروشنده رمزارز ممانعت به عمل آورده و در ادامه با صدور دستورات قضایی، متهمان توسط وزارت اطلاعات دستگیر میشود و پرونده پس از تکمیل تحقیقات قضایی، با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه ارسال میشود.
طی یک دهه گذشته فساد در دستگاههای دولتی و حکومتی جمهوری اسلامی رشد فزایندهای داشته است و مبالغ اختلاس شده نیز رفته رفته به ارقام نجومی رسیده است.
در یکی از آخرین مورد از این دست فسادها اختلاس ۹۲ هزار میلیارد تومانی بود. رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ۱۸ اسفندماه، وقوع سوء استفاده مالی در «فولاد مبارکه» را تأیید کرد، اما گفت که مبلغ تخلف هنوز مشخص نیست. به گفته این مقام، مبلغ این تخلف مالی ممکن است از میزان ۹۲ هزارمیلیاردی هم که پیشتر گفته شده بیشتر باشد.
اما واکنش حکومت در برابر فسادهای اینچنینی بیشتر سرپوش گذاشتن بر موضوع و کماهمیت جلوه دادن آن است. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به انتقادهای فراوان به وجود فساد سیستماتیک در کشور و اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانکهای ایران طی یک سخنرانی عمومی در سال ۱۳۹۰ گفت: «رسانهها نباید قضیه را کش دهند».